Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהבתי תיאור מדוייק.

איך שלא תהפכו את זה אין שום הנאה בסדרת הפעולות שכוללת העברת מוט הילוכים קדימה ואחורה ולצדדים ולחיצה על דוושת המצמד הלוך וחזור, עשרות ופעמים בכל נסיעה לסופר ומאות פעמים בכל נסיעה ארוכה מכך.

סדרת הפעולות הנ״ל גם גורמת לנסיעה הרבה פחות חלקה מגיר אוטומטי.

מבחינה רציונלית מדובר בסדרת פעולות מיותרת, מייגעת, מעייפת שדורשת דיוק ומחשבה מיותרים

כל סדרת הפעולות הנ״ל נמנעת בגיר אוטומטי.

מי שמשעמם לו בזמן הנסיעה שיקנה מסבחה (מויקיפדיה: מסבחה- ״מחרוזת תפילה מוסלמית״ ״בקרב יהודים ממדינות ערב שימשה המסבחה כמשחק לגלל בידיים״)

אבל אני לא נכנס לוויכוח, מי שאוהב גיר ידני משתייך לכת מאמינים ואין טעם להתווכח עם כת מאמינים באופן רציונלי.

אין ספק שגיר אוטומטי נוח יותר לנהג מאשר ידני, מי ששליטה על הרכב ואופן התנהגותו בתנאי דרך ומהירות משתנים חשובים לו יותר, לא יוותר בקלות על גיר ידני. ולא מדובר בכת, מינוח מזלזל קצת, מדובר בסדרי עדיפויות פשוטים והגיוניים.

פורסם

בדיוק סיימתי לקרוא כתבה על פורד מוסטנג עם גיר אוטומטי 10 הילוכים.

יש גם דגם ידני עם 6 הילוכים.

מבחינת נתונים, האוטומטי (פלנטרי) מאיץ ל 100 יותר מהר ומאפשר לנהג לבחור בין כמה תוכניות - החלפות מהירות וגסות לתאוצה מקסימלית או החלפות חלקות ואיטיות יותר בנסיעה מנהלתית.

עם גיר ידני גם הנהג הכי מימן לא יכול להשיג את אותן התוצאות.

לדעתי, רוב האנשים ואני בינהם שמעדיפים גיר ידני במכונית רגילה (הכוונה לא במכונית ספורטיבית) מעדיפים אותו מסיבה אחרת. לא בשביל הנאה ושליטה, אלא פשוט אחרי שנהגת 10-20 שנה על מכוניות ידניות אתה כבר רגיל, החלפת הילוכים "מובנית" אצלך ביד וברגל ואתה לא מרגיש שום חוסר נוחות ולא מתעייף יותר. וגם לא מרגיש שיפור בנוחת כשנוהג על אוטומטי. ואם זה המצב, אז אתה מעדיף רכב זול, אמין וחסכוני יותר (אם משווים מולא אוטמטי פלנטרי).

פורסם

בוקי תוכל לתת לי דוגמא לרכב שהגרסא בידנית שלו תהיה פחות משתלמת מהאוטומאטית?

פורסם

תיבות רובוטיות ורציפות יותר חסכוניות מידניות, תיבות פלנטריות עם הרבה הילוכים עדיין פחות חסכונית אבל בהפרש קטן.

יש מכוניות אפילו לא מאוד יקרות שכבר לא ניתן גם בחו"ל להזמין עם גיר ידני. לדוגמא סקודה קודיאק עם גיר יגני יש רק עם מנוע בנזין 1.4 או מנוע דיזל החלש יותר. מנועים חזקים איבזור גבוה יש רק עם גיר אוטומטי.

ככך שזה מאוד תלוי.

אם נדבר על דגם שקיים עם גיר ידני וגם עם אוטומטי, עלות ראשונית של הידני נמוכה והוא גם ימכר במחיר יותר נמוך שנרצה למכור, ירד באותם אחוזים.

פורסם

ככל שהרכב משפחתי יותר (ויש גירסאות אוטומטיות שלו בשוק) יהיה יותר קשה למכור אותו. זה ממש עניין של מזל, כי צריך רק קונה אחד. לפעמים הוא מיד, ולפעמים לוקח חצי שנה. לפני זמן לא רב מצאתי לחברה של הבת שלי ניסאן ג'וק ידנית יפהפיה עם קילומטראז' נמוך התייבשה במגרש של חבר שלי כחצי שנה - רכשה אותה ב-20% פחות מהמחירון (הנמוך מלכתחילה). אני לא יודע אם זה מעיד על הכלל, אבל במכוניות משפחתיות שיש להן מקבילה אוטומטית בד"כ הידניות נמכרות במחיר נמוך משמעותית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זו בדיוק הבעיה של שוק קטן. מי שירצה לקנות ג'וק ידני עם נתונים טובים יחפש חצי שנה עד שימצא.

פורסם
.... אבל במכוניות משפחתיות שיש להן מקבילה אוטומטית בד"כ הידניות נמכרות במחיר נמוך משמעותית.

סקודה קארוק למשל

ידני עולה 130 בעוד שאוטומט עולה 140 (אותה רמת איבזור)

פורסם
ככל שהרכב משפחתי יותר (ויש גירסאות אוטומטיות שלו בשוק) יהיה יותר קשה למכור אותו. זה ממש עניין של מזל, כי צריך רק קונה אחד. לפעמים הוא מיד, ולפעמים לוקח חצי שנה. לפני זמן לא רב מצאתי לחברה של הבת שלי ניסאן ג'וק ידנית יפהפיה עם קילומטראז' נמוך התייבשה במגרש של חבר שלי כחצי שנה - רכשה אותה ב-20% פחות מהמחירון (הנמוך מלכתחילה). אני לא יודע אם זה מעיד על הכלל, אבל במכוניות משפחתיות שיש להן מקבילה אוטומטית בד"כ הידניות נמכרות במחיר נמוך משמעותית.

לי יש ניסיון עם פוקוס ידנית. בהחלט מדובר ברכב משפחתי שנמכר כאוטומט בצורה כמעט גורפת. לא היתה בעיה למכור.

כל המתעניינים חיפשו ידני. אין מצב שהייתי מוכר גרסה אוטומטית שלו במחיר בו מכרתי (דור 1 בלי הרובוטי הארור) את הידנית.

• תוכן חדש...