Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני שוקל לקנות משאית למטרה עסקית ואין לי ממש מידע ...אז אשמח עם תעזרו לי.

1) כמה עולה משאית במומצא לרשיון בדרגה C1 ? (עם יכולת קירור להובלת סחורה)

2) כמה דלק היא שותה בממוצא?

3) מה עלות של הבלאי והאחזקה שלה ?

4) איזה יצרן הכי אמין בתחום הזה ?

6) מה עלות הביטוחים לנהג מעל גיל 24 ?

7) איזה משאית אתם הכי ממליצים ?

תודה מראש

נ.ב יש לי תקציב עד 90K

פורסם (נערך)

איזה סוג סחורה אתה רוצה להוביל? מה המשקל והנפח המקסימאלי שאתה צריך להוביל בכל הובלה? מה טווח הטמפרטורה שמחייב החוק/היצרן של הסחורה? מה התוואי שבו אתה מוביל את הסחורה (שטח/כביש)? מה אופי העבודה (כלומר בזמן ההפצה כמה תחנות להורדת סחורה יש לך וכמה זמן הרכב יסע בממוצע בין תחנה לתחנה)? האם אתה פורק סחורה רק במקומות שיש רמפת העמסה? האם צריך לפרוק את הסחורה בעזרת עגלת משטחים?

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

סוג הסחורה הוא ירק המשקל משתנה לא ידוע עדיין......... טווח הטפרטורה נירא לי 16 מעלות ...... התוואי הוא כביש לרוב.. בין 15 ל-25 נקודות הפצה שהמרחק הכי גדול הוא 17 ק"מ ....הפריקה לא מצריכה רמפה לרוב

פורסם

נראה לי שאתה צריך לעשות שיעורי בית.

אם אתה לא יודע מה המשקל שאתה מתכוון להעמיס יתכן ובכלל כושר ההעמסה של המשאית לא יספיק לך ותצטרך להיות בעל רישיון נהיגה C ולקנות משאית בהתאם.

פורסם

מציע לך לבדוק אפשרות של ליסינג תפעולי למשאית חדשה במקום להתעסק עם הוצאות על יד שנייה. כלי עבודה לא מחליפים ידיים אם עדיין כדאי להחזיק אותם.

ב 90K תקנה משאית בת 6-7 (חדשה עולה כ 200) שגם לא בטוח שתתאים לך בדיוק.

צריכת דלק בסביבות 4-6 קילומטר לליטר.

מבחינת יצרנים יש לך את איסוזו שהכי נמכרת בגדלים האלה, הינו (טויוטה), ניסאן ואיווקו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

איפה הוא רשם משקלים? ולא הבנתי איך החלטת שבמשקל שאיסוזו הכי נמכרת (איזה בדיוק?) בגודל הזה זה הכי מתאים לו?

תשמע ידידי, אני אתרגם את מה שאתה מבקש לתחום שכולנו מבינים:

שלום לכולם

אני שוקל לקנות מכונית למטרה שינוע מנק' א' לנק' ב' ואין לי ממש מידע ...אז אשמח עם תעזרו לי.

1) כמה עולה מכונית במומצא לרשיון בדרגה B ? (עם יכולת הובלת אנשים)

7) איזה מכונית אתם הכי ממליצים ?

תודה מראש

נ.ב יש לי תקציב עד 90K

עכשיו אני אכנס לנעלים של נהג לילה ואמליץ לו על קיה פיקנטו כי היא המכונית הכי נמכרת בארץ.

תוספת המידע החד משמעי היחיד שסיפקת בהודעה השניה שלך היא שמכיוון שמדובר בירק טווח הטמפרטורה שאתה צריך הוא 18-25 מעלות צלזיוס.

פורסם (נערך)

הפרמטר של המשקל משתנה ככה הבנתי ...אבל משאית של 7 טון אמורה להספיק לכל המשקלים

17 ק"מ זה המקסימום של המרחק בין נקודות ההפצה ...נסיעה של כל יום משהו כמו 120-140 ק"מ

עריכה אחרונה על ידי RHE
פורסם
איפה הוא רשם משקלים? ולא הבנתי איך החלטת שבמשקל שאיסוזו הכי נמכרת (איזה בדיוק?) בגודל הזה זה הכי מתאים לו?

תשמע ידידי, אני אתרגם את מה שאתה מבקש לתחום שכולנו מבינים:

שלום לכולם

אני שוקל לקנות מכונית למטרה שינוע מנק' א' לנק' ב' ואין לי ממש מידע ...אז אשמח עם תעזרו לי.

1) כמה עולה מכונית במומצא לרשיון בדרגה B ? (עם יכולת הובלת אנשים)

7) איזה מכונית אתם הכי ממליצים ?

תודה מראש

נ.ב יש לי תקציב עד 90K

עכשיו אני אכנס לנעלים של נהג לילה ואמליץ לו על קיה פיקנטו כי היא המכונית הכי נמכרת בארץ.

תוספת המידע החד משמעי היחיד שסיפקת בהודעה השניה שלך היא שמכיוון שמדובר בירק טווח הטמפרטורה שאתה צריך הוא 18-25 מעלות צלזיוס.

לפי סוג הסחורה הוא יצטרך כ 2-4 טון כושר העמסה וזה נכנס למשאית קלה (לאיסוזו יש משאיות גם של 10 ו 12 טון). משאית קירור במשקל כולל של 7.3 טון משאירה כ 3 טון כושר העמסה.

הוא נתן מספיק נתונים כדי להעריך צריכת דלק (במשאית סגורה לא שונה משמעותית בנסיעה עירונית ובין עירונית) והעלויות הכלליות באחזקת משאיות קלות די דומות בניכוי תקלות כמובן. כשאתה מדבר על כלי עבודה שצריך לעבוד כל יום אז יום במוסך זה לא רק עלות תיקון אלא הפסד יום עבודה ולפעמים גם הפסד לקוחות לצמיתות.

לא יודע מה הניסיון שלך באחזקת ותפעול משאיות קלות אבל אני מדבר מניסיון ישיר שלי ולא משמיעה או שמועה.

פורסם
מציע לך לבדוק אפשרות של ליסינג תפעולי למשאית חדשה במקום להתעסק עם הוצאות על יד שנייה. כלי עבודה לא מחליפים ידיים אם עדיין כדאי להחזיק אותם.

ב 90K תקנה משאית בת 6-7 (חדשה עולה כ 200) שגם לא בטוח שתתאים לך בדיוק.

צריכת דלק בסביבות 4-6 קילומטר לליטר.

מבחינת יצרנים יש לך את איסוזו שהכי נמכרת בגדלים האלה, הינו (טויוטה), ניסאן ואיווקו.

מה העליות של ליסנג תפעולי?

פורסם (נערך)
לפי סוג הסחורה הוא יצטרך כ 2-4 טון כושר העמסה וזה נכנס למשאית קלה (לאיסוזו יש משאיות גם של 10 ו 12 טון). משאית קירור במשקל כולל של 7.3 טון משאירה כ 3 טון כושר העמסה.

הוא נתן מספיק נתונים כדי להעריך צריכת דלק (במשאית סגורה לא שונה משמעותית בנסיעה עירונית ובין עירונית) והעלויות הכלליות באחזקת משאיות קלות די דומות בניכוי תקלות כמובן. כשאתה מדבר על כלי עבודה שצריך לעבוד כל יום אז יום במוסך זה לא רק עלות תיקון אלא הפסד יום עבודה ולפעמים גם הפסד לקוחות לצמיתות.

לא יודע מה הניסיון שלך באחזקת ותפעול משאיות קלות אבל אני מדבר מניסיון ישיר שלי ולא משמיעה או שמועה.

איך הגעת למסקנה שמדובר במשאית קלה? אתה הצעת לו איסוזו אבל אולי מספיק לו מרצדס ספרינטר שגם הוא מוגדר כמשאית קלה? אתה יודע מה הפער בצריכת דלק בין הספרינטר לאיסוזו?

בבקשה אל תקח את זה למקום של אני תוקף את המשאיות של איסוזו או אותך אישית. מניסיוני, לתת ייעוץ מבלי לחשוף את כל הנתונים שווה ערך לגישוש באפלה.

בוא נצא מנקודת הנחה שאני מבין בתחום.

המשפט שלך על צריכת דלק מקביל ללהגיד שטויוטה קורולה ושברולט קרוז שתיהן משפחתיות, מסיעות 5 נוסעים ובעלות מנוע 1.6 ליטר (בדורות הישנים) עם גיר אוטומט ולכן צריכת הדלק שלהם בעיר פחות או יותר אותו דבר. בפועל הפער מגיע לעשרות אחוזים

כאן אני פורש מהשרשןר הזה. פותח השרשור, הטיפ האחרון שאתן לך הוא שבתחום הזה מדברים במשקל ונפח של סחורה. עד שאין לך את המספרים המדויקים (ולא בערך) אתה עלול לרכוש כלי שלא יתאים למשימה, שווה ערך מבחינתי לרווק תל אביבי שמגיע לסוכנות של קיה ויוצא ממנה עם הזמנה של קיה קרניבל. אין בזה שום דבר פסול, ובטוח שהרכב יהיה מאוד נח ומפנק, אבל היה ניתן לפתור את בעיית השינוע שלו בדרכים הרבה יותר יעילות.

משאית היא כלי עבודה, כלי שכל המטרה שלו להכניס כסף לעסק שאותו הוא משרת. ולכן חשוב לבחור כלי נכון, ולא בערך. זה לא פרייבט שמקסימום קצת לא נח או קצת לא יפה או לא מספיק חזק. זה כלי שיכול למנוע מהעסק שלך לבצע את העבודה כמו שצריך.

פורסם

קודם כל יש לי בטן מלאה על איסוזו ובקנייה לא הייתי לוקח עוד פעם איסוזו.

אני מסתכל על הדברים לא רק מבחינת משקל אלא גם נוחות העמסה.

הספרינטר וגם האיווקו יותר חסכונית ויותר נוחות אבל החיסכון לא משמעותי בכללי. בכלל ברכבי עבודה השיממושיות. באה קודם.

• תוכן חדש...