Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אשמח לעזרה בהתלבטות הבאה: אנחנו זקוקים לרכב 7 מקומות (בעקבות התרחבות המשפחה ל-4 ילדים).

בטרם נחליט על דגם אנחנו מתלבטים האם לרכוש רכב יד 2 או לקחת רכב חדש בליסינג פרטי (במסלול של תשלום חודשי ללא ביטוח וטיפולים).

אין לנו הון עצמי של ממש לכן האפשרויות הן:

1.לקיחת הלוואה ע"ס 75 א ₪ בתנאים טובים לחמש שנים (דרך מקום העבודה) ואז ההחזר החודשי יהיה 1300 ש"ח לערך. בסכום הזה נוכל לקנות רכב שנתון 2014 להערכתי.

2. לקחת רכב חדש מחברת ליסינג (ככה"נ אאוטלנדר- שהוא רכב 7 מקומות הכי נפוץ וזול, למרות שהבנו שהוא צפוף אבל המחיר מכריע) ואז התשלום החודשי יהיה משהו כמו 2000 ₪ לחודש ל36 חו', בסופם מחזירים הרכב ואפשר להמשיך לעסקה חדשה. תדרש גם מקדמה של כ-15,000 ₪.

 

היתרונות שאני מוצאת באופציה 2 הם: פחות הוצאות על מוסך, צריכת דלק טובה יותר, אין התעסקות עם רכישת רכב ומכירתו בהמשך, נסיעה על רכב חדש, ודאות יחסית מבחינת הוצאות.

 

לגבי אופציה מספר 1- אם נקנה היום רכב 2014, לא נמכור אותו תוך 3 שנים אלא סביר להניח 5-6. עד אז הוא יהיה כבר בן 11 בערך ואם קנינו אותו ב70 א' בערך נוכל למכור ב-20 א'? זאת בנוסף לכל החסרונות האמורים לעיל לעומת אופציית הליסינג. בנוסף נצטרך להוסיף עוד סכום רציני כדי לקנות רכב סביר אחר..

 

לפי החישוב שלי: מסלול הליסינג יוצא 2400 ש"ח (2000 ₪ לחודש +416 סכום המקדמה מחולק לתשלומים) לעומת 1300 לחודש לאופציה 1.

הבדל של 1,100 ש"ח בין המסלולים שמצטבר בשלוש שנים לכדי- 39,600. אך אין ירידת ערך, ויש הרבה פחות טיפולים במוסך.

אשמח אם תאירו את עיני מה עדיף. האם יש לי טעויות בחישובים או ההערכות שלי שגויות? האם יש דברים שלא לקחתי בחשבון?

מה הייתם עושים?

תודה רבה לכל המגיבים.

פורסם

בחישוב שלך של רכב יד שנייה אחרי 5-6 שנים את נשארת עם רכב ששווה 20 אלף, משמע הפסדת 50 אלף.

על אותה תקופה אם תקחי ליסינג את תשלמי 2400 בחודש*60 חודשים = 144 אלף ש"ח. גם אם יהיו לך תיקונים ברכב המשומש עדיין הם לא יתקרבו להפרש של 100 אלף ש"ח על תקופה של 6 שנים.

 

אם המטרה היא להחזיר רכב לטווח ארוך אז אין מה לקחת ליסינג

פורסם

תשווי תפוחים עם תפוחים כלומר על אותה תקופת זמן.

אופציה 1: שילמת 75,000 בסוף 3 שנים עם ירידת ערך של 15% בערך לשנה (בכוונה ניקח ירידת ערך חזקה למרות שירידת ערך היא בין 10-15%) נישארת עם 46,000 ש"ח. כמובן שאפשר למשוך עוד עם הרכב שמשפר את הצד הכלכלי של העיסקה.

אופציה 2: שילמת 2400*36 = 86,400 בסןף התקופה לא נישאר כלום, כן יש רכב חדש מהנילונים שמבחינה כלכלית אין לזה משמעות.

 

ההפרש לטובת אופציה 1 היא (75000-4600) - 86400 = 57400 ש"ח.

 

באופן לא מפתיע עדיף לרכוש רכב יש שניה מאשר רכב חדש מליסינג פרטי.

טסלה 3 2022

פורסם

תודה רבה.

האם התשובה תשתנה אם לא נחליף רכב תוך 3 שנים אלא תוך 6?

כמו כן חושבת שיש לשקול גם התוספת שנצטרך להוסיף כשנרצה להחליף רכב,לא? כי בליסינג לא נצטרך להוסיף בשביל להחליף לרכב יותר חדש אך ברכישת רכב כן.

ודבר אחרון- טיפולים+ תקלות- כמה הוצאות משוערות במוסך לרכב חדש וכמה לרכב בן 5-6 שנים?

 

האם עדיין התשובה נשארת? כמה ההפרש?

פורסם

מצד אחד,ברור מאוד שרכב משנת 2014 לא יעלה במוסכים 1100 לחודש (שזה ההפרש בין התשלום לרכב ליסינג לבין רכישה עצמאית) וכמובן,שבתום ההלוואה הרכב שלכם לחלוטין (ולא נשארים בלי כלום כמו בליסינג פרטי).

אבל ואבל גדול, אנחנו כנראה לא מבצעים את החשבון כמו שצריך כי 2400 זה סכום שמגלם בתוכו פרט לטיפול אחד לפחות בשנה גם ביטוח (שיתכן ויהיה יקר מאוד) ואגרת רישוי ואז ההבדל קטן יותר/לא קיים כלל (אם ניקח נניח 1100 תשלום חודשי+200 ש"ח טסט בהערכה גסה,טיפול ממוצע 700-800 ש"ח ועוד 400-500 ביטוח מגיעים לאותו סכום וזה עוד בלי צמיגים,שחברת הליסינג נותנת החלפה אחת של רביעייה ברוב המקרים)

הבעיה היחידה- אחרי 3 שנים בליסינג נשארים בלי כלום ביד וצריך לגייס שוב מקדמה של 15,000 ש"ח כדי להתחיל בעסקה חדשה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

יש לך גם אופציה של פריוס פלוס בליסינג פרטי של טויוטה שעם נסועה של 20K בשנה עולה כ-2.7K לחודש כולל ביטוחים וטיפולים. זה בלי לקחת בחשבון מקדמה של 12K. כנראה יהיה צפוף במושב האמצעי בגלל מימד הרוחב הלא מרשים, אבל אולי שווה בדיקה. כנראה יהיה חסכוני משמעותית בדלק מאאוטלנדר.

 

לא יודע אם בעסקה של אאוטלנדר יש לך גם חיוב בסוף התקופה, אצל טויוטה לפי הבנתי אין. אם רוצה להמשיך, נותן שוב רק את המקדמה וזהו.. אם רוצה להפסיק, לא משלם יותר כלום. תבדוק בעצמך שתדע ב-100%.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם
המחיר של בליסינג הוא בלי ביטוח וטיפולים. רק הרכב.

האם עדיין כדאי?

אם כך, ממש לא.

הייתי מחפש רכב 7 מקומות עם עסקה של הכל כלול.

לגבי פריוס,צריך לבדוק האם מדובר ברכב עם 6/7 מקומות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לפי החישוב שלי: מסלול הליסינג יוצא 2400 ש"ח (2000 ₪ לחודש +416 סכום המקדמה מחולק לתשלומים) לעומת 1300 לחודש לאופציה 1.

הבדל של 1,100 ש"ח בין המסלולים שמצטבר בשלוש שנים לכדי- 39,600. אך אין ירידת ערך, ויש הרבה פחות טיפולים במוסך.

אשמח אם תאירו את עיני מה עדיף. האם יש לי טעויות בחישובים או ההערכות שלי שגויות? האם יש דברים שלא לקחתי בחשבון?

מה הייתם עושים?

 

בליסינג יש ירידת ערך ועוד איך! והצרכן משלם את כולה + ריבית + רווח של חברת הליסינג.

 

רכב בן 4 בד"כ אין עלויות גבוהות משמעותית לרכב חדש, והן מתקזזות עם ירידת הערך הנמוכה יותר, ומשאירות הרבה עודף.

 

בליסינג אחרי שלוש שנים חייבים לעשות פעולה כלשהיא כי אחרי שמחזירים את הרכב צריך לדאוג לרכב אחר, גם אם זה לא מתאים כלכלית באותה נקודה.

 

באיזה רכב אתם נוסעים כרגע? כמה אתם צפויים להשתמש ברכב בהרכב מלא?

 

המלצתי במקרה שלכם היא חד משמעתית להמנע מליסינג פרטי, אבל צריך להבין יותר עד כמה ההחזר החודשי "כבד" עליכם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב הנוכחי הלך...

ומבחינת שימוש בהרכב מלא- כמעט ולא צפויים להשתמש. רק לטיולים/ סופשים וכו... לא טיילנים גדולים והמשפחה המורחבת גרה לידנו.

 

לפי התגובות כאן אני מבינה שכדאי לרדת מעניין הליסינג.

עוד אני מתחילה להבין שכדאי לי לעלות קצת את סכום ההשקעה ולקנות רכב שידוע באמינותו, יד 1 מפרטי עם קילומטרז נמוך.

 

המלצות לרכב כזה 7 מקומות אם נעלה את התקציב? נאמר ל90 א?

פורסם

הזוי איך כל פעם מחדש אנשים בוחרים לשפוך כסף מהפחד שבכניסה למוסך.

במידה וקונים רכב שמור ומטופל אני לא רואה שום סיבה שהרכב יבקר במוסכים "כל שני וחמישי",מה שכן למצוא רכב שטופל טוב כנראה תהיה משימה לא קלה :-)

יכול להעיד על עצמי,עקב המרחק הרב שאני נוסע כל יום (כ-160 ק"מ),בחרתי לקחת את הרכב הישן של ההורים,ניסאן נוט 2007 שנמצא במשפחה כבר 9 שנים ומתקרב ל-200 אלף ק"מ ומעבר לטיפולים שוטפים אני "לא רואה מוסך".

הרכבים היום מודרנים ועמידים ורכב שטופל כראוי ככל הנראה יהיה לו בלאי טבעי,אבל הוא לא יתקרב בשום אופן להפרש של עשרות אלפי שקלים בין הליסינג לרכישת רכב משומש.

אלה השנקל שלי,בהצלחה.

פורסם
ה

המלצות לרכב כזה 7 מקומות אם נעלה את התקציב? נאמר ל90 א?

 

בתקציב כזה המיצובישי אאוטלנדר הוא (סוג של) ברירת מחדל. בתקציב אפשר למצוא 2015 ישירות מליסינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

עוד נקודה נגד הליסינג היא שאין לך מושג בכמה יחייבו אותך בתום 3 שנות העסקה. יכולים לחייב אותך על כל שריטת חצץ ותפר פרום בריפוד (ועם 4 ילדים אים ספק שפנים הרכב לא ישאר מושלם), מה שייקר מאד את העסקה.

 

אה מתאר נסועה נמוכה - כך שנושא הדלק והטיפולים השוטפים יחסית לא משמעותי.

 

יש לי שאלה אחרת: כמה באמת ישמש הרכב להובלת כל המשפחה? כיון שאם מדובר במשהו שקורה פעם בחודשיים כדאי לשקול רכישת רכב סטנדרטי, ושכירת רכב לסופ"ש של טיולים. אם מדובר בעניין יום יומי אני לוקח את דברי בחזרה.

 

אישית אני נוטה להחזיק מכוניות הרבה שנים - המכוניות האחרונות שמכרתי היו בנות 11-12 (נרכשו מיד שניה בגיל 3-6) וגם כיום הרכב ה"זקן" שלי בן 8 ואיני מתכנן מכירת אף אחת מהמכוניות כל עוד הן מראות אמינות סבירה. אילו אני במצבך אני מנסה לדחות את רכישת הרכב ככל האפשר וחוסך על מנת שנקודת המוצא שלי תהיה יותר טובה. דרך אגב - מה תנאי ההלואה ממקום העבודה, ועד כמה הפרעון של 1300 ש"ח בחודש יכביד עליך?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...