Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי.

מצורף קישור לתמונה של מכסה של פח מתכת שנפתח ע"י פדל.

https://ibb.co/dxPTwo

בתמונה ניתן לראות בוכנה וקפיץ.

מספר שאלות:

1. מה מבין הרכיבים הנל אמור לדאוג שהטריקה של המכסה יהיה בעדינות ולא יטרק במלוא העוצמה?

2. האם המצב של הקפיץ בתמונה תקין? יש מצב הוא נקרע?

3. כל כמה זמן צריך לבדוק את התקינות של הבוכנה?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם

מהתמונה אני מבין שזה לא קפיץ אלא בורג כיוונון שתפקידו כנראה בטיחותי או לקבוע תחום מהלך לבוכנה.

ישנם בוכנות עם אפשרות שיכוך בזמן הסגירה או הפתיחה.

האם אני לא רואה בתמונה את הקפיץ ?

איזה כייף לי :)

פורסם
מהתמונה אני מבין שזה לא קפיץ אלא בורג כיוונון שתפקידו כנראה בטיחותי או לקבוע תחום מהלך לבוכנה.

ישנם בוכנות עם אפשרות שיכוך בזמן הסגירה או הפתיחה.

האם אני לא רואה בתמונה את הקפיץ ?

מהתמונה חשבתי שזה קפיץ, כנראה זה בורג מתיחה.

מה תפקידו של בורג המתיחה?

פורסם

בורג מתיחה/כיוונון בעזרתו ניתן לקבוע מתיחות של כבלים.

לדוגמא: על-ידי סיבוב החלק החיצוני

. במקרה הזה לדעתי הבורג משמש כחלק בטיחותי או הגבלה של תנועת הבוכנה.

לא בטוח :shock:

פורסם

מרק, ממה שאני מצליח לראות, החלק העליון זה אכן הבורג אך למטה זה קפיץ ולא בורג נוסף.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

זה בורג כיוונון. לחלק המתכת בכמצא נכנס בורג עם הברגה ימנית מצד אחד והברגה שמאלית מצד שני כך שכל סיבוב של חלק המתכת מאריך/מקצר את כל המוט בשתי כריכות של הברגים. הניחוש שלי שזה מוט כיוונון לדוושת הפח כדי שתפתח את המכסה ל 90 מעלות.

לגבי הריסון זה תפקיד הבוכנה. יש בוכנות כאלה עם ברגים לכיוון רמת השיכוך ויש כאלה שלא.כאן לא רואים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מרק, ממה שאני מצליח לראות, החלק העליון זה אכן הבורג אך למטה זה קפיץ ולא בורג נוסף.

גם בחלק התחתון קיים בורג. אכן התמונה קצת מבלבלת אבל בפועל החלק נראה כמו בתמונה שצירפתי.

Galvanized-Jaw-Jaw-Turnbuckle.jpg

פורסם

אכן מכיר (השתמשתי ב-3 דומים במיני-פרוייקט הצלת ספרייה מאיקאה, דבר מאוד שימושי). בתמונה זה נראה לי בהתחלה כמו קפיץ שמשום מה הותקן באמצע, כנראה שזו סתם זווית הצילום.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...