Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדל בין יצרני שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. רציתי לשאול האם קיים הבדל מהותי בין יצרני השמן ?

אני מטפל ברכב במורשה ולמרות שאני רואה שעומד במחסן שם מותג כמו catrol (וגם על הפקק של השמן אצלי רשום שמומלץ להשתמש בחברה הזו), בוחרים להשתמש בשמן של חברות ישראליות כמו פז או דור(אם אני לא טועה, אולי דור אלון).

לאחרונה אני מרגיש שחסר מאט כח לרכב שלי (ביחס לשנים עברו), והרכב בסה״כ יהיה במרץ בן 3. אני מנסה להבין מה לא בסדר מכיוון שלא היה לי עם הרכב שום דבר חריג.

אשמח להבהרה בעניין השמן, ואשמח לדעת האם בפעם הבאה שאני מבקר במוסך לטיפול, להתעקש על שמן איכותי יותר ?

פורסם (נערך)

יש מוסכי יבואן שמשתמשים בשמן פז.

לשאלתך : זה דורש בדיקת מעבדה תחת תנאים מוגדרים היטב. סוג של פרוייקט מחקר וזה לא זול. אין כיום תבחין גורף שקסטרול איכותי יותר מפז במיוחד שלכל יצרן מספר בקבוקים עם מאפיינים שונים.

ישנם הרבה גורמים שמשפיעים על סחיבה של מנוע.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

חברות שמשווקות שמנים לצרכן הן חברות blending, זאת אומרת שהעבודה שלהם לקנות שמן בסיס ותוספים מחברות אחרות ולייצר שמנים לפי דרישה. לכן, כל חברת שמנים יכולה לייצר כל שמן באיכות דומה או זהה לזה של המתחרה, גם אם אין לה טכנולוגיות יחודיות.

המותג Castrol נמצא על פקק השמן כי חברת שמנים הזאת עובדת עם קונצרן Vag (בעלת מותגים וולקסווגן, אודי, סיאט, סקודה וכו') בתחום יצור שמנים. בסך הכל זאת פרסומת למותג הזה, לא יותר.

במוסכים בדרך כלל משתמשים בשמן שעומד בדרישות המינימום של התקן הנדרש לרכב שלך. אנחנו יכולים להמליץ לך על שמן טוב יותר, אך לא הכרח זה יתן שיפור משמעותי בביצועים אם בכלל. ואם תרצה, לפי החוק המוסך יהיה חייב להשתמש בשמן שהבאת.

בכל מקרה, אם אתה מטפל במורשה יבואן ולא שכחו להחליף את פילטרים בזמן, אין שום סיבה שירד ההספק ברכב חדש יחסית.

תתחיל את הבדיקה מדברים פשוטים כמו אוויר בצמיגים.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם
חברות שמשווקות שמנים לצרכן הן חברות blending, זאת אומרת שהעבודה שלהם לקנות שמן בסיס ותוספים מחברות אחרות ולייצר שמנים לפי דרישה. לכן, כל חברת שמנים יכולה לייצר כל שמן באיכות דומה או זהה לזה של המתחרה, גם אם אין לה טכנולוגיות יחודיות.

המותג Castrol נמצא על פקק השמן כי חברת שמנים הזאת עובדת עם קונצרן Vag (בעלת מותגים וולקסווגן, אודי, סיאט, סקודה וכו') בתחום יצור שמנים. בסך הכל זאת פרסומת למותג הזה, לא יותר.

במוסכים בדרך כלל משתמשים בשמן שעומד בדרישות המינימום של התקן הנדרש לרכב שלך. אנחנו יכולים להמליץ לך על שמן טוב יותר, אך לא הכרח זה יתן שיפור משמעותי בביצועים אם בכלל. ואם תרצה, לפי החוק המוסך יהיה חייב להשתמש בשמן שהבאת.

בכל מקרה, אם אתה מטפל במורשה יבואן ולא שכחו להחליף את פילטרים בזמן, אין שום סיבה שירד ההספק ברכב חדש יחסית.

תתחיל את הבדיקה מדברים פשוטים כמו אוויר בצמיגים.

תודה.

שאלונת נוספת: כל כמה זמן נהוג להחליף פילטרים ?

פורסם (נערך)

הפילטר המקורי לרכב שלי דיי זול . למשל פילטר שמן של Mann עולה כ 5-7£ . לדעתי זה לא יצא לך יותר מ ₪60 . אז תחליף בטיפול השנתי. בדרך כלל גם פשוט להחלפה.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...