Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפה לשם אני החלטתי לסדר את החשבון בנק של המשפחה (אני, אשתי + 2), לא אכנס פה לסכומים מדוייקים כי אני לא עד כדי כך ברוח שיתוף אבל יש לנו היום 4 הלוואות (כן כן לא יעיל כלל), אחת נגמרת חודש הבא וישארו 3, בזמנו נלקחו על רכב, לימודים של אשתי כשהיא לא עבדה (תואר 3 שנים ולימודי תעודה שנתיים עם עבודה לסירוגין), הסכום של כלל ההלוואות x כאשר הריבית הכי נמוכה של מה שמסתיים כעת זה ללא ריבית, עוד 2 פריים + 1.5 ועוד אחת פריים + 1.8. מפה לשם כל הבלגן נמאס עליי והחלטתי לאחד הלוואות ולהוריד ריבית, אני עובד מדינה, אשתי משרד החינוך, בדקתי תחילה עם הבנק שלי מה ניתן לעשות וקיבלתי הצעה דיי מעליבה של ריבית פריים + 1.8 שזה ממש מעליב לגדולה ופריים + 1 לקטנה. זה יותר גרוע ממה שיש היום! ההתנהלות מול סגנית מנהל הסניף כי לנציגה אמרתי שאני מעוניין לעזוב. בשיחה אמרתי לסגנית מנהל אבדוק עם בנק אחר ונראה, היא מנגד ביקשה שלא אעשה מהלך מבי לתת לה צ'אנס להתחרות. מפה לשם בדקתי בבנק עם הטבות לעובדי מדינה (זכה במכרז) והופתעתי לגלות שאני יכול לקבל 2 הלוואות על כל הסכום, אחת בפריים מינוס 0.5 שהיא הקטנה ועל הגדולה פריים + 1, רגע לפני שאני עושה את המהלך חזרתי לבנק שלי והסברתי לה את ההצעה שקיבלתי, אמרה לי שתחזור אליי תוך יומיים ושלא אמהר בנתיים, מפה לשם חזרה אליי, איכשהו פתאום בבנק שלי ההצעה ירדה! פריים - 0.55 לקטנה ופריים +1.1 לגדולה, הפלא ופלא איך זה ירד מההצעה המקורית!

שמח וטוב לי עד כה, כאשר כל ההתנהלות הייתה מול סגנית מנהל הסניף היא מפנה אותי לחתימה על הטפסים מול הבנקאית שתמיד התנהלתי מולה, שממנה גם נלקחו ההלוואות עם הריבית המקורית, דיברנו וסיכמנו שאני ואשתי נגיע בהמשך השבוע לחתום, כל זה אחרי שמראש הסברתי שאני לא מעוניין בשום צורה להגדיל את הסכום ואני רק מת לסיים עם ההלוואות בהקדם, ואז מה היא אומרת לי? שמע אתה לוקח סכום x בגדולה וסכום y בקטנה ואני יכולה לתת לך עוד אחת בסכום y עם הריבית הטובה, לרגע לא הבנתי את כוונתה, כאילו באיזשהו שלב הזכרתי שאני מעוניין להגדיל סכום? הרי ההפך אני מפחית ואני מעוניין בכלל לסגור את ההלוואות בהקדם אז למה לנסות לדחוף לי עוד הלוואה כשהבהרתי שמטרת כל המהלך זה לסיים עם הכל בהקדם ולהוריד ריביות!

ראבאק מכירה אותי מס' שנים, היינו אצלה כשרכשנו רכב, היינו אצלה כשנולדו הילדים (לפתוח חסכונות), אין שום רגש? נטו לנסות לדחוף עוד הלוואה? הרי ברור לשנינו שהלוואה זה לא כסף שלי וזה כסף שבפועל אין לי! פשוט עיצבנה אותי עם העניין הזה! והכי מצחיק שזה בא רק ממנה! הסגנית מנהל כלל וכלל לא הזכירה את זה!

החשבון סה''כ מנוהל בסדר, אין דרמות, יש קצת חסכונות (לצערי פחות מההלוואות), יש קרנות השתלמות חיצוניות וכו'.

פשוט הטריף אותי שאני עושה מהלכים לצמצם את הסכום ולצמצם ריביות והיא מנסה שוב בשיא הטבעיות לדחוף לי הלוואה! אגב ההלוואות שהיו היו מיוזמתנו ומעולם איש לא דחף לי הלוואה אבל הנסיון הזה הביא לי את הסעיף דווקא כי זה בא מהבנק שלי, דווקא כי זה בא ממישהי שמכירה אותנו לאורך שנים וחשבתי שיש שם משהו טיפה מעבר לבנקאית קרה עם נטו אינטרס!

שורה תחתונה הייתי חייב לפרוק. כמובן נשארנו עם הסכום המקורי שהיה, ריבית נמוכה יותר ופריסה יעילה יותר.

ואגב, דעו לכם השוק תחרותי, גם עם כל הטירחה של לעבור בנק שווה בדיקה.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צרכנות טובה אבל כישורי מו"מ קצת פחות

מניח שהסכום הכולל לא גבוה מדי לכן הפחתה של פרומיל פה או שם לא משמעותית.

אבל מהבנק "שלך" בו עוברות בטח המשכורות וכן חסכונות ועוד מקורות רווח לבנק אני מצפה לקבל ריבית טובה יותר מסתם בנק זר .

ולגבי ההצעה שהציעה הבנקאית

מקבל אותה בשתי ידיים ופורע מיידית חלק מן ההלוואה היקרה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

הבנק מתפרנס ממתן הלוואות, והפקיד מתפרנס מההלוואות שהוא מוכר.

אני מקבל כל הזמן הצעות להלוואות, בעיקר מחברות כרטיסי האשראי - ודוחה אותן בפחות או יותר אדיבות, לפי מצב הרוח.

השבוע קיבלתי שיחה מהבנק - ביקשו לדבר עם אחד הבנים שלי. סרבו להסביר לי במה המדובר - נתתי להם את מספר הטלפון שלו. 2 דקות אחרי כן קיבלתי ממנו הודעה - שיחה של 5 שניות, ניסו לתת לו הלוואה. רק כדי לסבר את האוזן - סטודנט עם אפס הכנסות.

אני לא חושב שצריך לכעוס. כפי שכתב ישה, יש לך חוש צרכני טוב. מבחינת כישורי מו"מ אני כנראה לא יותר טוב ממך - אבל אני תמיד חוזר לאביב 1990: הגעתי לבנק המשכנתאות לחתום על הלוואה, אשתי שאלה בתמימות "אפשר לקבל הנחה?" - ואכן קיבלנו הנחה, הפחתת רבית של לא פחות מ-0.75%.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזל שהיא לא ניסתה לדחוף לכם הלוואה לכל מטרה בריבית שוק אפור ולהציע לכם עוד 1-2 כרטיסי אשראי כי אתם "לקוחות מועדפים".

בנקים לא חברים שלנו ולא שותפים שלנו. מדובר במערכת יחסים כפויה.

חשוב לזכור שמדובר בגוף שמטרתו להרוויח כסף על לקוחותיו.

תעודד מהעובדה שלא נפלתם במלכודת שהיא ניסתה לטמון לכם.

המון אנשים נופלים וחיים מהלוואה להלוואה.

פורסם

האמת אני לא יודע אם ניתן היה להוריד עוד, משער שכן והיא פשוט לקחה ריזיקה של ''הוא יסכים כי זה חוסך לו טירחה'' והיא צודקת. מעבר לכך בבנק שאליו הלכתי היה צורך לקחת אפילו יותר כדי לסגור את החוב באשראי ומינוס קטן.

ישה אתה צודק לגבי עוד הלוואה קטנה אבל בחישוב זה היה מהותית מנפח את ההחזר החודשי והמשחק בתשלומים של הגדולה גבולי, כרגע אני במאזן טוב של החזר חודשי מול תקופה.

הסכום לא כ''כ קטן האמת אבל זה בקנה מידה שלי, בקנה מידה של אחר אולי זה סכום קטן.

אגב אני בהתחלה חשבתי שהיא הציעה הלוואה נוספת כדי להקטין את הגדולה לטובת הריבית והתחלתי להריץ חישובים, ואז היא דאגה להבהיר לי שהיא הציעה אותה כתוספת [emoji52], שוב מכעיס העניין.

אני דיי מרוצה, זה בנוסף לקך שהורדתי את הביטוח רכב במיקוח ב 500 ש''ח.

בשוק איך כל השנים הסתפקתי במה שהציעו לי בלי להתמקח יותר מדיי. הייתה גישה של ''הבנק עושה לי טובה שנותן לי הלוואה וזה מה יש'', עברתי לחשיבה שהשוק פתוח ובסוף הם מרוויחים וזה אינטרס שלהם שאשאר ואקח מהם בדיוק או יותר משזה אינטרס שלי.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני מתקשה להבין למה אתה מתעצבן.

הייתי אתמול ביוחננוף. במעדניה ביקשתי 400 גר' עמק פרוס. קיבלתי 424 גר', ונתנו לי לטעום עוד שתי גבינות שלא ביקשתי ולא עניינו אותי.

בטיפול האחרון שעשיתי לספורטאז' של אישתי, שהיה בן 4 נשאלתי על ידי אנשי מרכז השירות אם מה דעתי לקבל הצעה להחליף אותו ברכב חדש.

בבנק, כן בבנק, הייתי צריך מסמך כלשהו, נשאלתי על ידי הבנקאית אם אני רוצה הלוואה.

כשאישתי נכנסת לתחנת הדלק שואלים אותה אם לבדוק שמן ומים.

במסעדה שואלים אותי כל הזמן אם אני רוצה גם קינוח, ואם אפשר להציע אספרסו או מים עם נענע.

אפילו הדיילת בסופרפארם שעזרה לי למצוא אפטרשייב שחיפשתי שאלה אם אני לא רוצה לקנות גם מתנה לאישה במבצע.

אני לא מבין למה אתה מתפלא כשנותן שירות מנסה גם למכור לך את המוצר שהארגון שהוא עובד בו מוכר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אין שום רגש?

למה שיהיה?

זה עסק.

יש לך רגש במכולת?

שתיים חלב חצי לחם שחור, בבקשה.

רוצה מסטיק? כן/לא, ביי.

טעות אנושית נפוצה היא להכניס רגש איפה שעדיף-שלא-יהיה. :wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עם מחירי חלק מהניירת בבנק השאלה שלה היתה בהחלט במקום.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צודקים ומצד שני אבהיר טיפה.

הנציגה הספציפית מלווה אותנו מאז שאנחנו בבנק בעושר ובעוני אפשר לומר, תמיד פגישה איתה ארכה יותר ממה שצריך וכללה מגוון סיפורים אישיים ועצות מגוונות ממנה בכל הנושאים. היא גם הראתה תמיד הזדהות עם זוג צעיר וכו'.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ו....?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

• אחראי פורום
פורסם

מזדהה איתך כי אני זוכר באיזה הרגשה מגעילה יצאתי מבנק שניהלתי בו חשבון 16-15 שנה, לא הסכימו להשוות תנאי משכנתא שקיבלתי ממתחרה.

ההתעלמות, הרגשת ה"זה מה יש (ואתה לא תעזוב הרי)". לא זוכר אם יותר נעלבתי או התעצבנתי, אבל הייתי טירון.

על אף הבלאגן (לא כ"כ, לעבור בנק, בעיקר בראש) אני שמח שזה קרה ונחשפתי לעובדה שזה שוק ככל השווקים בגיל צעיר יחסית.

מאז אני מתייחס אליהם, כולל לבנק הנוכחי, באופן הראוי לו. עוד נותן שירות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הבנק הוא כמו חברת הסלולר - השתמש בשירותי החברה (או הבנק) המתאים לך ביותר בכל זמן נתון. נכון שניוד חשבון בנק קצת יותר מורכב מניוד חשבון סלולרי, אבל, מצד שני, המשמעות הכלכלית שלו גדולה מאד. אז לפעמים כדאי לשלם עוד כמה גרושים כדי לקבל שירות יותר טוב או יותר נוח - אבל בהלוואה לטווח ארוך מדובר בסכומים שמצדיקים המתקחות ואף החלפת ספק.

החלפתי את הבנק בו ניהלתי את חשבונותי מספר פעמים במהלך השנים. כיום אני מנהל את החשבון בסניף בנק שבו אני נהנה מיחס טוב מאד ומנוחות הגעה וחניה, גם אם זה עולה לי עוד כמה לירות בעמלות. אבל כאשר נזקקתי למשכנתא לפני מספר שנים עשיתי שופינג בלפחות חצי תריסר בנקים לפני שהחלטתי היכן לקחת אותה (במקרה זה מדובר באגף המשכנתאות השוכן באותו סניף, אחרי שקיבלתי בו תנאים הרבה יותר טובים מאשר בכל בנק אחר, כולל כאלה הנחשבים זולים. והמעניין היה שכנראה שההצעות הראשוניות שקיבלתי לא התחשבו במשכורת שלי למרות שמדובר באותו סניף).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הייתי אתמול ביוחננוף. במעדניה ביקשתי 400 גר' עמק פרוס. קיבלתי 424 גר', ונתנו לי לטעום עוד שתי גבינות שלא ביקשתי ולא עניינו אותי.

בטיפול האחרון שעשיתי לספורטאז' של אישתי, שהיה בן 4 נשאלתי על ידי אנשי מרכז השירות אם מה דעתי לקבל הצעה להחליף אותו ברכב חדש.

כשאישתי נכנסת לתחנת הדלק שואלים אותה אם לבדוק שמן ומים.

במסעדה שואלים אותי כל הזמן אם אני רוצה גם קינוח, ואם אפשר להציע אספרסו או מים עם נענע.

אפילו הדיילת בסופרפארם שעזרה לי למצוא אפטרשייב שחיפשתי שאלה אם אני לא רוצה לקנות גם מתנה לאישה במבצע.

אני לא מבין למה אתה מתפלא כשנותן שירות מנסה גם למכור לך את המוצר שהארגון שהוא עובד בו מוכר.

כי ה-24 גרם נוספים של גבינה צהובה או בושם לאישה לא יכניס את הלווה להתחייבות פיננסית ארוכת טווח עם השלכות משמעותיות על הביטחון הפיננסי והפנסיוני של התא המשפחתי.

אם אתה מתקשה להבין שמדובר ב-predatory behavior ולמה זה עלול לעצבן אנשים שמזדהים את הדפוס התנהגות הזה כנראה אתה לא צריך לעבוד בבנק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

הפקידה בבנק הציעה לו הלוואה.

לא איימה עליו. עובדה שהוא סירב בעדינות ולא קרה לו דבר. אפילו נתנו לו לצאת מהסניף באופן חופשי לחלוטין.

בפעם הבאה כשלא יציעו לו הלוואה זולה ייפתח כאן שרשור חדש "הפקידה בבנק לא הציעה לי הלוואה זולה כשיכולתי לקחת, וכשביקשתי הלוואה הציעו לי הלוואה יקרה יותר".

חליק. תתבגרו.

לשעבר:

פורסם
כי ה-24 גרם נוספים של גבינה צהובה או בושם לאישה לא יכניס את הלווה להתחייבות פיננסית ארוכת טווח עם השלכות משמעותיות על הביטחון הפיננסי והפנסיוני של התא המשפחתי.

אם אתה מתקשה להבין שמדובר ב-predatory behavior כנראה אתה לא צריך לעבוד בבנק.

הבעיה העיקרית בארצנו שטופת השמש בנושא זה זה חוסר המודעות הפיננסית של הציבור.

אבל אני לא רואה בעיה היכן שאתה רואה

כי

כאשר תסתבך הבנק יציע לך עוד הלוואה ועוד הלוואה עד שיסרב ואז תלך לשוק האפור כדי שתוכל לפרוע את ההלוואות של הבנק.

האמור חלקו בציניות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...