Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב,

זקוק לרכב חסכוני ואמין לנסועה הררית של 32KKM - אני מגיע לישורת האחרונה עם שני רכבי דיזל ידניים:

1. סטפווי, 7/2016, 70KKM, אחריות לעוד שנתיים וחצי, 40 אלף ש"ח.

2. פיג'ו 208, 55KKM, אחריות לעוד שנה, 50 אלף ש"ח.

ממה שיצא לי לבדוק ולהרגיש, שני הרכבים במצב טוב, בלי תאונות או תקלות.

הפיג'ו יותר נוח ומאובזר ואמור להיות גם קצת יותר חסכוני ובאופן כללי מרגיש יותר אוטו מבחינת איכות החומרים. לתחושתי הרכב הרגיש גם קצת שמור יותר.

לרעתו - הרגיש כאילו רצועת הכוח היעילה של המנוע קצרה מאוד מה שידרוש פעילות מוגברת של ההילוכים.

הסטפווי יותר זול בקניה ומגיע עם תקופת אחריות ארוכה יותר לטובת השקט הנפשי...

מבחינת האחזקה - לפיג'ו טיפולים כל 15KKM לעומת 20KKM בסטפווי אבל ידרוש החלפת טיימינג יקרה בעוד שנתיים בערך (בפיג'ו רק ב165KKM או 10 שנים).

על מה הייתם הולכים ולמה?

תודה לכל העונים

פורסם

על קקטוס דיזל.

תבדוק אותה לפני שאתה מחליט.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

זו בהחלט הייתה אופציה מעניינת עבורי - רק שההיצע מאוד מצומצם ולא מצאתי משהו שנכנס לי בתקציב לצערי..

אני צריך דעות בנוגע לשני הרכבים שתיארתי.

פורסם

208 - יתרונות - דינאמית יותר , חזקה יותר , בטיחותית יותר (6 כריות אוויר וציון של 5 כוכבים לעומת 4 כריות אוויר וארבעה בסנדרו) ומראות מתקפלות

איכותית יותר מבפנים.

סנדרו - יתרונות - מרווחת יותר , נותנת יכולת שבילים בסיסית .

חסרונות - פחות איכותית מבפנים, בגרסת טרום מתיחת פנים בידוד הרעשים לוקה בחסר ויש רעשים מעצבנים מבתי הגלגלים.

במקרה של סטפווי טרום מתיחת פנים מול 208 דיזל, הייתי בוחר ב208.

פורסם (נערך)

תודה למי שהגיב עד כה,

ברור לי שה208 הוא רכב מוצלח יותר,

הדבר האחרון שמחזיק אותי לכיוון הסטפווי הוא האחריות הארוכה יותר וההוצאה הראשונית הנמוכה יותר - משמע שאני פחות חשוף לנזקי ירידת הערך שאין ביכולתי לצפות אותה...

בעצם ההתלבטות היא בין שקט נפשי (סטפווי) לבין איכות הרכב והנהיגה (208 )

אם יש למישהו עוד תובנות שיכולות לעזור לי..

האם יש מקום לחשוש מתקלות ב208 לאחר תום האחריות?

שוב תודה

עריכה אחרונה על ידי Who_Cares
פורסם

אם עניין יציבות הרכב קריטי עבורך כדאי שתצפה בזה:

אני נוהג לצפות יחסית הרבה בערות היוטיוב הזה ובהתנהגות כזו חריגה יצא לי להיתקל בעיקר בג'יפים.

שווה לקחת בחשבון

פורסם

איך קקטוס עזור פה? גם הסטפווי במקור עם 5 שנות אחריות, ולקקטוס מקבילה ישארו רק שנתיים ..וחצי כמו לסטפווי - רק שהיא תעלה 15 אלף יותר.

לגבי היציבות של הסטפווי, זה באמת משהו חריג? ממה זה נובע?

פורסם

הייתי בוחר ב-208. בגלל איכות הפנים והתנהגות כביש בין הטובים בקטגוריה. אמינותו של הדגם הזה היא טובה מאוד.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם
לפיג'ו טיפולים כל 15KKM לעומת 20KKM בסטפווי

אם אתה עושה מעט שעות מנוע פר קילומטר זאת אומרת רוב הזמן בבינעירוני ובעומס מתון, אין בעיה לטפל גם בפיז'ו כל 20 אלף ק"מ אחרי האחריות. אומר את זה על סמך ניסיון של 350 אלף ק"מ עם המנוע הזה שטופל כל 20 אלף ק"מ.

הוראה לטפל כל 15 אלף היא הוראה לתנאי שימוש קשים, לפני כמה שנים ישראל הוגדרה על ידי פיז'ו כאיזור אם תנאי שימוש קשים.

אפשר לאמור שחלק גדול מהמכוניות בארץ באמת נוסעות בתנאי שימיש קשים אבל לא כולן.

מבחינה טכנולוכית, מנוע של פיז'ו כולל שתי מערכות שאין לרנו/דאצ'יה - רגנרציה (ניקוי) מסנן חלקיקים באמצעות נוזל יעודי ומערכת SCR - ניטרול מזהמים באמצעות נוזל אוריאה.

מבין השתיים האלו הייתי בוחר בפיז'ו בגלל כל הסיבות שכבר נאמרו + מנוע שהוא לדעתי יותר טוב, יותר חסכוני ויותר חזק.

• תוכן חדש...