Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה אני רואה יותר ויותר רכבים עם צמיגים שבולטים מן המרכב, ברור שזה לא מקורי.

השאלות:

א.אם מחייב הגדלת מידות צמיג וכתוצאה מכך שינוי ברשיון רכב?

ב.האם זה חושף את הצמיגים לפגיעות יתר?

תודה למשיבים

פורסם

אפשר להשיג את האפקט הזה על ידי הרכבת ספייסרים (ראה תמונה).

לא חוקי כי אסור לצמיגים לבלוט לפי החוק.

הספייסרים מגדילים את העומס על מייסבי הגלגל, על השפעות נוספות אולי מישהו יכול להרחיב יותר.

Screenshot_2018-07-05-22-58-17-1.jpeg

פורסם

צמיגים בולטים מחוץ לרכב פסולים ובמקרה שהרכב ייעצר ע"י בוחן הוא יורד מהכביש ( בתוספת קנס של 1000₪ ) ויצטרך לעבור בדיקה במכון הרישוי ( עם צמיגים במידה תקינה ).

כמובן, אי אפשר לאשר צמיגים בולטים בדרך חוקית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הספייסרים מגדילים את העומס על מייסבי הגלגל, על השפעות נוספות אולי מישהו יכול להרחיב יותר.

בנוסף למסבי הגלגלים גורם לעומס יתר לכל חלקי המתלה וההיגוי , משפיע לרעה על מערכת העברת הכוח וכמובן משנה את התנהגות ויציבות הרכב.

פורסם

שכנעתם אותי...יורד מן העניין.

חבל שיצרני הרכב לא עושים משהו מקורי כי התוצאה נראית לא רע. בדכ זה מגיע עם עוד תוספות מוגזמות שגורמים להכללה שלילית.

פורסם (נערך)

עושים ועושים מקורי. קח לדוגמה m2 עם הפנדרים הנפוחים מול m240i.

חסרון נוסף בספייסרים שבהתקנה לא נכונה הגלגל יעוף לך וכבר שמעתי על כזה מקרה בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
שכנעתם אותי...יורד מן העניין.

חבל שיצרני הרכב לא עושים משהו מקורי כי התוצאה נראית לא רע. בדכ זה מגיע עם עוד תוספות מוגזמות שגורמים להכללה שלילית.

ברור שזה נראה לא רע, זו הסיבה היחידה לקיום הקישקוש הזה, שהרי החסרונות רבים מעבר לאי החוקיות והמחיר הגבוה, כמו נסיעה לא נוחה, פגיעה הקשה ביכולת התמרון של האוטו ולא חסר עוד. וזה מזכיר לי שהיום בבוקר כשאני בכביש 5 מערב בזמן עקיפה במסלול שמאלי של כלי רכב איטיים יותר אני מזהה אור גבוה ממצמץ לי איזה שני ק"מ מאחורי ואיזה אידיוט שחצן עם שפיץ אישי זעיר וב.מ.וו M2 אפורה מחליט שלא מתאים לו שאני משלים עקיפה בקצב נורמלי ועד מהרה נצמד אלי בכעס, בלי להתחשב שבמסלול הימני יש רכב נעקף. כמובן שלאחר עקיפה עצבנית מימין בלי לתת לי אפשרות לחזור למסלול הימני הוא חוזר לשמאל ומרביץ ברקס בשביל ל"ללמד" אותי כנראה של"גבר" כמוהו לא אומרים לא. אז מה זה שייך לכאן, תשאל, אז זהו שעוד פעם רואים את הפגם הזה בטבע האנושי המתמצה בצורך המבחיל והמסוכן לעשות רושם על כולם, וגם לאוטו הזה היו צמיגים רחבים במיוחד, שכנראה עונים יותר מאשר על הצורך ביציבות ואחיזת כביש, על הכמיהה הזו לפוזה.

פורסם

במקרים כאלו נותן להם 4 וינקרים, מוריד את המראה המרכזיח למטה ושיחכה שאשלים את העקיפה/שהנתיב הימני יתפנה.

QUOTE=רועי5;5681073]ברור שזה נראה לא רע, זו הסיבה היחידה לקיום הקישקוש הזה, שהרי החסרונות רבים מעבר לאי החוקיות והמחיר הגבוה, כמו נסיעה לא נוחה, פגיעה הקשה ביכולת התמרון של האוטו ולא חסר עוד. וזה מזכיר לי שהיום בבוקר כשאני בכביש 5 מערב בזמן עקיפה במסלול שמאלי של כלי רכב איטיים יותר אני מזהה אור גבוה ממצמץ לי איזה שני ק"מ מאחורי ואיזה אידיוט שחצן עם שפיץ אישי זעיר וב.מ.וו M2 אפורה מחליט שלא מתאים לו שאני משלים עקיפה בקצב נורמלי ועד מהרה נצמד אלי בכעס, בלי להתחשב שבמסלול הימני יש רכב נעקף. כמובן שלאחר עקיפה עצבנית מימין בלי לתת לי אפשרות לחזור למסלול הימני הוא חוזר לשמאל ומרביץ ברקס בשביל ל"ללמד" אותי כנראה של"גבר" כמוהו לא אומרים לא. אז מה זה שייך לכאן, תשאל, אז זהו שעוד פעם רואים את הפגם הזה בטבע האנושי המתמצה בצורך המבחיל והמסוכן לעשות רושם על כולם, וגם לאוטו הזה היו צמיגים רחבים במיוחד, שכנראה עונים יותר מאשר על הצורך ביציבות ואחיזת כביש, על הכמיהה הזו לפוזה.

פורסם

במצב נגד סינוור אתה מרים אותה למעלה ;)

ספייסרים זו שיטה אחת אגב, החלפת ג'אנט לאופסט שונה (ציר הג'אנט זז ביחס לנק' החיבור שלו על הנאבה) יתן אפקט דומה.

מעבר לכל הטענות שהוזכרו פה, יש סבירות גבוהה שאם הרכב לא יושב מאד גבוהה על המתלים שלו יהיו שפשופים בין הצמיג לבית הגלגל (נפתר על ידי Flaring).

חוקית, אסור לגעת בגאומטריית המתלים, טכנית - יש שם מספיק מקדמי בטחון למשחק קטן. הבעיה היא שכשעושים שינוי בלי להבין עד הסוף את הפיסיקה והדינאמיקה שמאחורי הדברים - לרוב מקבלים פגיעה בנוחות ובהתנהגות של הרכב ושחיקה מהירה יותר של החלקים ה'רכים' במתלים (תותבי גומי למיניהם).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...