Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדלק לא יכול להשפך כי מיכל הדלק סגור הרמטית, ברמה שאפילו אדים לא יכולים לצאת דרך פתח המילוי.

המחשב מנטר באופן שוטף את אטימות המיכל והלחץ בו.

אם המחשב מזהה שיש דליפה כלשהי והמיכל לא שומר על לחץ\תת לחץ, מיד תדלק נורת תקלה וירשם קוד תקלה מתאים.

יום טוב גם לך

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש קדח קטן באיזור צינור המילוי שנועד בגדול לתת לאדי דלק לצאת מהרכב כדי שלא יווצר לחץ במיכל שעלול להביא לפיצוץ וגם לתת לאוויר להיכנס למיכל ככל שמפלס הדלק יורד - כדי שלא יווצא ואקום.

זה היה נכון לרכבים מתחילת שנות ה90 לכל המאוחר. זה מזמן לא עובד כך.

כל אדי הדלק יוצאים מהמיכל בלעדית דרך מערכת הקאניסטר.

יום טוב גם לך

פורסם

תוספת ליגאל, החל מתקן יורו 1 (שנת 1994) כל רכב בנזין חייב להיות מצוייד במערכת למניעת התאדות דלק. שזה אומר מיכל קניסטר עם מסנן פחם פעיל ושאיבת אדים מבוקרת ממיכל הדלק, האדים נשאבים לסעפת ימיקה ונשרפים במנוע, שום דבר לא יוצא החוצה.

פורסם
האדים נשאבים לסעפת פליטה ונשרפים במנוע, שום דבר לא יוצא החוצה.

לסעפת יניקה

(בלבול רגעי כמובן)

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם על התגובות. למדתי כמה דברים (והפעם ממקור אינטרנטי טוב בניגוד לבחור מטסלה :wink:) וגם נרגעתי.

אין שום נזק, ומה שכתוב בקישור זה בולשיט ופשוט לא נכון - הקארבון קאניסטר הזה בכלל לא נמצא באיזור מיכל הדלק ולא מחובר אליו.

יש קדח קטן באיזור צינור המילוי שנועד בגדול לתת לאדי דלק לצאת מהרכב כדי שלא יווצר לחץ במיכל שעלול להביא לפיצוץ וגם לתת לאוויר להיכנס למיכל ככל שמפלס הדלק יורד - כדי שלא יווצא ואקום.

בסיבובים הדלק לא ישפך, עד שתניע ותגיע לסיבוב המפלס ירד.

בכל מקרה, אחרי שהידית קופצת אפשר להכניס עוד ליטר-שניים לרוב ללא בעיה.

העניין זה שלא נכנסו עוד ליטר שתיים, נכנס עוד דלק בשווי של 40 שקלים וגם זה בגלל ששילמתי ״רק״ 200, לך תדע כמה עוד היתה מצליחה לדחוף אם הייתי משלם 230-250 שקל. זה היה ממש מוזר.

אני יודע שמד הדלק ברכב הוא לא בדיוק שיא הדיוק אבל לפני שתדלקתי הייתי טיפה מעל החצי, לא ברור לי עדיין איך נכנס דלק בשווי של 200 שקלים למיכל דלק בגודל 45 ליטר שהיה באיזור החצי. יצאתי מהדבר הזה קצת מבולבל ואני בטח לא אתן עוד לבנאדם אחר לתדלק במקומי מעכשיו.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

לא קרה כלום, אני חווה את זה באיביזה שלי כל הזמן, אני מתדלק עד שהפיה קופצת, ליד פתח המילוי יש לי כפתור קטן שכשאני לוחץ עליו כל האויר שיש במיכל יוצא.

בגלל שבדרך כלל אני מתדלק רחוק מהבית ויש לי בערך 30-40 קילומטרים נסיעה הביתה מתחנת הדלק, אני מוציא את האויר ומכניס עוד 3-4 ליטר בערך.

זכור לי שקראתי פה בפורום שלא מומלץ להשאיר מיכל דלק מלא עד הסוף כיוון שנפח הדלק גודל כשהוא מתחמם אז קיים סיכוי קלוש שמיכל הדלק יסדק...לא יודע עד כמה זה נכון ויכול לקרות אבל בגלל שאני עוד מבצע נסיעה של 40 קילומטרים מרגע התדלוק אני מרשה לעצמי להכניס למיכל כמה שיותר.

כל מה שיגרום לי לדחות כניסה לתחנת דלק (גם אם זה ביום-יומיים) זה צעד מבורך מבחינתי.

פורסם
זה היה נכון לרכבים מתחילת שנות ה90 לכל המאוחר. זה מזמן לא עובד כך.

כל אדי הדלק יוצאים מהמיכל בלעדית דרך מערכת הקאניסטר.

ואללה!

למדתי משהו חדש היום!

תמיד חשבתי שמערכת הקאניסטר היא חלק מהEGR וזהו.

אז מה שקורה הוא שיש צינור נשם מהמיכל לקאניסטר בקדמת הרכב? או שיש למערכת הדלק מסנן כזה משלה?

ואיך מתמודדים עם עניין התת-לחץ שנוצר במיכל כשהדלק נשאב?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
ואללה!

למדתי משהו חדש היום!

תמיד חשבתי שמערכת הקאניסטר היא חלק מהEGR וזהו.

אז מה שקורה הוא שיש צינור נשם מהמיכל לקאניסטר בקדמת הרכב? או שיש למערכת הדלק מסנן כזה משלה?

ואיך מתמודדים עם עניין התת-לחץ שנוצר במיכל כשהדלק נשאב?

מערכת הקאניסטר מכילה לרוב שני שסתומים מפוקדים (סולינואידים), vent solenoid, purge solenoid.

תוכל לראות אותם בסרטוט הזה:

canister.jpg

כאשר purge פתוח, נוצר תת לחץ במיכל הדלק ואדי דלק נשאבים ממנו כמו גם מהמיכל קניסטר אל תוך סעפת היניקה.

כאשר הvent פתוח, נכנס אויר מבחוץ אל מיכל הדלק וכך המחשב יכול לאזן את תת הלחץ בתוכו.

בעזרת משחק עם שני הסולינואידים הללו, המחשב דואג לשמור על לחץ פחות או יותר אחיד במיכל ובמקביל גם מבצע בדיקות איטום שוטפות למערכת.

כאשר מזוהה דליפה במערכת, יקפוץ קוד תקלה small leak/ large leak בתלות בחומרת הדליפה שהמחשב מזהה. מן הסתם פקק מיכל הדלק זה המקום הראשון שכדאי לבדוק במקרה וקופץ אחד מהקודים הללו. לפעמים גם חלודה על השפה של פתח המיכל יכולה לגרום לדליפה קלה שתקפיץ קוד.

evap-system-diagram-500x.jpg

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך נכנס דלק בשווי של 200 שקל לרכב כשהקיבולת של הטנק הוא 45 והמד דלק של הרכב היה בסביבות החצי טנק?

אני באמת מנסה להבין את העניין. יכול להיות שהשעון דלק אצלי נדפק? גם כשאני ממלא פול טנק הוא לא עולה עד הסוף אלא תמיד מראה פסיק פחות אבל נתקע שם לא מעט זמן עד שמתחיל לזוז. מה הולך פה בדיוק?

פורסם

יגאל תודה - הסבר מעולה!

דורון - אולי נתחיל בזה שנפסיק למדוד דלק בשקלים ונתחיל למדוד אותו בליטרים, כמו שמודדים כל נוזל?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
האם מה שהוא אומר זה לא נכון ?

זה סקוטי קילמר, לייצן החצר של יוטיוב, 99% ממה שיוצא לו מהפה זה שטויות.

זה שהוא צועק, לא הופך את הדברים שלו לנכונים, למרות שבארץ התרגלנו לחשוב שמי שצועק הכי חזק הוא הצודק.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...