Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הייתי לא מעט במגרשי חנייה מאלבר/אלדן ועד לטרייד מוביל וכלמוביל.

הם יעשו כל שביכותלם למכור לי ועליתי על אחד בשנייה האחרונה לפני "ההסכם" הבנתי שהוא משקר אותי ובבדיקה גם הייתי מבין זאת אך חבל על הכסף.

עכשיו הייתי בשלמה סיקסט וראיתי I20 עם 71 אלף קילומטר שנת 2015 שהייתה בליסינג ועכשיו מוציאים אותה למכירה בפרטי.

כרגיך, המוכר אומר "הכל מצויין, אין תאונות ואף לא שריטות".

"מה שהיה שרוט הלך להשבחה ולאחר מכן מוצע למכירה".

אלו מילים של המוכר. מעבר לזה אני חושב שאני אלך לבדוק בשלמה אין לי מה להפסיד כי הרכב שם ולא אצטרך להמתין עד שיעבירו מסניף אחר או כמו בכל מוביל אמרו לי "עד סוף שבוע הבא".

הייתי בטרייד מוביל הכי גרועים שיכולתי להגיע אליהם! פשוט מעצבנים ברמה שאין לתאר. אחרי שחיכיתי לרכב והובטח לי מהשנייה הראשונה שלרכב אין כלום והוא נקי ולא עבר תאונות הגעתי למצב שעירבתי בן משפחה שעובד ביונדאי שיתן לי ספר טיפולים של הרכב וגיליתי שהרכב עבר תאונה...עכשיו מהי המטרה של אותו עובד בטרייד מוביל? בסופו של דבר הייתי מגלה על כך בבדיקה...באותו רגע שהוא שמע שהבנתי מה יש לאוטו התעצבן עליי ונפנף אותי ואמר שאני לא מבין כלום בייחוד לא בבדיקות של רכבים ואמר עליי שאני אלך לקנות בחוץ.

וזה אחרי שהייתי שם מ-11 בבוקר ועד 16:30...

חשוב לי לציין שאני לא מאמין למילה אחת ממה שהמוכרים אומרים בשום מקום...אני הייתי איש מכירות בעצמי ואני מכיר ויודע את כל השיטות עם החברים לידם והמילים שהם אומרים בול הייתי משתמש בזה...אני פשוט לא יודע אם לקנות ממגרשים כי אני מכיר מישהו שקנה משלמה סיקסט יונדאי I20 עם קילומטר נמוך ומפרטי...

אז אם הרכב בליסינג היה ובבדיקה הקודמת הראשונה ומה שאעשה לו אצל בן משפחה יצא תקין האם זה בסדר יהיה לקנות?

המחירון נע בין 60 אלף ל-63 אלף ושלמה דורשים 53 אלף וזה כבר מחשיד אותי.

דעתכם?

פורסם

מה מחשיד? הם קונים את הרכב בהנחה ומוכרים אותו בהנחה. לא עושם טובה לאף אחד.

חוצמיזה שזה רכב דיי בינוני ולא יותר.

התפקיד של סוחר זה למכור לך.

הוא לא באמת יודע ומבין במכוניות.

שהראתי לסוכנים שהמכוניות שהציעו לי צורכות המון דלק או לא בטיחותיות הם ביטלו את דבריי אבל אחד מהם צחק ואמר שהישראלים מטומטמים שלא בודקים כלום וקונים על עיוור והוא "מעיף מלא חתיכות כאלו ביום". זו גישה של באסטה בשוק וככה השוק הזה עובד.

נסה לבדוק באוטוסנטר ובטרייד אין של היבואנים.

ותבקש היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת לא רק מסמך שמראה מתי היה טיפול. תבדןק אם ומתי החליפו שמן גיר.

פורסם

תבדוק טוב באיזה מוסך הרכב טופל - בשלמה לרוב לא מטפלים במוסכי היבואן של יונדאי אלא במוסכי הבית שלהם, שמה דואגים לך לחלפים הכי זולים ובאיכות הכי נמוכה - דבר שלא ימנע מהרכב ליסוע בזמן הליסינג אבל כשהרכב מתיישן טיפול בחלפים לא טובים בתחילת חייו עלולים להשפיע על הבלאי שלו בהמשך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה לכולם.

אני לא מתעקש ממגרשים כי ביד 2 אני לא מוצא כלכך!

או שכולם יקרים מדי למחיר או שפשוט רחוקים מאיפה שאני גר.

מצאתי מישהו עם יודנאי I20 קרוס שהבטיח לי שאין שום דבר חריג באוטו ויכול לרדת איתי ל-63K שנת 2016 עם 30 אלף קילומטר.

נשמע מחשיד, לא? היום אי אפשר לבטוח באף אחד. כמובן שאמרתי לו שאנחנו נלך לבדיקה אז מה הוא לא סתם ילך איתי או "ישקר" עליי שהאוטו נקי והוא לא עבר תאונות.

דעתכם?

פורסם

נשמע טוב. תבקש שיוציא לך היסטוריה ביטוחית והיסטוריית טיפולים. אם בשני אלו לא תראה אינדיקציה לתאונה, תביעה או תיקון חריג, אז אפשר להאמין לו ולהתקדם לבדיקה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם (נערך)

רגע.

האם קראת את המדריכים באתר?

יש מדריכים מעולים שיעזרו לך לא ליפול בפח. אם אתה הולך, ורואה שיש היסטוריית טיפולים מסודרת לרכב כמו שעון ושלא דילגו על טיפולים,

שהלכו בדיוק לפי הוראות יצרן. אז אין בעיה. אני רכשתי לפני כמה חודשים מאוטוסנטר הונדה ג'אז סוף 2015 יד ראשונה פרטי עם 37000 ק"מ.

בדקתי לפני שיש היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת, לקחתי לבדיקה מטעמי, קיזזתי להם את הטיפול שהיה צריך לבצע לרכב והחלפת בלמים וצמיגים, ושלום על ישראל.

אגב,

גם בין הסניפים של אותה חברה תגלה הבדלים במחיר. במקרה שלי על אותו רכב בדיוק היה הבדל של כמה אלפים טובים.

עכשיו נשאלת השאלה,

למה אתה מעקש על I20? לי הייתה I20 אמנם 2009, במשך 6 שנים ולא מעט ק"מ, ואני יכול לומר לך שאמנם זה דגם שונה אבל אני מכיר הרבה אנשים עם יונדאי ואם אמינות היא השיקול שלך, אז האמינות לא כזו מציאה. לא רעה, אבל לא מציאה.

עריכה: הערה לגביי מגרשים: אתה צריך לבוא החלטי ולא לתת לסוכן להחליט בשבילך.

אתה צריך להגיד לו בבירור: אני רוצה רכב X עד ק"מ Y לא יותר!!! ובמחיר Z.

יש לך? זה הטלפון שלי דבר איתי.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

מה זו תאונה בעיניך ?

אם תיקוני פח וצבע ( לא שילדה/קצה שילדה) אז אתה בבעיה כי קשה למצוא רכב כזה וכל חברת ליסינג" טרייד עושים השבחה עם תיקונים כאלו - אצלי תיקנו בצד ימין בעיקר צבע ברכב 2013)

לגבי שלמה סיקסט- לי לא היה ניסיון הכי טוב איתם לפני קנייה-כמובן שלא רכשתי והשקר הגדול התגלה עוד לפני הבדיקה בזכות החשדנות היתרה שלי ומעבר לזה יש פה שרשור ענק על לקוחה שרומתה שם בגדול.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?604442-למה-quot-כדאי-quot-טרייד-אין-בשלמה-סיסקט-עדכון-הפרקליטות-סגרה-את-התיק

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

התפרסמה עכשיו אחת באוטוסנטר- תבדוק מה המצב שלה וכמובן כמה דורשים עליה בסניף (לא באתר, באתר המחיר יותר יקר לדעתי האישית בלבד) ולא תמיד מה שיש באתר מעודכן למלאי. רכבים טובים לא מספיקים אפילו להגיע לאתר.

https://www.autocenter.co.il/cars/%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99/5cea48b4e99f1/

1234.png

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות.

הלכתי להוא מהI20 CROSS וגיליתי שהאוטו החליפו לו דלת צד ימין בשטחים ותיקנו לא במסגרת ביטוח ו/או מוסך מרכזי את דלת שמאל קדמית. בסופו של דבר האוטו היה אצל סוחר ומשם נקנה ואותו אדם שלח אליי את "חבר שלו" ואמר שזה אבא של בת זוגתו.

שטויות במיץ! לא ליפול בפח לסוחרים כאלה.

אני רואה שמזל גדול עם I20 בכללי אין לי אז אשמח להצעות אחרות לדוגמה קיה ריו / פורטה עד 60K.

תודה

פורסם

אני מאוד ממליץ על הג'אז. החסרון היחיד זה מנוע שמרגיש קצת חלש בטורים נמוכים.

חוצמיזה רכב מרווח וחסכוני מאוד בדלק. יותר מה I20 המדוברת.

בנוסף יש לה בלימה אוטונומית עירונית, היא קיבלה ציון טוב במבחני ה IIHS כולל חוזק גג ומבחן ה small overlap שהוא קצת יותר מחמיר מהמבחן האירופאי, מחיר ביטוח נמוכים משל ה I20, אישית אני חושב שאם אתה מוצא אחת מיד פרטית דגם קומפורט עם ק"מ עד 50K בפחות מ 62K, אחלה עסקה.

זו סקירה שלי מההונדה ג'אז כולל סיבות שגרמו לי לבחור בה:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?664748-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%92-%D7%90%D7%96-2015-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%9F

וזו הסקירה שלי מהיונדאי I20 שהייתה לי:

https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3253/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%A1%D7%9B%D7%9E%D7%99%D7%9D---6-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i20

פורסם

ואו,

אני חושב שאתחיל לחשוב לכיוון הג'אז...

זה יהיה רכב שני במשפחה ולדעתי יכול להספיק די ויותר.

המלצות על הרכב מבחינת שנתון ורמת גימור רק הקומפורט?

פורסם

או קומפורט או אלגנס. זו דעתי לפחות. הטרנד דיי ערום מאבזור וההפרש לא משמעותי.

קשה למצוא שמורה, צריך הרבה סבלנות (נכון לכל רכב).

אם אתה לא נוסע הרבה בשנה כמוני, אני לא הייתי שולל סיויק האצ'בק שאפשר לקנות באחלה מחירים והיא דיי חסכונית ביחס למשפחתית, או מאזדה 3 מנוע 1500 האצ'בק.

ואם גיר רגיל בא בחשבון, איביזה אופציה מעולה (מהצורה החדשה).

פורסם
או קומפורט או אלגנס. זו דעתי לפחות. הטרנד דיי ערום מאבזור וההפרש לא משמעותי.

קשה למצוא שמורה, צריך הרבה סבלנות (נכון לכל רכב).

אם אתה לא נוסע הרבה בשנה כמוני, אני לא הייתי שולל סיויק האצ'בק שאפשר לקנות באחלה מחירים והיא דיי חסכונית ביחס למשפחתית, או מאזדה 3 מנוע 1500 האצ'בק.

ואם גיר רגיל בא בחשבון, איביזה אופציה מעולה (מהצורה החדשה).

קודם כל לפי ההועדה הראשית שלי בשרשור אתה יכול לשים לב שאני מחפש למעלה מחודש וחצי רכב ובינתיים מסתדר בתחבורה ציבורית...

אני ניסיתי למצוא I20 / CROSS שמורה אבל ללא כל הצלחה...נסיתי לחפש בכיוון ה-KIA אבל המחירים שם נראים לי גבוהים מדי.

סיוויק האצ'בק לדעתך עד 60K יכול להיות לי פיתרון טוב? לא הולכים לנסוע הרבה...מזדה 3 2015 לא שמתי לב רוב המחירים של המזדה נעים בין 65-75K.

תקן אותי אם אני טועה בבקשה.

פורסם

אפשר למצוא סיוויק האצ'בק עד 60K במצב טוב עם ק"מ נמוך. כנ"ל מאזדה 3 מנוע 1500, אל תשכח ששתיהן עברו שינוי כי יצאה סיוויק חדשה ומאזדה 3 חדשה עומדת להיכנס לארץ, אז המחירים של יד 2 יורדים. עכשיו זה עניין של מיקוח. השוק של הסיוויק האצ'בק נחשב יחסית חלש, אז אם בנאדם דרש על אחת כזו משנת 2014 כ- 70 אלף שקלים, הוא יירד מהעץ מהר מאוד אפילו שיהיה לו ק"מ נמוך ובלי תאונות.

• תוכן חדש...