Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מאזדה 3 שנת 2008 שהעברתי טסט לפני שבוע בדיוק.

לפני הטסט עשיתי טיפול ובו הוחלף :

החלפת בולמים כיוון פרונט

חיזוק חופש

סידור משולש ימני

ליטוש פנסים

טיפול

מהרגע שהרכב חזר מהטסט והטיפול, התחלתי להרגיש שהבלימה מתבצעת באופן איטי יותר במהירויות נמוכות (למשל לפני במפרים או כניסה לכיכר..אני מרגישה שאני צריכה ללחוץ יותר חזק על הבלם).

חזרנו למוסך שעשה את הטיפול לרכב - הוא ישר טען שהוא לא נגע בדברים שקשורים לבלם ואמר שצריך להחליף משאבת abs.

רציתי לדעת כמה דברים:

1. האם זה לא דבר שבודקים בטסט?

2. האם ההתנהגות שאני מתארת לכם נשמעת כמו משאבת abs? (אני שואלת כי זה מאוד יקר להחלפה)

3. האם זה מסוכן לנהוג כך ברכב? בהנחה וזאת המשאבה המדוברת?

4. האם בעת טיפול יש דברים שיכולים לפגוע במשאבה? (אפילו בעקיפין)

תודה מראש

פורסם

האם את מרגישה שהדוושה של הבלם שוקעת?

המשאבה אכן יקרה להחלפה, ומוחלפת לרוב לאחת משופצת. (זה צ"ל בערך 1800 ש' כולל עבודה).

זו בעיה מוכרת מאד בדגם הנ"ל. (ולכן קשה למצוא משאבות משופצות במחיר הוגן...).

כן. זה מסוכן לנהוג כשיש בעיה בבלמים. ספציפית למשאבת ABS, אם יש שקיעה ניכרת של הדוושה, יש אבדן לחץ במערכת, ועלול להיות מצב שלא יהיה מספיק לחץ בעת בלימת חירום.

זה ככל הנראה לא קשור לטיפול. (המשאבה נמצאת מאחורי המצבר, אם זה עוזר לך במשהו...).

יש מצב שבחינת הבלמים המבוצעת בעת המבחן השנתי היתה הקש ששבר את גב הגמל. אבל זה היה מגיע גם לולא כן, במוקדם או במאוחר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה natco על התשובה.

אני אבדוק האם הדוושה של הבלם שוקעת...

דבר נוסף,

שהיינו במוסך היום, אמרו לנו שהתנהגות כזאת לרוב נובעת מלכלוך במשאבה, והציעו לפרק אותה לחלקים פנימיים ולנקות אותם עם טינר ולהרכיב מחדש.

מה אתם אומרים? כדאי לנסות טיפול כזה? מישהו מכיר או יש לו ניסיון בטיפול מהסוג הזה ויודע אם זה באמת יכול לעזור או שזה סתם בזבוז כסף/זמן.

תודה שוב

• תוכן חדש...