Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. קניתי את הרכב הנ"ל לפני מספר חודשים, לפני כשלושה שבועות גיליתי שיש לרכב בעיה, ברגע שאני לוחץ על דוושת הגז עד הסוף האוטו מתחיל לזייף לי. הטורים פשוט קופצים וכאילו הרכב לא מעביר הילוך עצרתי את הרכב הכנסתי לנוטרל. והתחלתי ללחוץ שוב על הגז אבל עדיין הבעיה קיימת. הטורים עולים יפה עד סל"ד 4000 מעבר לכך הטורים (ובנסיעה גם האוטו) מזייפים לי וקופצים. יש לציין שאם אני נוסע רגוע האוטו נוסע כשורה..... פתחתי את הפלאגים ראיתי שהם לא תואמים (לפי הספר רכב) החלפתי לפלאגים מתאימים אך הבעיה לא נפתרה. יש למישהו כיוון? אם אתם הולכים לכיוון של הקוהיל איך אפשר לדעת אם אכן הבעיה בהם? (יש לי 2 ועל כל אחד יושב חוט הצטה אחד).

זה המקום להודות לחברי הפורום כאן שהצילו אותי מספר פעמים מללכת למוסך. תודה לעונים

פורסם

זה קורה בזמן שהדוושה לחוצה עד הסוף או אחרי שאתה משחרר את הדוושה וממשיך בנסיעה הטורים קופצים לך?

ובאיזו מהירות מדובר?

פה אתה בעצם מתאר מצב של "קיק" שהרכב מוריד הילוך בשביל לפתח מהירות גבוהה יותר בזמן קצר יותר.

פורסם

ועוד שאלה. באתי להחליף פילטר שמן ברכב. הפילטר הסתובב לי עם כל הבית פילטר ( יש לבית פילטר חיבור לשתי צינורות עם באנד ברזל וגם חיבור לחוט חשמלי שמתחבר לאלטרנטור). מישהו יודע איך מוצאים רק את הפילטר ולמה כל הבית מסתובב לי?

פורסם (נערך)

נשמע שאינך כל כך מבין במכונאות, אתה מתאר מצב בו מסנן השמן מסובב את הקולר שמן (מחליף חום) זה קורה כאשר סוגרים חזק מידי את המסנן שמן ולכן הפתיחה משחררת את ההידוק של הקולר.

מה שצריך לעשות הוא לאבטח את הקולר שלא חסתובב בעת פתיחת המסנן נכון למצב, לאחר מכן להדק את הבורג המרכזי(התבריג) של בית המסנן הוא זה שמחזיק את הקולר במקומו לזכרוני צריך בוקסה 24 או 27 ארוכה.

ולהקפיד להדק את המסנן ע"פ ההוראות ולא חזק מידי, משום שהידוק המסנן במוממט גדול יותר מהידוק הקולר יגרום שוב להבא לאותה בעיה.

תמונה מגוגל של קולר מפורק:

https://www.autolinkmx5.com/ekmps/shops/autolinkuk/images/oil-cooler-mazda-mx-5-1.8-mk2-mk2.5-bp5c14700a-used-9517-p.jpg

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

כפי שציינתי רכשתי את הרכב לפני מספר חודשים. כך שלא אני הרכבתי את הפילטר. אני יודע שאת הפילטר סוגרים עם היד מקסימום עוד קצת חיזוק עם כלי יעודי. וגם זה אחרי שמורחים שמן על השפה של הפילטר. לא הבנתי איך אני מאבטח את הקולר וגם לא הבנתי איך אני מהדק את הבורג המרכזי של בית המסנן

פורסם

עידכון מצב: אז ככה, היום ירדתי מתחת לאוטו סובבתי את הפילטר שמן עם מפתח יעודי לפילטר(צבט כזאת עם חצי עיגול) ובו זמנית חבר תפס מלמעלה את הקולר שמן בעזרת מפתח שרשרת. אחרי מספר ניסיונות יצא הפילטר והוחלף בחדש.

עכשיו לבעיה הראשונה: האם יש למישהו ניסיון/ היכרות עם חוטי הצטה+ קוהיל תחלופיים שהם יחסית בסדר?

• תוכן חדש...