Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נדלקה לי נורה בלוח שעונים, לפי חיבור OBD ראיתי שהקוד הוא:

p0420 catalyst system low efficiency bank1

רכב עבר עכשיו טסט, רמות פליטה תקינים.

לפי OBD עובר בהצלחה בדיקת O2 עצמית mode6

תקלה נדלקת בערך שבוע אחרי האיפוס.

יש דרך לדעת האם התקלה היא בממיר עצמו או בחיישן? אני רוצה לנסות לבצע אנליזה לבד

אני רואה את הערכים של החיישן bank1 סנסור 1 וסנסור 2

1 נותן לי גרף פרבולי כזה הבנתי שכצפוי

2 נותן לי לפעמים קו ישר (אומר שזה בסדר) אבל לפעמים מתנהג בצורה שונה

יש איזשהי סדרה של בדיקות שאני יכול לבצע?

יש לי דרך לצרוב מחדר את ה trasholds שמקפיצים את הנורה?

רכב מאוד ישן, 200 אלף ק"מ, מנוע סוחב - צריכה דלק ללא שינוי.

חוץ מהנורה המציקה הזו לא רואה צורך להוציא כסף ותקן שום דבר - יש לכם הצעות? איך להפטר ממנה?

אם הטיפול זול אז אני אשמח אבל הבנתי שהחלפת ממיר מקריאה פה בפורום זה סיפור של לפחות 800 ש"ח למשומש וגם זה לא מבטיח שהנורה לא תחזור די מהר

WhatsApp Image 2019-04-25 at 23.45.34.jpegWhatsApp Image 2019-04-25 at 23.45.34 (1).jpeg

תודה

עריכה אחרונה על ידי yryr55
פורסם

אם בדיקת המזהמים תקינה אז למה להחליף ממיר או חיישן? בקורולות קוד התקלה הזה מופיע באקראי לא מעט פעמים גם כן שרמת המזהמים תקינה לחלוטין..מה שעושים כדי "לעבוד" על קוד התקלה שמים מאריך שירחיק מעט את חיישן החמצן או משנים את המיקום שלו בצנרת הפליטה והתקלה לא חוזרת....זה לפחות ממה שזכור לי. או שלפני טסט פשוט תאפס את הנורה.

כל זה בהנחה שבאמת החיישן עצמו תקין והממיר תקין ורמה זיהום תקינה כמו שציינת.

פורסם
אם בדיקת המזהמים תקינה אז למה להחליף ממיר או חיישן? בקורולות קוד התקלה הזה מופיע באקראי לא מעט פעמים גם כן שרמת המזהמים תקינה לחלוטין..מה שעושים כדי "לעבוד" על קוד התקלה שמים מאריך שירחיק מעט את חיישן החמצן או משנים את המיקום שלו בצנרת הפליטה והתקלה לא חוזרת....זה לפחות ממה שזכור לי. או שלפני טסט פשוט תאפס את הנורה.

כל זה בהנחה שבאמת החיישן עצמו תקין והממיר תקין ורמה זיהום תקינה כמו שציינת.

מעניינת אותי מקור התקלה - ומה יקרה ביום שארצה למכור את האוטו.

הקלטתי מידע מ2 החיישנים

צד שמאל של הגרף זה במצב עמידה

צד ימין של הגרף זה במצב נסיעה איטית

מה ניתן להסיק מהגרף הזה?

7f1b574f-1dc2-4da7-bcd7-6ba773fa0319.jpg

פורסם

הממיר או מחסן החמצניים לא יעיל נקודה.

התהליך בו בודק המחשב ע"פ הפרוטוקול הוא לא כפי שאתה חושב - חיישן קדמי מתח עולה ויורד וחיישן אחורי מתח כבוע מעל 0.6v כבוע נכון שזה מה שאנו אמורים לראות מפני שאחרי ממיר לא אמורים להיות חמצנים או מעט אך כך לא נבדק הממיר עי המחשב .

אין פיתרון קסם ולא ניתן "לעבוד על המחשב"בסוף היה צורך להחליף את הממיר ,עד אז תאפס כמו שנאמר כאן .

כל המע נולדה למניעת \הקטנת זיהום אוויר וכאן כמעט אין פיקוח על זיהום מכלי רכב בדרכים ולא בודקים האם המנורה דולקת - משמע הרכב נמצא בתקלה שעלולה לגרום לזיהום אוויר ,כך הוא נולד ,אני לא מטיף לך רק מסביר .

חיים יוד

פורסם

בהרבה מקרים כשיש תקלה כזאת רמת הזיהום בטסט תקינה, בגלל שהבדיקה בטסט היא לא בדיקה מחמירה וגם רכב בתקן יורו 2 ללא חיישן אחורי בכלל עובר אותה.

פורסם

כעובדה היא לא. לא אני קבעתי המחשב בבדיקתו את הממיר לא האהב מה שראה והדליק את המנורה.

כבר הסברתי שאיך שהמחשב בודק את הממיר לא דומה למה שאתה חושב עם מתחי החיישנים קדמי מול אחורי והבדיקה הרגעית בטסט לא מייצגת תקינות אלה מצב רגעי שהוא לא מייצג את תקינותו של הממיר, אלה מצב רגעי.

סמוך על המחשב הוא מתוכנן לגלות תקלות שעלולות לגרום לזיהום האוויר רק בהתהוותם .

בדיקת 4 גזים היום לא תגיד לך כלום מפני שהמע מתוכננת לתקן את עצמה כך שזה מתוקן ולא תקין שלא במקרה זה הקוד מופנה לממיר .

חיים יוד.

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שחיים יוד האלוף כתב, הממיר לא תקין, גם בגרפים המצורפים יש אוסילציות דומות בין הקדמי לאחורי, וזה שזיהום האוויר בטסט מתחת לרף לא אומר שהממיר תקין, המחשב בודק את הממיר גם בזמן האצה (open loop) גם בשיוט וגם את הזמן שלוקח לממיר עד שהוא מתחיל להיות יעיל בבוקר, דווקא קוד התקלה p0420 בשונה מקודים אחרים, ברובן המוחלט של המקרים מעיד על ממיר חלש.

פורסם

התקלה הזו במיוחד בקורולות היא אחת הנפוצות והדיי מפורסמות אך ברוב המיקרים באמת הרכב עובר חלק בטסט. טוב...עובר חלק בטסט אז ממשיכים כרגיל לא?

פורסם

בגלל זה החל מלפני מכמה שנים מכשילים על נורת Check דולקת, גם אם הבדיקה תקינה.

אם אתה מאפס את התקלה ונוסע לטסט לפני שהיא נדלקה שום, אז כן, עובר...הרכב מזהם יותר ממה שתכנון היצרן אבל עובר את הבדיקה הלא כ"כ יעולה של הטסט.

פטנטים כמו הגבהה לחיישן חמצן אחורי עובדים ביורו 3 ואולי ב 4, אבל ביורו 5 ו 6 יותר קשה לעבוד על המערכת, הפטנטים האלו לרוב לא עובדים.

פורסם

אתה מדבר על הטורקיות ששם הייתה בעייה של תכנה.

היום עם החמרת התקנות זה חוצה את כל המותגים ואני ניתקל בהרבה מותגים עם קמ נמוך עם תקלת P0420 כך שהמחשב מסתכל עליו היום עם מיקרוסקופ לא זכוכית מגדלת.

אין מה לעשות אם הרכב לא יטופל בקנאות עם השמנים המומלצים ,מסננים ,מצתים ועפ ההוראות ובזמן , הממיר הוא הראשון שקורס .

חיים יוד.

פורסם (נערך)

הממיר לא תקין.

חיישן חמצן אחורי ברכב הזה צריך לתת גרף ישר של מתח 0.7v, כאשר הגרף דומה לחיישן הקדמי כמו בתמונה משמע הממיר עצל, אין זה אומר שהרכב לא יעבור טסט, מחשב המנוע מחמיר הרבה יותר מהבדיקה של הטסט והוא מגלה את הבעיה בממיר הרבה לפני שהרכב נכשל על זיהום אוויר.

"טסט" אינו אינדיקציה לכלי רכב תקין נקודה מי שסומך על הטסט נמצא בבעיה גדולה.

מאוד "אוהב" גם את הלקוחות שמגיעים לטיפול ובו מדיעים ללקוח שהרפידות בלם גמורות או סנדלי בלם והם מתעקשים שלא לתקן כי הרכב רק אתמול עבר טסט, וכל הניסיונות להראות ולהוכיח לא מועילות עד אשר הרכב מורד מהכביש.

דבר שני, לא מספיק גרף ישר של 0.7v, אלא דרוש גם שתוך פרק זמן מסויים שצרוב בתוכנת המחשב כמובן משתנה בהתאם לטמפ' ועוד משתנים שהממיר צריך כבר להתחיל לתפקד.

משמע שלא מספיק גרף ישר 0.7 אלא שיעמוד בזמנים והמשתנים.

יעילות ממיר ע"י בדיקת גזים ניתן לבדוק אך ורק בתנאי שערך הלמדה נמצא בטווח התקין זה כלל ראשון, אחר כך בדיקת רמות co, בממיר תקין לחלוטין הערך הוא 0 או קרוב מאוד, ולבסוף ניתן ןהסתכל על ערך הפחממנים hc ppm, כאן הדעות חלוקות לגבי ערך זה מניסיוני הוא כ10-20ppm אך אם ה co והלמדה תקינים הפחממנים פחות חשוב.

עוד דבר אחרון הוא כאשר הממיר תקין ערך הלמדה יהיה גבוהה כי למעשה פעולת הממיר משנה את ערך הלמדה בין הכניסה והיציאה ממנו.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תוכן חדש...