Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המציאות הזו היא רק מציאות של שכיר שמנהל משק בית ותו לא.

אבל מאחר ואני יודע שאתה עצמאי ויצרן, המציאות לא יכולה להיות רחוקה ממה שכתבת, אתה תלוי מאוד באשראי מהבנק ויותר טוב שתשמור על קשרים טובים והדוקים עם הבנק.

זה ממש לא "עוד נותן שרות".

דווקא כן.

אני מקפיד לעבוד עם יותר מבנק אחד ככה שהם לא מחזיקים אותי במקום רגיש.

דווקא כלקוח עסקי אם ההתנהלות שלך כזו שאתה םא על סף התמוטטות הכוח שלך מולם יותר גדול כי אתה לא רק זקוק ליותר אלא גם מוקד רווח הרבה יותר גדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש כתבה על בחור אחרי צבא שהגיע לחובות של מעל 300k! ומי אמור ללמד אותו להתנהל כלכלית? רק נתנו לו ונתנו לו!

אבא, אמא, החיים...?

בטח לא הבנק.

בעת המודרנית, יש דברים שאני מאוד אוהב, יש דברים שאני מתעב עד גועל נפש.

אחד מהם שאני איך נגיד....פחות מחבב, הוא אובדן האחריות האישית, כל הכשלונות והמגרעות והטיפשויות של כל אדם היום הם אשמת מישהוא אחר.

דביל רוכש בית ובשביל להוזיל 2% מוותר על קבלת ערבויות בנקאיות, הקבלן פושט רגל ופתאום עושים כתבת תחקיר באיזה תוכנית צרכנית סוג ז שצצות עכשיו כמו פטריות אחרי הגשם ושרק מחפשות לנפח למימדי ענק אעלק "שערוריות" וכל מה שלא 100% פועל במדויק זה מיד "עוקץ".

כל העולם אשם חוץ מהחצי מח שהחליט שערבות בנקאית זה לחלשים...

אגב, זה בדיוק כמו כל ההיפופוטמים האמריקאים ששוקלים 780 קילו אבל תובעים את מקדונלדס כי הם לא הזהירו אותם שקילו ציפס וחצי ליטר קוקה קולה זה משמין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• אחראי פורום
פורסם
המציאות הזו היא רק מציאות של שכיר שמנהל משק בית ותו לא.

אבל מאחר ואני יודע שאתה עצמאי ויצרן, המציאות לא יכולה להיות יותר רחוקה ממה שכתבת, אתה תלוי מאוד באשראי מהבנק ויותר טוב שתשמור על קשרים טובים והדוקים עם הבנק.

זה ממש לא "עוד נותן שרות".

אם אתה זקוק לאשראי, גם כפרטי וגם כעסק ההתנהלות שלך במצב כזה תהיה הרבה יותר דפנסיבית.

אבל כשכל מה שהם עושים עבורך זה לשמור על כסף,

מבחינתי אני לא ממש צריך לשמר פז"מ או נאמנות לנותן שירות.

יש אחרים ובזמן המעבר הם הכי נדיבים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אבא, אמא, החיים...?

בטח לא הבנק.

אחד מהם שאני איך נגיד....פחות מחבב, הוא אובדן האחריות האישית, כל הכשלונות והמגרעות והטיפשויות של כל אדם היום הם אשמת מישהוא אחר.

דביל רוכש בית ובשביל להוזיל 2% מוותר על קבלת ערבויות בנקאיות, הקבלן פושט רגל ופתאום עושים כתבת תחקיר באיזה תוכנית צרכנית סוג ז שצצות עכשיו כמו פטריות אחרי הגשם ושרק מחפשות לנפח למימדי ענק אעלק "שערוריות" וכל מה שלא 100% פועל במדויק זה מיד "עוקץ".

אגב, זה בדיוק כמו כל ההיפופוטמים האמריקאים ששוקלים 780 קילו אבל תובעים את מקדונלדס כי הם לא הזהירו אותם שקילו ציפס וחצי ליטר קוקה קולה זה משמין.

לא יודע איפה אבא ואמא שלו, אולי הם לא בתמונה, אולי הם יותר דבאים ממנו, אולי לא יידע אותם... לך תדע, עצם הגישה של אדם במעמד כזה לסכום כזה זה הזיה.

מנגד יש אנשים שכבר בגיל הזה עם מודעות כלכלית מטורפת והון אישי לבית, אבל אותם לא צריך להגביל את הקיצון ה''אובדני'' כן צריך להגביל.

אני לא מתייחס לעצמי בשום צורה בנאמר כאן.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

המדינה מגבילה אזרחים בכל מיני תחומים שבהם היא חושבת ששיקול הדעת של האזרח לא מספיק מוצלח, כמו חבישת קסדה על אופנוע, ביטוח חובה, טסט פעם בשנה, חינוך חובה ופנסיה חובה. כל אלו נושאים שהגיוני שפרט סביר היה מפעיל שיקול דעת סביר לגביהם ומבין שהוא חייב אותם בין כה וכה, ובכל זאת המדינה כופה עליו להתנהג בצורה מסויימת.

לעניין, לא נראה לי בלתי סביר להגביל את ההתחייבויות הפיננסיות של הפרט לפי נכסים/הכנסה. בדיוק כמו שמגבילים את אחוז המימון על דירה (וזה בכלל כדי להגן על הבנקים משיקול דעת מוטעה!) או את הריבית המקסימלית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
בוא, בוא בוא.

לדעתי הצרכנים הישראלים הם הרבה יותר מחושבים מהאמריקאים.

בוא,בוא בוא בעצמך :)

צרכנים ישראלים מחושבים? הלכתי לצחוק בצד (כמובן לא מכליל)

אפשר לפתוח על זה וואחד דיון עם פוטנציאל לגיבוב מבחינת דפים ;) (תתחיל בזה שאם אין לך כסף לאוטו,תרוץ למימון 100%,תמשיך בלמלא עגלה בסופר בסכום 4 ספרתי,אבל עדיין תזרוק אוכל בלי רגש לפח,וזה רק על קצה המזלג)

ולעניין השרשור - פעם הייתי מתעצבן מהסמסים ממספרים שונים על הלוואות,היום כבר לא - ישר מוחק (בכלל,עצבים לא טובים בחיים..אולי גם אשתי תפנים מתישהוא :-D)

הלוואות בטלפון (לאחר שיחה עם הבנק\אשראי) - כל פעם כשמציעים אני מגיב באותה שורה ("אפשר לקחת הלוואה בלי להחזיר?") - שקט מהצד השני לכמה שניות,צחקוק וניתוק,Works like a charm

פעם בצעירותי היתה לי חשיבה מוטעית,שאם אני מרוויח X ,ואחרי ההוצאות נשאר לי סכום נאה,אפשר לקחת הלוואה שממילא אעמוד בה ולא משפיעה לי על ההכנסות או תכניס אותי לבעיות,ולפתוח סוג של חסכון - מזל שירדתי מזה.

הלוואה לוקחים רק אם ממש ממש צריכים,ועדיף לחסל כמה שיותר מהר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בדיוק בגלל זה פתחו עכשיו את לשכות דירוג האשראי. השאלה היא האם אנשים יבינו שריבית גבוהה היא אור אדום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בדיוק בגלל זה פתחו עכשיו את לשכות דירוג האשראי. השאלה היא האם אנשים יבינו שריבית גבוהה היא אור אדום.
מי שצריך את הכסף באמת זה לא יעצור בעדו, מי ששוקל אם לקנות רכב עם מימון גדול או קטן אולי לו זה ישנה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מה שבאמת צריך זה להכניס למערכת החינוך מקצוע שנקרא "התנהלות פיננסית".

*לא* בשיתוף עם שום בנק גנרי כלשהוא.

בן אדם מגיע לגיל שבו הוא צריך לעמוד ברשות עצמו, ולא מבין איך מתנהלים עם כסף.

לצערי לא מאמין שדבר כזה יקרה ולכן מחנך את ילדי בעצמי.

ולפות"ש, אין מה לעשות, למרות שעם השנים מתפתחים קשרים אישיים עם עובדים בבנק, בשורה התחתונה זה עסק לכל דבר.

אני עדיין מתדיין פעם בשנה עם הבנק שלי על הטבות בעמלות עו"ש.

אני באותו הסניף יותר מ 20 שנה. .

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

בן אדם מגיע לגיל שבו הוא צריך לעמוד ברשות עצמו, ולא מבין איך מתנהלים עם כסף.

לצערי לא מאמין שדבר כזה יקרה ולכן מחנך את ילדי בעצמי.

ולפות"ש, אין מה לעשות, למרות שעם השנים מתפתחים קשרים אישיים עם עובדים בבנק, בשורה התחתונה זה עסק לכל דבר.

אני עדיין מתדיין פעם בשנה עם הבנק שלי על הטבות בעמלות עו"ש.

אני באותו הסניף יותר מ 20 שנה. .

כן ולא, אני עברתי כמה סדנאות פיננסיות במסגרת העבודה שלי שמכוונות לפרט ולהתנהלות כלכלית נכונה, להגיד שאני מיישם? ממש לא.

כנראה שאת מרבית הבני נוער זה לא יעניין וזה יהיה כמו לסמן וי ש''הנה ניסינו''.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני מציע להכניס למערכת החינוך מקצוע שנקרא "אחריות אישית".

שם ילמדו ילדים לא להאשים אחרים בהחלטות/מעשים/בחירות שלהם.

משכנתא זה קל

פורסם
פקידים בבנק אמורים להיות המבוגרים האחראים. לשם כך הם נמצאים שם. ברגע שפקידים בבנק הופכים להיות סוכני שוק אפור המצב באמת על הפנים. וכן, אני יודע שלא מדובר בתופעה החדשה.

העיקר שאתה לא מגזים.

הם עושים את העבודה שלהם. מוכרים לך מוצר. אם אתה צריך אותו, תקנה. אם לא, לא. כשאתה נכנס לקנות טוסטר ומנסים לדחוף לך טלוויזיה ב-15K שקל זה פחות גרוע?

אבא, אמא, החיים...?

בטח לא הבנק.

"להצלחה אבות רבים. הכשלון תמיד יתום".

אל"א (משרשור אחר - אי לקיחת אחריות) זה קטע של כל העולם בשנים האחרונות. כנראה תולדה של דור שלא חווה משברים רציניים או מלחמות, או כל סיטואציה אחרת בה משלמים על טעויות כל החיים או עם החיים.

המדינה מגבילה אזרחים בכל מיני תחומים שבהם היא חושבת ששיקול הדעת של האזרח לא מספיק מוצלח, כמו חבישת קסדה על אופנוע, ביטוח חובה, טסט פעם בשנה, חינוך חובה ופנסיה חובה. כל אלו נושאים שהגיוני שפרט סביר היה מפעיל שיקול דעת סביר לגביהם ומבין שהוא חייב אותם בין כה וכה, ובכל זאת המדינה כופה עליו להתנהג בצורה מסויימת.

לעניין, לא נראה לי בלתי סביר להגביל את ההתחייבויות הפיננסיות של הפרט לפי נכסים/הכנסה. בדיוק כמו שמגבילים את אחוז המימון על דירה (וזה בכלל כדי להגן על הבנקים משיקול דעת מוטעה!) או את הריבית המקסימלית.

שים לב שכל הדברים שהתייחסת אליהם שהמדינה מחייבת, זה לטובת האזרח רק על פני השטח. בתכלס זה כדי לצמצם הוצאות ולהגדיל הכנסות של המדינה. חבישת קסדה, ביטוח חובה - שישלמו לנפגעי תאונות; טסט - תשלום אגרה ווידוא רכב בטיחותי (עזוב רגע למה זה נהפך); חינוך חובה - כדי שתשכיל מספיק כדי ללכת לעבוד ותשלם מיסים; פנסיה חובה - להוריד את נטל הקצבאות מביטוח לאומי.

למיטב ידיעתי (אשתי מורה) זה קיים. אני לא יודע פרטים, מי מוביל את התוכנית, באיזו תדירות, או כמה היא באמת יעילה, אבל הפתיעה אותי עצם הקיום שלה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

שאלתי את אשתי - יש מקצוע שנקרא "חינוך פיננסי" או משהו דומה, שנלמד שעה שבועית משך שנת לימודים שלמה. מלמדים מושגי יסוד ומבוצע פרוייקט בתחום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלתי את אשתי - יש מקצוע שנקרא "חינוך פיננסי" או משהו דומה, שנלמד שעה שבועית משך שנת לימודים שלמה. מלמדים מושגי יסוד ומבוצע פרוייקט בתחום.
באיזה מסגרת?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
שים לב שכל הדברים שהתייחסת אליהם שהמדינה מחייבת, זה לטובת האזרח רק על פני השטח. בתכלס זה כדי לצמצם הוצאות ולהגדיל הכנסות של המדינה. חבישת קסדה, ביטוח חובה - שישלמו לנפגעי תאונות; טסט - תשלום אגרה ווידוא רכב בטיחותי (עזוב רגע למה זה נהפך); חינוך חובה - כדי שתשכיל מספיק כדי ללכת לעבוד ותשלם מיסים; פנסיה חובה - להוריד את נטל הקצבאות מביטוח לאומי.

אני יודע שזה עשוי להישמע מהפכני, אולי אפילו מופרך, אבל יש מקרים שבהם טובת המדינה וטובת האזרח זהות. בחלק מהמקרים, מדובר בחיוב של אזרחים לעשות משהו שיועיל לא רק להם אלא גם לאחרים (נניח לוודא שאתה נוהג ברכב תקין ומבוטח).

ואם להיות קטנוניים, אני לא בטוח שחבישת קסדה מועילה למדינה כלכלית. בלי קסדה, רוב הנפגעים בתאונות דו גלגלי לא ישרדו עד שיגיע האמבולנס, בטח ובטח לא יצטרכו טיפולים מורכבים ושיקום ארוך. וזה כנראה זול יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...