Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איפה ראית שאני שומע עצה של עיתון Правда? או מסתמך על הדבר הזה?

אגב, אשתי צברית דור שלישי - בחיים לא החזיקה ביד עיתון סובייטי.

יש אנשים שלא רוצים לקחת שום סיכון, גם אם הוא קטן או תיאורטי.

לא צריך לחנך אנשים כאלה ולדחוף אותם בכוח לרכב היברידי.

כמו שאשתי לא מנסה להוציא בכוח החוצה אף אחד מרכב היברידי - זה דומה לסטטוס קוו .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מבחינתי יש שלבים לתשובה:

שלב ראשון צריכים לבדוק אם יש קרינה ברכב ההיברידי הספיציפי, אין אחידות מבחינה זו בין הרכבים ההיברידיים. יש רכבים היברידיים ללא קרינה כלל שחודרת לתא הנוסעים ולהיפך (יש בהלה בחלק מהציבור שעושים הכללה לגבי לכל הרכבים ההיברידיים).

לשאלה זו יש תשובה וודאית.

אם אין קרינה ברכב ההיברידי הספיציפי אז אין בעיה.

אם יש קרינה ברכב ההיברידי הספיציפי אז עוברים לשלב השני והוא מה המשמעות הבריאותית של הקרינה.

לשאלה זו אין תשובה וודאית (יש מחקר שמצא גידול במחלת סרטן הדם אצל ילדים מעל רמת חשיפה מסוימת לקרינה כזאת כך נרשם באתר המשרד להגנת הסביבה וההמשרד פועל לפי עקרון הזהירות המונעת).

ואז כל אדם צריך להחליט האם הוא רוצה לקחת את הסיכון לבריאות שבקרינה או לא.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הפסקה המצוטטת בהודעה #11 מדברת על סיכום המידע משנת 2002 - כלומר לפני 16 שנה. אני מנחש שהוא עוסק בעיקר בקרינה הסלולרית.

הרבה מיים זרמו מאז באמזונס טכנולוגיות הלכו וטכנולוגיות באו (למשל - הסלולרי עבר מדור 2 לדור 4 עם הספקים הרבה יותר נמוכים), ובין השאר רכבים מוענם בחשמל או בערכות היבריסיות הפכו ממשהו אזוטרי לגמרי למיינסטטרים. הרבה יותר אנשים נחשפים להם.

היתה תקופה שבה עקבתי קצת אחר המחקרים בנושא הקרינה הסלולרית, והרושם שלי ההי שיש ניסיונות רבים לכופף את התוצאות כדי להראות נזק. בינתיים, כמאמר ראש ממשלתנו, זה משעמם. בואו נגיד שצריך להתיחס אליה כמו לרכב: נכון שיש הרוגים בכבישים, אבל, עדיין, התועלת ברכב המנועי (לכל סוגיו) עולה בהרבה על הנזקים שהוא גורם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע לענות אבל אם יש לכם ספק אז אין ספק.

יש מספיק רכבים לא היברידים חסכוניים מאד,בטיחותיים ואמינים לא פחות.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

יש לך מושג מה רמת ה"קרינה" בביתך, מה נפלט מקוי החשמל והתקשורת בקיר שמאחורי מיט תהתינוק, מה מהנתב האלחוטי, מהטלפון הנייד, מהמחשב, מהמיקרוגל, מהמיקסר ומנורת ה-LED? אני בטוח שמעולם לא בדקת, למרותש אתה נמצא בסביבה הזו 22 שעות ביממה. אז למה להטפל דווקא לרכב?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מצטער אבל הבנתי שתשובה מספקת אני לא אקבל ולכן גם ויתרנו על רכב חשמלי.

Better be safe then sorry.

יש חלונות ברכב שאתם מתכוונים לקנות? אם כן אתם מכניסים לרכב שלכם קרינת UV שלפי מחקרים מדעיים מסרטן בוודאות.

לא אולי, לא בלתי בטוח, וודאי.

אתה רוצה רכב בלי קרינה כזו? תקנה מסחרית ללא חלונות. Better be safe then sorry.

עכישו אם אתה רוצה להיות רציני ולא לצעוק קרינה קרינה, תקרא בכלל מהי קרינה מה ואיך היא משפיעה. לפני כמה ימים פירסמתי פה לינקים למאמרים קצת רציניים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
מבחינתי יש שלבים לתשובה:

שלב ראשון צריכים לבדוק אם יש קרינה ברכב ההיברידי הספיציפי, אין אחידות מבחינה זו בין הרכבים ההיברידיים. יש רכבים היברידיים ללא קרינה כלל שחודרת לתא הנוסעים ולהיפך (יש בהלה בחלק מהציבור שעושים הכללה לגבי לכל הרכבים ההיברידיים).

לשאלה זו יש תשובה וודאית.

נכון התשובה וודאית: אין רכב ללא קרינה. קרינה נכנסת לרכב בעיקר דרך החלונות. חלק מהקרינה יכולה לעבור גם דרך המתכת של הרכב.

ולהפתעתך: גם הנוסעים האחרים ואפילו אתה מפיצים קרינה ברכב.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
יש לך מושג מה רמת ה"קרינה" בביתך, מה נפלט מקוי החשמל והתקשורת בקיר שמאחורי מיט תהתינוק, מה מהנתב האלחוטי, מהטלפון הנייד, מהמחשב, מהמיקרוגל, מהמיקסר ומנורת ה-LED? אני בטוח שמעולם לא בדקת, למרותש אתה נמצא בסביבה הזו 22 שעות ביממה. אז למה להטפל דווקא לרכב?

אני בדקתי את כל הבית, בפועל אין קרינה בכלל (מיקרוגל עובד שכחתי לבדוק אבל אני שומר מרחק ממנו בזמן פעולה, ברכב היברידי לא ניתן להתרחק ממקור הקרינה ככל שהוא ישנו) וגם באתר המשרד להגנת הסביבה רשום שבסביבה ביתית יש קרינה ברמה זניחה.

נכון התשובה וודאית: אין רכב ללא קרינה. קרינה נכנסת לרכב בעיקר דרך החלונות. חלק מהקרינה יכולה לעבור גם דרך המתכת של הרכב.

ולהפתעתך: גם הנוסעים האחרים ואפילו אתה מפיצים קרינה ברכב.

מה הקשר לא הבנתי, הדיון הוא על קרינה ממערכת החשמל של הרכב ולא מקרינת השמש, זה שיש חדירת קרינה מהשמש (קרינה מייננת שמהווה אכן גורם מסכן בריאות וודאי) לא אומר שאנחנו מחוייבים אוטומטית להגיד על הדרך ברוך הבא גם לקרינה ממערכת החשמל של הרכב (קרינה בלתי מייננת שאינה מהווה גורם מסכן וודאי). כאמור אספקט זה נתון להחלטה של כל אחד מאיתנו.

דרך אגב לגבי קרינת השמש החודרת לרכבים, גם כאן למי שזה חשוב לו יכול לצמצם חשיפה, בגלל זה אנחנו בני אדם חושבים: למשל לא לרכוש רכב עם גג פנורמי, לא לרכוש רכבי סדאן שבהם השמש חודרת לתא הנוסעים דרך שיפוע החלון האחורי, לרכוש רכב עם זויות חלון קדמי פחות חדה, לרכוש רכב עם חלונות לא גדולים מדי וכיוצ״ב.

פורסם

הייתה כתבה לא מזמן בנושא בכאן 11. תחפש בערוץ היוטיוב שלהם.

אם אני זוכר נכון הם ראיינו מספר חוקרים עצמאים ובודקים של משרד איכות הסביבה לצד נציגי יבואנים.

עד כמה שהפורמט של כתבה בת כמה דקות מאפשרת, הם עשו עבודה לא רעה. הסבירו על הבדיקות שנערכו ושהסיכון העיקרי לקרינה הוא במושבים האחוריים בעת נסיעה איטית (אם אני זוכר נכון).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כמו שנאמר לך חוץ ממי שמקבל הטבת מס כרכב צמוד אין שום יתרון לרכב היברידי,רק חסרונות.

רכבי טורבו בנזין בנסיעה מנהלתית ורכבי דיזל יספקו צריכת דלק מעולה עם יתרון ביצועים.

בגדול אני לא הייתי נותן לילדים שלי לשבת על מצבר גדול וזה מבלי להיכנס ליש קרינה אין קרינה.

פורסם (נערך)

בנסיעות בינעירוניות צריכת הדלק של רכבים היבריידים ורכבי דיזל היא דומה, ושל שניהם עדיפה על רכבי טורבו בנזין עם גירים כפולי מצמד בהפרש מסויים לא גדול במיוחד.

ואולם בנסיעות עירוניות רכבים היברידיים חסכונים יותר באופן משמעותי גם מרכבי דיזל וגם מרכבי בנזין. מעבר לכך רכבים היברידיים וגם בנזין שקטים יותר מרכבי דיזל. לכן יש גם יתרונות :-)

לגבי ישיבה של ילדים על מצבר בין אם יש או אין קרינה, זו זכותך אבל כאשר אין קרינה אז אין לכאורה בסיס לחשש (אלא אם כן נפלט משהו נוסף מהסוללה/ ממערכת החשמל שהמכשור שקיים היום לא מגלה, אבל נראה לי שהסבירות לכך נמוכה מאד).

דבר נוסף, לא תמיד יש מבחר שמאפשר לך לבחור רכבים לא היברידיים שעדיפים על רכבים היברידיים, מכל מיני סיבות (למשל חוסר באבזור בטיחותי, חשש מאמינות לקויה, שמירת ערך וכיוצ"ב).

ניקח לדוגמה את קטגוריית רכבי הסטיישן, מלבד הסקודה אוקטביה סטיישן (שלא מגיע גם בדגם דיזל והבנזין כאמור פחות חסכוני בעיר), אין רכבי סטיישן בישראל שמגיעים עם אבזור בטיחותי אקטיבי. אבל עם האוקטביה יש חשש לגבי האמינות וגם שמירת הערך פחות טובה מיפניות וקוראיניות היברידיות.

בקרוב תגיע לישראל טויוטה אוריס היברידית סטיישן וזאת תהיה למעשה האופציה החילופית היחידה שתענה על כל הפרמטרים הנ"ל.

וגם מרבית הרכבים המשפחתיים הרגילים בנזין או דיזל מגיעים ללא אבזור בטיחותי אקטיבי בכלל או עם אבזור חלקי ושמירת הערך שלהם פחות טובה משל רכבים היברידיים (הם מיועדים למעשה בעיקר לשוק הליסינג).

פורסם
כמו שנאמר לך חוץ ממי שמקבל הטבת מס כרכב צמוד אין שום יתרון לרכב היברידי,רק חסרונות.

רכבי טורבו בנזין בנסיעה מנהלתית ורכבי דיזל יספקו צריכת דלק מעולה עם יתרון ביצועים.

בגדול אני לא הייתי נותן לילדים שלי לשבת על מצבר גדול וזה מבלי להיכנס ליש קרינה אין קרינה.

למעשה יש אנשים אצלי בעבודה שמגיע להם רכב צמוד, כמובן בראש ובראשונה "בוא תיקח יונדאי איוניק חדשה 2018", שהתעקשו והתעקשו והתעקשו ובסוף קיבלו אלנטרה I35 סטנדרטית.

פורסם
אם אתה מוכן להעמיד את הילדים שלך בפני סכנה אפשרית רק בגלל שהיא לא מבוססת

לא חושב שאפשר לתייחס לזה בשום דרך.

רק אגיד שלפני 40 שנה אמרו מחקרים "לא מבוססים" שסיגריות גורמות לסרטן ולמוות והתגובה של

חברות הטבק ומכונים רציניים שזה שטויות והעישון אף מועיל במקרה של דלקת ריאות.

תיראו איזה פלא והיום יודעים להגיד שכל המעשנים סובלים מסרטן ריאות ומחלות אחרות.

לכן אדם "מושכל והגיוני" ילמד מטעויות העבר ולא יאמין בעיניים עצומות במחקרים של יצרני רכב רק

בגלל שהם רוצים למכור את האוטו.

קח לדוגמה את פולקסוואגן שהיא אחת מיצרניות הרכב הגדולות בעולם והיא זייפה נתונים בשביל למכור רכבים,

מה הבעיה לזייף תוצאות קרינה מהרכב חשמלי?

אבל רגע.. מה זה משנה אם לילדים יהיה סרטן בעוד 20 שנה.

אתה העיקר הרגעת ואמרת שהכל בסדר.

רק אוסיף ואגיד שפסלנו את הרכב ההיברידי.

כי אנחנו אנשים מושכלים והגיוניים.

בהתחלה לא הבנתי למה זכיתי לכזו תשובה אגרסיבית לתגובה שלי.

אבל כעת הבנתי. אתה באת לריב.

איך אני יודע את זה? כי כבר החלטת (לדבריך!) שאתם לא קונים רכב היברידי ובכל זאת פתחת שרשור עם הכותרת "האם רכב היברידי בטוח לילדים?"

היית יכול לפתוח שרשור עם כותרת כמו "מחפש רכב לא היברידי בטוח לילדים" אבל בגלל שאתה טרול החלטת להתסיס.

מה שכן, אני מפרגן על שם המשתמש.... הסנדלר הולך יחף.

לגופו של דיון, לא כתבתי שאין בעיית קרינה ושזה בטוח. אלא שאין מחקר רציני שמוכיח שזה פוגע.

זו גישה רציונלית. שום דבר לא 100%.

לשלוף מחקרים ישנים על סיגריות זה כמו להגיד שפעם היו מחקרים בעד שימוש הכוסות רוח.

אכן, היו הרבה מחקרים שהתגלו כשגויים. אבל עדיין, לדעתי, אדם מושכל בודק את המחקרים העדכניים ואז מחליט. להגיד שהמחקר יכול להיות שגוי זה נכון, אבל גם שמועה באינטרנט יכולה להיות שגויה.

וביחס למחקרים עדכניים אין שום מחקר רציני המעיד על נזק. שמועות יש בשפע

אני כמעט בטוח שמזדה 3 זכאית לפחות כוכבי בטיחות מקיה נירו.

אז להעדיף את ה 3 על הנירו זה להחליט שהחשש שמבוסס על אינטואיציה גובר גם על מבחני הבטיחות המקובלים וגם על המחקרים שלא מצאו נזק מוחי של רכבים היברידיים.

זכותך לחשוב שזה מהלך רציונלי.

• תוכן חדש...