Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבאתי את המיקרה כדוגמא, אבל אני מתייחס באופן כללי , והפרש של 25,000 בין ידני לאוטומט ברכב סופר מיני נשמע לי הפרש די פסיכי.

אם למשל רכב באיטליה עולה 10K יורו, ההפרש בין ידני לאוטומט הוא בערך 1000-1500 יורו.

מה שאני מנסה להגיד זה שהיבואנים מנפחים את ההפרש במחיר בין ידני לאוטומט ויכלו למכור בהרבה פחות....

אתה מתייחס באופן כללי למשהו שאי אפשר להתייחס אליו באופן כללי.

תבדוק מה ההפרש במחירים בין גיר ידני לאוטומטי באותה רמת גימור. אל תחפש רכבים שמגיעים עירומים מהכל חוץ מהגה ומושבים לרכבים עם אבזור ראוי למאכל אדם ותגיד שזה הפרש מטורף.

לקחת מקרה אחד ובנית על בסיסו סטטיסטיקה. ככה לא בונים חומה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ספציפית המיקרה הידנית והאוטומטית היא דווקא בדיוק באותה רמת גימור.

אבל ברוב הרכבים מדובר ברמת גימור או אפילו במנועים אחרים.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בפעם האחרונה שבדקתי לפני שנה בערך, המיקרה נמכרת אצל היבואן ב-80 אלף שקל למרות שרשום מאה אלף.

לרוב ההבדל הוא באזור ה 25 אלף שקל בקטגורית הסופר הסופר מיני וכ 15 אלף בקטגןרית המיני.

Sent from my iPhone using Tapatalk

גם אם אני מסתמך על התגובה של החבר הנכבד כאן, ההפרש עצום במחיר... פי 2 ממה שצריך להיות לפי המחיר בחו"ל עם *אותו אבזור*

מה שמטריד זה שאפילו אתם הלקוחות מצדיקים את המחיר המנופח" כי יש ביקוש"...

זה ממש עצוב שלזה הגענו.

אם כולם היו מפסיקים לקנות רכבים חדשים תקופה וקונים רק משומשים(אפילו בני שנה או פחות) ונותנים ליבואנים להחנק עם מלאים יש לי תחושה שהמחיר ירד.

פורסם

במיקרה של המיקרה אני מניח שהיבואן יודע שאין לה סיכוי להימכר במחיר הזה כי היא נחותה משאר הסופר מיני במחיר של 100 אלף שקל.

אז זה ניראה יפה על הנייר הנחה של 20 אלף..

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כי מחיר של כל רכב פה הוא פי 2 מבחול.

תסתכל יחסית

אם רכב שעולה 10 אלף יורו הוא בעל הפרש של 1500 יורו (15 אחוז) בין ידני לאוטומט, בארץ זה מתורגם ל9000 שקל למשל על רכב שעולה 60 אלף שקל.

פורסם
גם אם אני מסתמך על התגובה של החבר הנכבד כאן, ההפרש עצום במחיר... פי 2 ממה שצריך להיות לפי המחיר בחו"ל עם *אותו אבזור*

מה שמטריד זה שאפילו אתם הלקוחות מצדיקים את המחיר המנופח" כי יש ביקוש"...

זה ממש עצוב שלזה הגענו.

אם כולם היו מפסיקים לקנות רכבים חדשים תקופה וקונים רק משומשים(אפילו בני שנה או פחות) ונותנים ליבואנים להחנק עם מלאים יש לי תחושה שהמחיר ירד.

ככה העולם עובד, זה נקרא שוק חופשי, היצרן מתמחר לפי הביקוש שהוא רואה, לא לפי "צדק". עצה ידידותית - צדק זה כוכב, וכולם מתנהגים בצורה זהה רק בצפון קוריאה. עדיף לך להבין את הסיטואציה ולמצוא בתוכה את המקום שמתאים לך מאשר לחפש צדק.

סיבוב קצר באתרי האפס ק"מ יראה לך שמיקרה אוטומטית מתומחרת במחיר נמוך משמעותית גם מה-80 שהוזכר קודם, איפשהו סביב 64, שזה כבר יותר קרוב למה שחיפשת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא אכפת לי מהמיקרה.

שוב בחול ההפרש הוא אולי 10%... בארץ כפול ויותר ללא סיבה.

אבל אוקיי תמשיכו להצדיק את היבואנים.

פורסם (נערך)
לא אכפת לי מהמיקרה.

גם בישראל ההפרש בין הידני לאוטומט - סביב ה 10% + המיסים.

1500 יורו + (מיסים כ 120%) = כ 3.300 יורו X כ 4.2 ש"ח = 13.860 ש"ח.

* הסיכוי לבעיות בגיר הידני, קטן יותר מהסיכוי לבעיות בממסרה אוטומטית.

לכן היחס, בהקצאת ביטוח השירות והאחריות ברכב האוטומטי, של היצרן והיבואן

יהיה יותר יקר .

וגם זה מתומחר במחיר.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא אכפת לי מהמיקרה.

זה לא קשור ללהצדיק יבואנים.

אתה פשוט טוען שבחול ההפרש הוא 10% ובארץ הוא 20-25%. אבל זה פשוט לא נכון.

אתה תקוע עם הדוגמא של המיקרה ורכבים בהם יש פערי אבזור.

כשאין פערים באבזור (וזה באמת חריג) ומתעלמים מהמיקרה הפערים דומים לחו"ל.

אולי עוד דוגמאות יעזרו:

סיוויק 1.0 122 לעומת 132

סיוויק 1.5 135 לעומת 145

סוזוקי איגניס

77.5 לעומת 88.5

פורסם

דגם ידני לא מתבטא רק בגיר וזהו,

לעיתים גם היצע המנועים שונה ורמת האבזור שונה, ויש לזה כמובן השפעה במחיר.

לצערי הרב, בדרך כלל הרכבים הידניים בקטגוריות המיני והסופר מיני, זמינים רק עם מנועים חלשים יותר וברמות גימור נמוכות. מבאס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כלכלית, זה מונופול אם אין לו מתחרה שמציע מוצר תחליפי. אפשר לטעון שיבואן של מותג x הוא מונופול בדיוק כמו שיצרן של מותג x הוא מונופול, כי היי, אף אחד אחר לא מייצר את מותג x! מושחתים נמאסתם!

אבל ברצינות, מי שלא מתאים לו לשלם את ההפרש, יכול או לחפש מותג שבו ההפרש נמוך יותר, או לקנות אפס ק"מ, או לקנות יד שניה, או לעבור מדינה. הניסיון לתמחר את המוצר עבור היצרן/יבואן לפי עלויות ייצור הוא לא נכון ונידון לכישלון מראש, ובטח בלי לדעת בכלל מה הן באמת עלויות הייצור (ועלויות הפיתוח, שהן בוודאי הרבה הרבה יותר גבוהות עבור גירים אוטומטיים שכל הזמן מתחדשים לעומת גיר ידני שלא ממש השתנה בעשורים האחרונים).

ד"א, גם בין מותגים שונים לא תמיד ההפרש במדינה מסויימת יהיה זהה להפרש כאן. לא רק בתוך המותג.

ד"א 2, אפשר גם להסתכל על זה הפוך: אולי בעצם, במקום לתמחר את האוט' גבוה מדי, היבואן מתמחר את הידני נמוך מדי בישראל כי הביקוש נמוך? אנחנו לא באמת יודעים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
זהו שלא. זה לא שוק חופשי. זה נקרא מונופול.

מה הקשר למונופול?

בניגוד לטענה של פות"ש ההבדלים לא גדולים, דומים לחו"ל והגיוניים בכל היבט. בין אם מדובר בעלות ובין אם מדובר בביקוש והיצע.

תבהלה מיותרת. הבעיה ביחס לידני היא היעדר ההיצע. לא מעבר לכך

פורסם

ברור שזה מונופול.

בארה"ב כל סוכנות מציעה רכבים במחיר שונה והם כולם מתחרים אחד בשני, ישות עצמאית.

בארץ לכל מקום שתלך תקבל את אותו המחיר.

אם זה לא מונופול אני לא יודע מה כן מונופול.

• תוכן חדש...