Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ברשותי Audi A3 שנת 2012 עם 69,000 קילומטרים. הבעלים הקודם לא החליף קלאצים כנראה בגלל העובדה שהרכב "בקושי נסע" ולכן הם היו בסדר גמור (הוא היה יד 00).

לאחרונה התחלתי להרגיש את הסיפטומים המעידים על "מותם" של הקלאצים ולאחר בדיקה במוסך קיבלתי הצעת מחיר של 4100 ש"ח לפני מע"מ להחלפת המצמדים.

האחריות על הרכב נגמרה לפני חצי שנה ~ שנה (המורחבת כיוון שהרכב היה חלק מהתביעה הייצוגית בנוגע ל DSG7 בשנים 2010 - 2012) ומאז יציאתו מהחברה ועד היום טופל אך ורק במוסכי היבואן של Audi.

לאחר שהצגתי את הטענות שלי למוסך כשקיבלתי את ההצעת מחיר וביקשתי שיקחו את זה על עצמם בגדר רצון טוב בגלל כל הסיבות שרשומות למעלה והעובדה שהרכב עבר בסך הכול 69,000 קילומטר עם הקלאצים המקוריים,

והעובדה שהוא טופל אך ורק במוסכי היבואן למרות שלא היה באחריות - קיבלתי תשובה שלילית מיידית ובנוסף לא מוכנים להשתתף בשום עלות של התיקון.

השארתי פניה לצ'מפיון מוטורס וחזרה אליה נציגה שכנראה לא מבינה מה היא מדברת היא התחילה לטעון שברכב שלי בכלל אין DSG7,

אלא יש בו גיר "טיפטרוניק 6 הילוכים" כן ככה היא קראה לזה, ושהרכב שלי בכלל לא לקח חלק בתביעה הייצוגית ולא הייתה עליו אחריות מורחבת (למרות שאני יודע בוודאות שהיא טועה בקשר ל 2 הדברים האלה).

כמובן אחרי חצי שעה של ויכוחים איתה על הקו היא הודתה בטעות שלה גם לגבי הגיר הנפלא שהיא המציעה בשם "טיפטרוניק 6 הילוכים" ובנוגע לכך שהרכב שלי אכן לקח חלק בתביעה הייצוגית. בכל מקרה היא טענה שאין מה לדבר וזה המצב ואין שום השתתפות בעבודה ובטח שלא "רצון טוב" ושהעבודה תבוצע בחינם.

שלחתי מייל לאאודי גרמניה עם כל הפרטים ומסתבר שהם יצרו קשר עם צ'מפיון מוטורס ושוב חזרה אלי אותה נציגה הנ"ל וטענה "אמרתי לך שגם אם תפנה לייצרן זה לא ישנה כלום" ושוב לאחר כמה דקות של ויכוחים על הקו היא טענה שההצעה שקיבלתי מהמוסך (4,100 לפני מע"מ) כוללת בתוכה השתתפות של היבואן ושזה עבודה שבכלל אמורה לעלות 8,000 ש"ח!!

כל זאת למרות שבמוסך אאודי שבו קיבלתי את ההצעת מחיר לעבודה אמרו בפירוש שהסכום הנקוב מעלה אין בו שום השתתפות \ הנחה - וכאשר הסברתי לה את זה היא טענה "מה פתאום אני החלפתי קלאצים ברכב שלי ב 8000 שקל אני מכירה את המחירים יותר טוב ממך" ובכך נגמרה השיחה.

מצטער על החפירה אך הייתי חייב להסביר את הסיפור באופן מלא. בכל אופן איך פועלים עכשיו?

פורסם (נערך)

יש פה שתי אפשרויות:

א. הלך המכטרוניק ולכן המחיר הוא ₪8000 לפני הנחה.

ב. הלכן המצמדים ואם נגמר רצון טוב לך למוסך רון או למכון גירים פרטי. יש כמה מומלצים. למה אתה ממשיך ללכת למוסך היבואן ?!

המחיר בחוץ יותר קרוב ל ₪3500 כולל מעמ והם מתפרנסים יפה.

דרך אגב, אין קשר בין שחיקת המצמד לק"מ . היו פה מקרים שאחרי אלפים בודדים של ק"מ הגיר הזה היה גמור והיו מקרים של 150000 קמ. תלמד לסוע על הגיר הזה .

אופציה נדירה שלישית : גם א+ב

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עם כל חוסר החיבה שלי לצ'מפיון לא חושב שיש פה קייס... היה זמן להחליף מצמדים, לא הוחלפו - בעיה של הבעלים הקודמים ועכשיו שלך.

אתה הרי לא מצפה שהם יספגו את עלות התיקון ללא הגבלת זמן... היתה אחריות מורחבת, נגמרה, זהו.

פורסם

לא להסכים להחליף רכיב מתכלה מחוץ לאחריות זה דבר אחד (וכנראה די סביר), אבל לא להסכים להחליף תוך כדי שקרים בוטים וניסיונות התחמקות, זה כבר מצריך שנים על גבי שנים של שכלול של שירות לקוחות קלוקל.

מה היה כל כך קשה להגיד: "מצטערים, זה רכיב מתכלה, הוא לא מכוסה מחוץ למסגרת האחריות"? מה עוזר להם לשקר לבן אדם בפרצוף?

פות"ש, לך לרון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני יכול לנבא לך איך הדיון הזה הולך להתנהל.

אנשים פה יאכלו אחד לשני את הראש לגבי כמה צ'מפיון רעים מול אלה שיגידו לך שזאת בעיה שלך והרכב בן 6 וממזמן מחוץ לאחריות וזה לא נורא שאיזה פקידת טלפון בשכר מינימום טעתה בסוג הגיר ברכב שלך.

בשורה תחתונה, תנשום עמוק ותפסיק לטפל ברכב שלך ביוקר אצל מוסך מורשה יבואן, כמו שאתה רואה אין בזה תועלת, תעבור למוסך אחר כדי לבצע את התיקון הנדרש בפחות כסף.

פורסם (נערך)

אני לא מכיר את איכות העבודה במכוני גירים השונים אבל הייתי משלם קצת יותר ( 4000+ לפני מעמ) והולך למוסך רון בתל אביב. אולי לא זול משמעותית מהיבואן (במקרה הזה) לא אבל עבודה איכותית.

ספר מה נסגר בסוף. מעניין לשמוע.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אני לא מכיר את איכות העבודה במכוני גירים השונים אבל הייתי משלם קצת יותר ( 4000+ לפני מעמ) והולך למוסך רון בתל אביב. אולי לא זול משמעותית מהיבואן (במקרה הזה) לא אבל עבודה איכותית.

ספר מה נסגר בסוף. מעניין לשמוע.

עדיין מתנהל מול היצרן, מהפניה הראשונה שלי אליהם הבנתי שהם פנו ליבואן והיבואן פשוט הגיע עם תשובה "מפגרת" של "אמרנו לך שלפנות ליצרן לא ישנה את הדעה שלנו נכון?" ובזה הסתיימה השיחה שלי מול הנציגה המאוד מועילה של היבואן.

שלחתי שוב מייל ליצרן עם כל מה שקרה בשיחה עם היבואן ודרשתי שהם יטפלו בזה הם ואני מחכה לתשובה מהם.

פורסם

ראשית, קלאצ'ים זה רכיב מתכלה ויש מצב שלאחר 70 אלף ק"מ תתכן החלפה. לא מאשרים לך - או שתמשיך לנסות או תגיד שלום יבואן ולך לרון או לבעל מקצוע אחר.

שנית, יש גיר כזה טיפטרוניק 6 הילוכים בקונצרן פולקסווגן, רק לא ברכב שלך וזה שם מסחרי אחר ל DSG.

http://www.neftinvw.com/blog/how-to-shift-using-volkswagen-tiptronic-mode/

http://www.vwpuentehills.com/blog/volkswagen-tiptronic-and-sport-driving-modes/

ויש גם גיר פלנטרי רגיל טיפטרוניק 6 הילוכים. שוב, רק לא ברכב שלך.

http://www.donaldsonsvw.com/blog/what-is-a-volkswagen-tiptronic-transmission/

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...