Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Screenshot_20181101-002528.jpgScreenshot_20181101-002522.jpg

אני לפעמים מסתכל על מחירי רכב בחול(ואוכל את הלב) אבל הפער ממש קטן בין גיר ידני לאוטומטי.

הפערים בארץ מגוחכים ומגיעים לעשרות אלפי שקלים, כמו במקרה הנ"ל, למחיר כפול של אוטו רכב.

מרגיז ביותר.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

המחירון של המיקרה האוטומטית פה פיקטיבי ולא נכון, תיכנס לסוכנות ותגלה שההפרש הרבה יותר קטן ממה שרשום פה - באתרי ה0 קילומטר היא נמכרת ב64 אלף, מאמין שביבואן תגלה הנחה מפליגה מ99 אלף הללו אם תיכנס לסוכנות.

אגב, הבאת דוגמא מאוד ספציפית - תגלה שברכבים אחרים ההפרש קטן יותר, שלא נדבר על זה שלמצוא רכב שנמכר בכלל עם גיר ידני בארץ זה חצי נס - הרוב בא רק באוטומטי גם ככה(כבר מקטגוריית הסופר-מיני).

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הכל עניין של ביקוש אני חושב, כמה כבר דרישה יש לידני לעומת אוטומט?

חייב לציין שרכשתי את הקליאו שלי ההבדל בין ידני לאוטומט עמד על כ15 אלף.

פורסם

זה כדי שיוכלו לרשום מחיר של "החל מ-XXXX" ולמשוך אנשים לחנות.

ואז לדחוף להם את האוטומט בתוספת פרמיה של עוד 20,000 שקל.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

הנתונים שמשפיעים על המחיר הם לא רק תיבת ההילוכים אלא האבזור

תפתח את המפרט ותגלה שברכב האוטומטי יש בנוסף אבזור באלפי שקלים: החל מפנסי ערפל ומחשב דרך, לבקרות שיוט וחיישני גשם (כמובן לא ברכבי מיני...)

פורסם

בפעם האחרונה שבדקתי לפני שנה בערך, המיקרה נמכרת אצל היבואן ב-80 אלף שקל למרות שרשום מאה אלף.

לרוב ההבדל הוא באזור ה 25 אלף שקל בקטגורית הסופר הסופר מיני וכ 15 אלף בקטגןרית המיני.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הנתונים שמשפיעים על המחיר הם לא רק תיבת ההילוכים אלא האבזור

תפתח את המפרט ותגלה שברכב האוטומטי יש בנוסף אבזור באלפי שקלים: החל מפנסי ערפל ומחשב דרך, לבקרות שיוט וחיישני גשם (כמובן לא ברכבי מיני...)

זו התחכמות.

תסתכל בכל רכב, באותה רמת גימור, תראה הבדל של 10,000 שקל צפונה לטובת הידני.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
הנתונים שמשפיעים על המחיר הם לא רק תיבת ההילוכים אלא האבזור.)

בדיוק. פותח השרשור הביא דוגמא אחת, לרכב אחד, בלי לבדוק את המפרטים של כל אחת והשליך מזה שכל הענף דומה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

שיעור ראשון במבוא לשיווק: מוצר מתומחר ע"מ להביא רווח מקסימלי ליצרן. הקשר בין עלות המוצר לתמחור שלו רופף, במקרה הטוב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אין היום כמעט רכבים ידניים חדשים.

לרוב ההפרש במחיר בין 2 רכבים באותה רמת גימור הוא לא גבוה, הבעיה שבמקרים שכן מייבאים גרסה ידנית בדרך כלל היא מופשטת מכל אבזור והגרסה המופשטת המקבילה שלה מיועדת לציי רכב והמחיר שלה מנופח.

לכן יש מצב שתראה מצב אבסורדי שרכב ידני עולה X.

רכב אוטומטי באותה רמת גימור יעלה X+15 אלף.

רכב אוטומטי מאובזר מאוד יעלה X +16 אלף.

ואז ברור לך שמחיר האוטומטי המקביל מנופח.

גיר אוטומטי יקר יותר ולכן הרכב יקר יותר.

בזמנו שעוד היו פה יחסית הרבה ידניות ההבדל עמד על אלפים בודדים ברוב המקרים, במחירון.

על הידניות היו הנחות יפות יותר כי הן פחות נמכרו.

פורסם

הבאתי את המיקרה כדוגמא, אבל אני מתייחס באופן כללי , והפרש של 25,000 בין ידני לאוטומט ברכב סופר מיני נשמע לי הפרש די פסיכי.

אם למשל רכב באיטליה עולה 10K יורו, ההפרש בין ידני לאוטומט הוא בערך 1000-1500 יורו.

מה שאני מנסה להגיד זה שהיבואנים מנפחים את ההפרש במחיר בין ידני לאוטומט ויכלו למכור בהרבה פחות....

פורסם

א. רמת הגימור שונה בהרבה מקרים.

ב. במקרים בהם רמת הגימור זהה, לעתים ההפרשים זניחים ברמת האחוזים הבודדים (טויטה קורולה לדוגמה).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

ממה שאני שמתי לב בדר"כ ההפרש בין ידני לאוטומטי כשהאבזור שווה מגיע לבערך 10K, וכן כנראה זה בגלל שהדגם האוטומטי מבוקש יותר לכן בהתאם המחיר שלו גבוה יותר.

• תוכן חדש...