Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאורה חכמה לדירת קבלן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה.

עוד כמה חודשים עובר לדירה חדשה. בקרוב אצטרך לבחור תאורה לדירה וחשבתי האם אוכל לשלב תאורה חכמה בדירה.

קודם כל, מה האופציות שלי? ראיתי שיש למשל אפשרות לקנות את כל גוף התאורה ויש אופציה של קניה רק של הנורות החכמות.

בגדול, נראה לי שמה שאני רוצה זה ככה - הדירה תהיה מעוצבת בסגנון כפרי, לכן אני מעדיף שגופי התאורה יהיו גופים בסגנון כפרי שארכוש בחנות תאורה, אבל שהנורה עצמה תהיה נורה חכמה.

1. עכשיו, מה זה אומר נורה חכמה? האם זה אומר שאני יכול לשלוט על נורה ספציפית דרך אפליקציה?

2. האם השליטה היא על גוון האור, למשל בין 2700 - 6000 Kelvin?

3. האם יש אפשרות לשלוט גם על העוצמה או ה Lumen?

4. למרות שיש אפליקציה, האם אני יכול להדליק ולכבות את הנורה דרך המתג בקיר ללא שימוש באפליקציה?

אשמח למידע בנושא ואילו פתרונות טובים יש. לא מחפש בהכרח את הזול ביותר, הזמנה מחו"ל גם באה בחשבון.

תודה.

פורסם

אתה פותח פה נושא עצום, יש מיליון פתרונות וסוגים וקשקושים

לכל אחד חסרונות ויתרונות

פתרון זול יחסית sonoff ממליץ לחקור עליו קצת, אישית לא התקנתי.

פתרון יקר (יש שיגידו מופרח אפילו) תאורת philips hue - חסרון עקרי לפי הדרישות שלך - הנורות הן נורות רגילות ויש קושי להתאמה לגופים שלא עובדים עם נורות E27 (יש עוד כמה אבל בגדול המבחר מצומצם)

לפיליפס נורות משנות צבע ואפשר לבחור כל צבע שבא לך (וזה כמובן כולל את כל גווני הלבן) וגם הן הפוכות ל"נורות טיפשות" בשימוש עם המפסקים הקיימים אם רוצים

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אשמח לקבל עזרה ממבינים בתחום,

קניתי במחסני תאורה מנורה צמודת תקרה לד 70W.

בתוך המנורה יש 2 שנאים ל12V שכול אחד מהם מזין פס לד אחר.

אם אני אחבר רכיב כזה אחרי השנאי: http://www.belshop.co.il/Product.aspx?cid=0&pid=1307

זה יתאים?

אולי יש פתרון אחר?

פורסם

אם הוא רוצה שליטה על עוצמה וטמפרטורה, בטח Sonoff לא יהווה פתרון.

לפיליפס יש דווקא לא מעט סוגי נורות:

E27, E14, GU10, PAR16 ו- BR30.

יש נורות פשוטות שהן On/Off והן לא יקרות במיוחד, יש נורות HUE White and Ambiance שהן נורות לבנות שניתן לשלוט בעוצמה וטמפרטורת צבע, ויש נורות Hue Color בהן ניתן להפיק 16 מיליון צבעים.

נורות ה- White and Ambiance לטעמי לא נורא יקרות ויש מבצעים טובים לעיתים.

מעבר לכך יש פסי לדים צבעוניים וגופים שלמים שלהם שאפשר לשלב איפה שהעיצוב יכול להתאים לך יותר (למשל חדרי אמבטיה, מסדרונות, מרפסת).

הנורות צריכות לקבל מתח באופן קבוע וניתן לשלוט בהן בעזרת שלט ייעודי שלהם, שלטים צד ג' בחיבור לבקרי בית חכם.

הנורות תומכות Alexa ו- Google assistant וגם Apple Homekit.

ניתן ליצור תרחישים מבוססי מיקום או מכל סוג שנתמך על ידי בקרי בית חכם.

הנורות דורשות גשר (לרוב ניתן כמעט חינם כאשר קונים באנדל של נורות במבצע). יש מגבלה של כ-50 (רשמי) נורות לגשר, כאשר שלטים מצמצמים את הכמות.

פורסם

1. עכשיו, מה זה אומר נורה חכמה? האם זה אומר שאני יכול לשלוט על נורה ספציפית דרך אפליקציה?

2. האם השליטה היא על גוון האור, למשל בין 2700 - 6000 Kelvin?

3. האם יש אפשרות לשלוט גם על העוצמה או ה Lumen?

1. עכשיו, וגם אח"כ, אתה יכול לדמר / לעמעם נורה ספציפית (אם השתמשת בשנאי ובקר מתאים), או לתכנת נורות ספיציות לסנריו בחשמל החכם.

2. לא. "טמפ'" האור היא משהו קבוע בנורה. 2700K זה גוון חמים צהבהב, 3000K ומעלה זה גוון לבן קר. זה לא ניתן לשינוי. זה בהגדרות הנורה.

3. כן. דימר.

אפשר לשנות גוון האור בנורות RGB.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
1. עכשיו, וגם אח"כ, אתה יכול לדמר / לעמעם נורה ספציפית (אם השתמשת בשנאי ובקר מתאים), או לתכנת נורות ספיציות לסנריו בחשמל החכם.

2. לא. "טמפ'" האור היא משהו קבוע בנורה. 2700K זה גוון חמים צהבהב, 3000K ומעלה זה גוון לבן קר. זה לא ניתן לשינוי. זה בהגדרות הנורה.

3. כן. דימר.

אפשר לשנות גוון האור בנורות RGB.

תודה. לגבי שתיים, למשל בקישור הזה אפשר לכוון את טמפרטורת האור בין 2000 ל 6500, או שאני טועה?

https://www.amazon.de/Philips-Hue-Ambiance-Starter-Lampen/dp/B0748MY3RX/ref=sr_1_15?m=A3JWKAKR8XB7XF&s=lighting&ie=UTF8&qid=1543745368&sr=1-15&refinements=p_6%3AA3JWKAKR8XB7XF

פורסם

הקישור לא נפתח לי.

בתאורת RGB תוכל לעשות תאורה יותר צהובה או לבנה, אבל זה שינוי גוון, לא באמת קלווין שמציין "טמפרטורת" האור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

זה מה שכתוב בדף:

Colour temperature: from 2,000 to 6,500 Kelvin. Choose one of 16 million colors in the hue app and synchronize the light with music and movies

מה ז"א שזה שינוי גוון אבל זה לא טמפרטורת האור? אם אני אכוון את הנורה ל 3000K, אני לא אקבל באמת 3000K?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

לגבי גוון האור - בדף הויקיפדיה הזה יש לך טבלה יפה. בקיצור - 2700K אלה הנורות הצהבהבות, אור יום הוא סביב 5500K והנורות הלבנות כחלחלות סביב 6500K.

השאלה שלי שונה: האם יש טעם בהשקעה הזו. אישית (ואני old fashioned אבל אוהב צעצועים) איני רואה בסיפור הזה הרבה טעם. עוד בימי נורות ההלוגן של חצי קילוואט היו לי דימרים שתמיד היו באחד משני מצבים: כבוי או מקסימום, נדיר שעצרתי אותם באמצע. נכון להיום יש לי בדירה עשרות גופי תאורה מתלוי עם 5 נורות (מותקנות בו 5 נורות לד של 20W ואיזה 1500 לומן כל אחת), דרך לדים צמודי תקרה בני עשרות ואטים, פסי לד ועד ספוטים קישוטיים של ואט אחד במדרגות (משהו דמה לתאורת המדרגות בבתי קולנוע) - ותאמין לי, אף אחד מהם לא dimmable, לאף אחד אין לי אפשרות לשנות את הגוון - וזה בכלל לא חסר לי. זה מסוג הדברים שבהם אתה משקיע עשרות אלפי ש"ח ובסופו של דבר משתמש בהם רק מדי פעם כדי לעשות רושם על האורחים שבאים לבקר פעם ראשונה. אם תשאל אותי - השקע בגופי תאורה איכותיים שלא יתפרקו אחרי שנתיים, ולטעמי - כאלה שיפיצו הרבה אור. אבל הסעיף האחרון הוא אישי, ובמקרה זה הן אשתי והן אני קצת משוגעים, מבחינתנו אשר להתקין זרקורים בכל חדר וגם זה לא יספיק לנו.

הערה קטנה: ככל שהגוף יותר כחלחל (כלומר טמפרטורה יותר גבוהה) הוא יפיץ יותר אור לאותו הספק. מהסיבה הזו אני מקפיד לרכוש רק נורות 6000K ומעלה, ופרט לסלון (גופים של 4500K, אבל חזקים) כל התאורה שלי כחלחלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלי דווקא הנורות החכמות בשימוש קבוע והייתי רוצה להפוך עוד נורות לחכמות.

דוגמא קטנה לשימוש:

בחדר האמבטיה הצמוד לחדר השינה יש נורה חכמה (לא צבעונית, מאפשר אך ורק עמעום ושינוי טמפ' צבע בין צהוב ללבן) וחיישן תנועה.

בשעות היום כניסה לחדר תפעיל את הנורה. בשעות הלילה, כניסה לחדר תפעיל את הנורה על רבע עוצמה.

בחדר השינה של התינוקות באיזור הכנת האוכל שלהם תאורה צבעונית. בלילה נדלקת באור עמום ואדום.

פורסם

כל אחד והעדפות שלו, אצלי בבית יש כבר 12 נורות HUE מתוכן 3 צבעוניות ואני מוצא את זה מאוד מאוד נוח שאפשר לקבוע עוצמת תאורה משתנה וצבע משתנה

אני בפרוש משתמש בכל תחום האופציות ולא רק ON OFF.

ההמלצות היום הן לתאורה עדינה ונוטה לאדום למשל בשעה שלפני השינה, במשפט אחד קצר שאני זורק לאלקסה אני מקבל בית מעומעם ועם תאורה חמה (איפה שהצבעוניות מותקנות) ולכן אישית אני משתמש באופציות האלה.

במטבח אני משאיר נורה אחת דולקת כל הלילה על 25% - גם נחמד

בקיצור יש לזה שימושים מעבר לגימיק מבחינתי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

הייתי משקיע גם במפסקי תאורה חכמים כי מספיק שמישהו מתושבי הבית/אורחים יכבה בטעות את המפסק ואז המנורה החכמה תהיה כבויה כי לא יגיע אליה מתח

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• תוכן חדש...