Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכל טוב, המינוס היה לפני ההוצאה (לא על הגבול הקיצוני שלו), החסכון כיסה את ההוצאה, המינוס נשאר אותו דבר. ללא חסכון היה ניתן: לפרוס לתשלומים, לקחת הלוואה (טיפשי), להגדיל את המינוס.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

1. אם היה שילוב של מינוס וחיסכון בצד לפני החלפת הרכב, מדוע לא השתמשת בחיסכון בכדי לסגור את המינוס?

2. אם היית במינוס, מה ההגיון להחליף רכב? הרי ידוע לך שפעולה כזו עלולה להכניס אותך להוצאות מיותרות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה בסדר, אני לא חושב שיש זוג נשוי סביב גיל ה-30 שטרם רכש דירה שלא נתקל בשאלה הזו על בסיס קבוע מאחד ההורים. השיחה כפי שתיארת חוזרת 1:1 כל כמה זמן בין זוגתי לאמא שלה. גם התשובות זהות וגם הסכום. גם אחרי שהיא עונה לה בעצבים, זה לא עוזר והשאלות חוזרות על עצמן כל הזמן...

יש שאלות ששואלים רווקה

יש שאלות ששואלים נשואה טריה

יש שאלות ששואלים נשואה ותיקה

ואז יש כמה שנות שקט עד שהנכדה מגיעה לפרקה

* האמור לעיל נכתב בלשון נקבה מתוך נוחיות ולמען הפשטות, ומכוון גם לזכרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. אם היה שילוב של מינוס וחיסכון בצד לפני החלפת הרכב, מדוע לא השתמשת בחיסכון בכדי לסגור את המינוס?

2. אם היית במינוס, מה ההגיון להחליף רכב? הרי ידוע לך שפעולה כזו עלולה להכניס אותך להוצאות מיותרות.

זה כבר סיפור ארוך והאמת לא הכי הגיוני.

הייטי בתכלס החליפה פיאט 500 שהייתה תקופה רכב שני ואז הפכה לרכב ראשי מכורח הנסיבות. יחד עם ה 500 הייתה בראבו בהתחלה שנמכרה בדיוק בסכום שנרכשה (הייתה שמורה מאוד).

אם כבר הטעות הייתה להחזיק שני רכבים משומשים בתקופה מסויימת.

ברגיל אני ואשתי עובדים ליד הבית, היא 20 דק' בעבודה כולל פיזור הילדים ואותי אוספים מהבית ואני 5 דק' בעבודה. הלרוב הזה השתנה והייתי בחיפה לפרק זמן מסויים על בסיס יומי, גם היום זה המצב שכל יום אני בחיפה אך ויתרנו על הרעיון של עוד רכב כי זה לא בא בחשבון. זה תקופה שאני כמובן יודע מתי תיגמר וזה לצורך עליה בשכר גם.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש דברים שלא צריך להתבייש לפרוס אותם לתשלומים, בשביל להפוך את ההוצאה השנתית - באמת לאחת כזו שהיא חודשית.

דלק אנחנו משלמים (באשראי) אחת לחודש, ביטוחים (בד"כ) גם - פורסים ל 10-12 תשלומים ומשלמים חודש בחודשו.

אם יש טיפולים גדולים, למה לא לחלק אותם ?

מאז שעשיתי שינוי פאזה בנושא הזה, גם את הטסט אני מחלק בכרטיס אשראי דרך האינטרנט.

כשיש כמה רכבים בבית, אין צורך לתת לחשבון "סתירה" של כמה אלפים כל פעם שיש טסט עם טיפול לרכב.

אני איתך,כשיש טיפול קטן או גדול,מחלק לתשלומים

אבל איך אתה משלם טסט בתשלומים ולא בקרדיט ? הרי באתר הרישוי אפשר או בתשלום אחד (ללא קרדיט) או בשלושה תשלומים ועד 36 עם קרדיט (אומנם הריבית לא גדולה,משהו כמו 25ש"ח לכל 1000ש"ח,אבל לא ראיתי אופציה של תשלומים שווים ללא ריבית\קרדיט)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
זה כבר סיפור ארוך והאמת לא הכי הגיוני.

הייטי בתכלס החליפה פיאט 500 שהייתה תקופה רכב שני ואז הפכה לרכב ראשי מכורח הנסיבות. יחד עם ה 500 הייתה בראבו בהתחלה שנמכרה בדיוק בסכום שנרכשה (הייתה שמורה מאוד).

אם כבר הטעות הייתה להחזיק שני רכבים משומשים בתקופה מסויימת.

ברגיל אני ואשתי עובדים ליד הבית, היא 20 דק' בעבודה כולל פיזור הילדים ואותי אוספים מהבית ואני 5 דק' בעבודה. הלרוב הזה השתנה והייתי בחיפה לפרק זמן מסויים על בסיס יומי, גם היום זה המצב שכל יום אני בחיפה אך ויתרנו על הרעיון של עוד רכב כי זה לא בא בחשבון. זה תקופה שאני כמובן יודע מתי תיגמר וזה לצורך עליה בשכר גם.

אני לא נכנס כרגע לשיקולים של האם אתם צריכים או לא צריכים רכב בודד או 2 רכבים, בכדי לא להתפזר מהנקודה שאני מנסה להעביר.

למיטב הבנתי זו הכרונולוגיה:

היה שילוב של פיאט בראבו ופיאט 500. נמכרה הבראבו, נמכרה ה-500 ואז קניתם את הסקודה. הבנתי נכון?

במידה ותארתי נכון, אם היית רוכש במקום הסקודה רכב זול יותר ב-10 אלף ש"ח (אל תיתפס לסכום המדויק, סתם בחרתי מספר עגול) אז לא היית היום במינוס?

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם
אני לא נכנס כרגע לשיקולים של האם אתם צריכים או לא צריכים רכב בודד או 2 רכבים, בכדי לא להתפזר מהנקודה שאני מנסה להעביר.

למיטב הבנתי זו הכרונולוגיה:

היה שילוב של פיאט בראבו ופיאט 500. נמכרה הבראבו, נמכרה ה-500 ואז קניתם את הסקודה. הבנתי נכון?

במידה ותארתי נכון, אם היית רוכש במקום הסקודה רכב זול יותר ב-10 אלף ש"ח (אל תיתפס לסכום המדויק, סתם בחרתי מספר עגול) אז לא היית היום במינוס?

אתה קולע וצודק.

מצד שני רכב זה כמו מזל יכלתי להביא משהו באמת זול יותר ואולי אפילו היישור קו היה מופחת ויכל להיות גם להפך, רכב משומש זה באמת עניין של מזל . האמת לא זוכר למה נרכשה דווקא הייטי ובהחלט השיקול הכלכלי בקטע של חסכון היה מופחת אחרת היינו קונים בכלל מאזדה 3 1.6 או איזה סובארו פשוטה.

אם כבר מבחינת רכב אני שוב בבעיה, לא רוצה למכור ולקנות ולהפסיד כסף וליישר קו, מצד שני אין מצב להכניס 3 כסאות מאחור (יש מצב עם כסאות בטיחות זולים של חברה עלומת שם סינית שכל אחד ברוחב 42 ס''מ). כרגע אני על הסדר פשרה עם עצמי, למשוך עם הרכב כמה שאפשר עד שזה יהיה בלתי אפשרי, הסלקל בהתחלה בכל מצב מקדימה, מאחורה החלפה של כסאות לצרים יותר 45 ס''מ כל אחד כדי שהסבל ביניהם יהיה סביר, ההתקלה רק כשהילד שבדרך יצטרך לעבור לכסא בטיחות מהסלקל,פה תהיה בעיה אמיתית.

הגעתי למצב שאני בודק אופציה מטורפת להזמין כסאות בטיחות מאמאזון (של חברה ידועה כמובן ושנבחנו...).

למה שיעלה בהמשך מה שבדרך לא היה מתוכנן, אם כבר היה מתוכנן לעוד 3 שנים וכרגע זה המצב שצריך להתמודד איתו, הרכב במועד הרכישה תוכנן ל 4-5 שנים.

החלפת הכסאות תצטרך להיות עוד כארבעה חודשים, הבעיה הגדולה עוד כשנה (בעיית הרכב).

יש עצות?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

העיצה היחידה שיש לי היא לא לערב את הלא נודע בנודע. נודע = לקנות רכב בתקציב כי ידטע לך כמה כסף יש בחשבון. לא נודע = לבצע הנחות איזה רכב יהיה אמין יותר או פחות.

עכשיו זה כבר מאוחר מדיי אבל זו המלצתי להבא. לדוגמא, יש לי תקציב של 50 אלף ש"ח שאם אני מממש אותו במלואו אני לא במינוס. אז אני לא רוכש רכב שעולה יותר מ-45 אלף ש"ח.

לגבי הכסאות, באיזה תדירות היום אתם נוסעים בהרכב מלא?

פורסם

ואני אוסיף לאלעד את השני גרוש שלי, אם באמת רוצים לחסוך להגיע לדירה (ו 300 אלף זה לא כזה יעד גרנדיוזי לזוג שעובד וזה עוד לפני שנשאל למה 300 אלף), אז נוסעים ברכב אמין, מטופל וישן.

לא פחיתות כבוד לנסוע כמה שנים באימפרצה 1600 שעולה 6000 שקל.

שום אסון.

יש היום רכבים מרשימים מאוד עד 10K ש"ח.

אגב הצורך ל 3 כסאות ולרכב זול והאהבה שלך לפיאטים, יש ביד 2 פיאט כרומה סטיישן 2009.

הוא דורש 19, הוא כנראה יחגוג אם בכלל ימכור בכל מחיר שהוא, אבל אני מדבר בטוח על 4 ספרות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
העיצה היחידה שיש לי היא לא לערב את הלא נודע בנודע. נודע = לקנות רכב בתקציב כי ידטע לך כמה כסף יש בחשבון. לא נודע = לבצע הנחות איזה רכב יהיה אמין יותר או פחות.

עכשיו זה כבר מאוחר מדיי אבל זו המלצתי להבא. לדוגמא, יש לי תקציב של 50 אלף ש"ח שאם אני מממש אותו במלואו אני לא במינוס. אז אני לא רוכש רכב שעולה יותר מ-45 אלף ש"ח.

לגבי הכסאות, באיזה תדירות היום אתם נוסעים בהרכב מלא?

דיי הרבה, אפילו את הילדים הרבה פעמים אוספים ביחד סתם בשביל הכיף.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש כמה אופציות, לצערי בזמנו זה לא היה בכלל בקו המחשבה, הייתה אופציה ל b4 ידנית 2008/9 במחיר סביר עם נתונים יפים סה''כ.

הסיבה שאני מעט סולד מישן זאת הבטיחות אבל פה תלוי כמה ישן.

אכן יש לי חיבה לסטיישן, על הכרומה (בכללי) בדקתי בזמנו והרכבים האלו לא הכי אמינים וזמינות חלקים לוקה בחסר.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

טעות להחליף עכשיו את הייטי. תמשוך כמה שאפשר.

2 כסאות מאחור + 1 מקדימה, והמבוגר(ת) השני מצטופף מאחור.

לגבע אימפרזה ב6000₪, הייטי בטיחותי בפער על פני הפחנוע הזה. לא דבר שהייתי מזלזל פה ברכב שמסיע משפחה.

גם אצלי קקטוס החליפה פולו דיזל קשישה. אין מה לעשות. כשיש ילדים בתמונה, מנסים להשיג מקסימום בטיחות לשקל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
דיי הרבה, אפילו את הילדים הרבה פעמים אוספים ביחד סתם בשביל הכיף.

אם כך אז אין כ"כ הרבה אופציות להימנע מ-7 מושבים. הייתי בודק אולי הונדה FRV, ראיתי שיש שנה אחת שהביאו כמה ידניות ואם לא הייתי מוצא את האאוטלנדר זו הייתה חלופה ב' שלי.

מצטרף להמלצה למשוך כמה שיותר עם הייטי.

היום אפשר בסכומים נמוכים למצוא יופי של רכבים בטוחים. ברור שהם לא יהיה בטוחים כמו רכב חדש, אבל אנחנו מדברים על רכבים שעברו כמה דורות של מבחני NCAP.

איציק הזכרת לי את השאלה של אבא של אשתי שלא ברור לי אם נובעת כל פעם מסניליות או מלא יודע מה, השאלה: ''למה אתם לא קונים דירה''? בפעמים הראשונות הוסבר לו בנימוס שהיום זה לא כמו פעם, שצריך לפחות 300 אלף ש''ח ועוד, כמובן שאין הבנה.

בהמשך כבר הייתי עונה לו "יש לך 300 אלף ש''ח להביא לי?'' דיי בחוסר סבלנות.

פשוט לא מובן לו שזה לא כמו פעם!

מרבית החברים שלי או התחתנו והביאו ילדים בגיל 30 + ולפני גרו אצל ההורים או וחסכו יפה או שההורים ''סייעו'' עם הון אישי. אנחנו כנראה נגיע לבית רק בגיל 35-37 אבל אני אבא צעיר ולזה יתרונות משלהם. בן 30, ילד שלישי בדרך, סגרנו בסטה.

זוג צעיר ללא תמיכה מתחילים מ 3000 ש''ח שכירות, 2500 ש''ח גן לקטן, 1000 ש''ח צהרון לגדולה. זה בתור התחלה.

הדבר היחיד שניתן לעשות שונה זה להגדיל הפרשים בין הילדים שלא יהיו חופפים תשלומים על שני גנים פרטיים בו זמנית.

הודעה מאוד בוגרת ויפה. אני במקום להתעצבן הייתי מסביר לו שלקחת החלטה להיות אבא צעיר ולכן עניין הדירה נדחה באי אילו שנים. בימינו קשה לרקוד על 2 חתונות.

עריכה אחרונה על ידי redroze

• תוכן חדש...