Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי הפריע שבפתיחת השרשור יצאתם עם שאלה, קיבלתם תשובה מאוד רצינית ואז תקפתם את התשובה, בלי קשר לתוכנה על ידי הסקת מסקנות מאוד קלוקלת.

לצערי זה אופייני כנראה לרוח הזמן.

אל תשמיץ את כולם. הוא בא לריב.

הוא לא שאל באמת. רק העמיד פנים. למעשה רק הרים להנחתה כי דעתו מגובשת.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה הקשר לא הבנתי, הדיון הוא על קרינה ממערכת החשמל של הרכב ולא מקרינת השמש, זה שיש חדירת קרינה מהשמש (קרינה מייננת שמהווה אכן גורם מסכן בריאות וודאי) לא אומר שאנחנו מחוייבים אוטומטית להגיד על הדרך ברוך הבא גם לקרינה ממערכת החשמל של הרכב (קרינה בלתי מייננת שאינה מהווה גורם מסכן וודאי). כאמור אספקט זה נתון להחלטה של כל אחד מאיתנו.

1. כותרת האשכול - אתה מנסה להציג כאיו רכבים הברידיים הם פחות בטוחים לילדים מאשר רכבים אחרים.

2. אני לא ספרתי כמה פעמים כתבת קרינה. בפועל זו הפעם הראשונה שבה אתה מבדיל בין קרינה חשמלית לא מייננת לקרינת השמש המייננת.

3. הכתיבה שלך גורמת לכך שמי שלא קורא יכול לחשוב שנסיעת ילדים ברכב היברידי שקולה לטיול שנתי בצׁ’רנוביל.

אפרופו צׁ’רנוביל אתה נותן לילדים שלך ל

?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

קודם כל לא ראיתי בשירשור שום הסבר לגבי מהות ה"קרינה".

כל הבדיקות בנושא "קרינה מרכבים" מודדות עוצמת שדה מגנטי במיליגאוס, שזאת עוצמה חלשה מאוד וכמובן "קרינה" לא מייננת.

עוצמת השדה המגנטי בקרבת מאוורר קטן היא 100 מיליגאוס, שזה הרבה יותר ממה שנמדד ברכבים.

גם לרכבים רגילים לא היברידים יש שדה מגנטי של מספר מיליגאוס.

השדה המגנטי של מכשירי MRI נמדד בטסלה שזה 10,000,000 מיליגאוס! ו-MRI נחשב בטוח לשימוש.

ממדידות לא מקצועיות שערכתי בפריוס ואוריס היברידיות במושבים האחורי והקידמי, לא מצאתי עוצמות שדה הגדולות ממספר מיליגאוס, אני מניח שבדגמים הנוכחיים הכבלים מסוככים.

בויקיפדיה נאמר בנושא:

"Toyota[202] and several independent studies[203][204] have indicated that aside from a brief spike when accelerating, the electromagnetic fields within the Prius are no different from those of a conventional car"

https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Prius#Electromagnetic_field_levels

מה שבטוח שרכבים רגילים זוללים דלק, פולטים גזי חממה ומזהמים את הסביבה.

קנו רק רכבים היברידים - זה יותר חסכוני וטוב לסביבה (אין לי שום קשר מקצועי/אישי עם ענף הרכב).

פורסם
1. כותרת האשכול - אתה מנסה להציג כאיו רכבים הברידיים הם פחות בטוחים לילדים מאשר רכבים אחרים.

2. אני לא ספרתי כמה פעמים כתבת קרינה. בפועל זו הפעם הראשונה שבה אתה מבדיל בין קרינה חשמלית לא מייננת לקרינת השמש המייננת.

3. הכתיבה שלך גורמת לכך שמי שלא קורא יכול לחשוב שנסיעת ילדים ברכב היברידי שקולה לטיול שנתי בצׁ’רנוביל.

אפרופו צׁ’רנוביל אתה נותן לילדים שלך ל

?

אני קניתי רכב היברידי ואני בטח לא נגדם באופן קטגורי, להיפך אני אומר שלא צריך לפסול אותם באופן קטגורי ומנגד לא צריך לרכוש אותם בצורה עיוורת, צריך לבצע בדיקת קרינה ולהחליט לגופו של עניין ולא על סמך פחדים והכללות.

כך ברכבים היברידיים שבהם אין קרינה כלל שחודרת לתא הנוסעים בוודאי שלא רק שלא צריך לפסול אותם אלא שלא צריך לחשוש כלל כי אין ממה.

לעומת זאת ברכבים היברידיים ספיציפיים שבם יש קרינה שחודרת לתא הנוסעים, כל אדם צריך להחליט עקרונית האם הוא מוכן להיחשף לרמת קרינה כלשהי ואם הוא מוכן לכך, האם הוא מוכן להיחשף לרמת הקרינה הקיימת ברכב ההיברידי הספיציפי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אין צורך לתת יד לפחד האי-רציונלי מהמילה "קרינה" (בד"כ ללא כל הסבר על איזו, למה וכמה), אלא אם יש לך גילוי חדש בפיזיקיה וביולוגיה. נכון ש"זכותו של כל אחד להחליט", אבל החלטה שמקורה במידע שגוי שקולה להחלטה שהיום לא נצא לטייל בצפון כי באוסטרליה דרסו 5 קנגרו יותר מהממוצע השבועי.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

כל הבדיקות בנושא "קרינה מרכבים" מודדות עוצמת שדה מגנטי במיליגאוס, שזאת עוצמה חלשה מאוד וכמובן "קרינה" לא מייננת.

עוצמת השדה המגנטי בקרבת מאוורר קטן היא 100 מיליגאוס, שזה הרבה יותר ממה שנמדד ברכבים.

גם לרכבים רגילים לא היברידים יש שדה מגנטי של מספר מיליגאוס.

השדה המגנטי של מכשירי MRI נמדד בטסלה שזה 10,000,000 מיליגאוס! ו-MRI נחשב בטוח לשימוש.

ממדידות לא מקצועיות שערכתי בפריוס ואוריס היברידיות במושבים האחורי והקידמי, לא מצאתי עוצמות שדה הגדולות ממספר מיליגאוס, אני מניח שבדגמים הנוכחיים הכבלים מסוככים.

בויקיפדיה נאמר בנושא:

"Toyota[202] and several independent studies[203][204] have indicated that aside from a brief spike when accelerating, the electromagnetic fields within the Prius are no different from those of a conventional car"

https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Prius#Electromagnetic_field_levels

מה שבטוח שרכבים רגילים זוללים דלק, פולטים גזי חממה ומזהמים את הסביבה.

קנו רק רכבים היברידים - זה יותר חסכוני וטוב לסביבה (אין לי שום קשר מקצועי/אישי עם ענף הרכב).

תודה רבה על תגובה נורמלית ואמיתית.

פורסם

הנה מה שכתבתי באשכול אחר.

ליאת,

בכל ההרכבים ישנו מקור קרינה מסרטן בוודאות אחר שיש לחשוש ממנו יותר והוא השמש שנכנסת מהחלונות.

לחשוש ממילים כמו "קרינה" בלי להבין מה בדיוק עומד מאחריהן חוץ מ "אומרים שזה מסוכן לילדים", זה לא המעשה הכי נבון.

תחפשי חומר גם על הקרינה מהסוללה, ועל הדרך, גם על קרינה UVB מהחלונות.

וגם מי עומד מאחורי הפרסומים (יבואן רכס שאין לו דגם היברידי ונחרד מהצלחת האיוניק?)

הנה שני לינקים מאת לולי, פיזיקאי שגם כותב (או לפחות כתב בעבר) בפורום. בראשון הוא מתייחס ספציפית לקרינה הסלולורית, ובשני מרחיב על קרינה בכלל.

https://lulisml.wordpress.com/2018/07/13/%D7%94%D7%A9%D7%93-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%94%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%9F/

https://lulisml.wordpress.com/2011/03/18/%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%A2%D7%A0%D7%9F-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94/

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...