Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כאשר אני מנענע את הקסנטיה לבדוק את מצב הבומבות האם האוטו אמור להיות קשה או לעלות ולרדת ברכות? כל זה כאמור כאשר הרכב בחניה מכובה

תודה לעונים.

פורסם

הוא מדבר על בומבות בקסנטיה לא על בולמ"ז!!! הבדיקה שהצעת לא תקפה.

לפי ידיעתי מחליפים אותן כל תקופה כדי שהרכב לא "יצנח" לך... ידוע לי שלא מקפידים על זה בארץ וכך נגרם נזק גדול יחסית לעלות החלפת הבומבות.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
שלום לכולם!

כאשר אני מנענע את הקסנטיה לבדוק את מצב הבומבות האם האוטו אמור להיות קשה או לעלות ולרדת ברכות? כל זה כאמור כאשר הרכב בחניה מכובה

תודה לעונים

.

שלום רק , ברשותי קסנטיה - רכב מדהים !

לשאלתך -

לא ידוע לי לגבי בדיקה כמו שכתבת , שמעתי אליה אבל לא בטוח שזה נכון

בכל מקרה כאשר אתה מרגיש שאיכות נסיעה - לא כמו פעם - יש צורך להחליף בומבות

כמו כן צריך להחליף כל כמה אלף קילומטרים - לפי הוראות יצרך

פורסם

כשבומבות יסיימו את חייהן לא תצטרך לעשות שום בדיקה - תאמין לי...

אחרי נסיעה קופצנית ומזוויעה ב-BX עם בומבות גמורות ואחרי שלוש שעות עם בומבות חדשות - גם אני הבנתי את ההבדל...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
שלום לכולם!

תודה לעונים.

צריך להביא את בומבה צור שיבדוק :-P

anyway

כנס לעזרה בכל הקשור לבולמים הידרואקטיב של סיטרואן יש בשפע אתרים שמביאים עזרה לגביהם

ואינדיקציה לגבי התפקוד שלהם .

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
שלום לכולם!

תודה לעונים.

אתה צריך לבדוק את הבומבות כאשר הרכב מונע , אחרת הבדיקה לא שווה. הבומבות מקבלות הזנת נוזל הידראולי כאשר המנוע פועל

suspension_diag.gif

הבומבה "הולכת" כאשר הדיאפרגמה שבין הנוזל לגז נפרצת , וכל הגז בורח. כך אתה מאבד את השיכוך של הגז (חנקן). בשיפוץ שנעשה בארץ ממלאים גז שוב ,בלי להחליף דיאפרגמה. התוצאה היא בריחתו המחודשת של הגז אחרי חודש ,ואז הבומבה גמורה.

animation.gif

להחליף לחדש -כל 60K ק"מ. זה לא יוצא יותר יקר מבולמ"ז רגילים.

פורסם

העיניין יותר פשוט!

לצניחת הרכב ממש אין קשר...(כל מערכת פנאומטית עשויה לאבד לחץ ולכן יש בה משאבה)

הבדיקה:

יש להפעיל מנוע ולחכות שהרכב יתייצב בגובה

בכל פינהלחוצים חזק כלפי מטה ועוזבים במהירות

עם הרכב לא נלחץ כלומר קשיח ומתנגד- בומבה SPHIRS גמורה

אם הרכב נלחץ אבל לא מתרומם מייד חזרה למקום- או בומבה או בעייה אחרת במערכת ההידראולית

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
אתה צריך לבדוק את הבומבות כאשר הרכב מונע , אחרת הבדיקה לא שווה. הבומבות מקבלות הזנת נוזל הידראולי כאשר המנוע פועל

suspension_diag.gif

הבומבה "הולכת" כאשר הדיאפרגמה שבין הנוזל לגז נפרצת , וכל הגז בורח. כך אתה מאבד את השיכוך של הגז (חנקן). בשיפוץ שנעשה בארץ ממלאים גז שוב ,בלי להחליף דיאפרגמה. התוצאה היא בריחתו המחודשת של הגז אחרי חודש ,ואז הבומבה גמורה.

animation.gif

להחליף לחדש -כל 60K ק"מ. זה לא יוצא יותר יקר מבולמ"ז רגילים.

באמת כמה עולה להחליף בומבות וצנרת של המערכת הזו?

פורסם

אתה לא רוצה לדעת כמה עולה הח' הצנרת , ובד"כ , מלבד התמנונים כמעט אין בה בלאי (בתנאי שפירקו והרכיבו אותה כראוי - הצנרת עשוייה מתכת.

בומבה חדשה עולה למיטב זכרוני כ-250 ש"ח (לא חותם על זה). הח' של 5 בומבות (אחת למש' מרכזית , לא לגלגל ספייר :wink: ) עולה כ-1500 לפני עבודה.

פורסם

שמר

בקסנטיה יש שלוש דורות של מערכת הידרפנאומטית.

רק בדור הראשון יש אולי5 בומבות בשאר יש יותר (אנטיסינק וכו...)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

מחירי בומבות בארץ הם יקרים למדי - לדוגמא 590 ש"ח לפני מע"מ לבומבה לכל אחת מהבומבות למתלים הקדמיים.

בחו"ל המחירים זולים בהרבה, לדוגמא ב http://www.gsfcarparts.com ניתן להשיג בומבות חליפיות, אבל טובות ועם אחריות לשנתיים ב 19 לירה סטרלינג ליח'.

דרך אגב, לכל הקסנטיות בארץ יש חמש בומבות למעט דגמי VSX, V6 שלהם יש 8 בומבות (מערכת הידראקטיב 2).

אצלי באקטיבה יש 10 :shock: ,

יום טוב,

שחר

פורסם
מחירי בומבות בארץ הם יקרים למדי - לדוגמא 590 ש"ח לפני מע"מ לבומבה לכל אחת מהבומבות למתלים הקדמיים.

בחו"ל המחירים זולים בהרבה, לדוגמא ב http://www.gsfcarparts.com ניתן להשיג בומבות חליפיות, אבל טובות ועם אחריות לשנתיים ב 19 לירה סטרלינג ליח'.

דרך אגב, לכל הקסנטיות בארץ יש חמש בומבות למעט דגמי VSX, V6 שלהם יש 8 בומבות (מערכת הידראקטיב 2).

אצלי באקטיבה יש 10 :shock: ,

יום טוב,

שחר

1. איך אתה מסביר את ההבדל במחירים ? 250 לעומת 590 ?

2. אתה קנית חלפים באתר הנ"ל? האם כדאי (עלויות משלוח)?

פורסם

ההבדל במחירים טמון בשלושה גורמים עיקריים:

1. חלפים חליפיים לעומת מקוריים.

2. המיסוי.

3. הרווח הגדול של היבואן (מכירת חלפים נחשבת למקור הרווח העיקרי של יבואני הרכב).

לגבי המשלוח, דובר פעמים רבות בפורום על הנושא, הבעיות הם:

א. משקל (בומבה בודדת שוקלת 1.5-2 ק"ג)

ב. מיסים - כל משלוח שערכו מעל 50$ חייב במס

מהסיבות הנ"ל ציינתי בהודעה המקורית כי העסק משתלם אך ורק אם יש לך איך להביא את החלקים לארץ.

שחר

פורסם

מה לגבי הסיפורים שבהם הבובמה או חלק כלשהו במערכת הנ"ל עף מעלה, כלפי מכסה תא המנוע?

מתי זה קורה ואיך מונעים את זה?

זכור לי משהו, שע"י בדיקה פשוטה אפשר לצפות לפני.

• תוכן חדש...