Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוטען עם CTEK, נבדק מתח עם מכשיר שמתחבר למצת (תמונה) עם סוויץ' פתוח, אם זה משנה.

בהנחה שהמכשיר מדוייק, זה סביר/טוב/מצויין?

voltmeter.jpg

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

שלום רב,

1. המתח לא משחק פה תפקיד עיקרי - אלא בבדיקה בעומס בהתנעה. שם רב מודד ומניע אם יצא לך טווח של בין 10.5 וולט לבין 9.5 וולט אז זה תקין.

2. יש לבדוק את משקלו הסגולי של נוזל האלקטרוליט משמע יש מודד מיוחד ששואב מים מתוך המים של המצבר.

3. אתה שואב מים ובודק את המדד על המדיד.

4. 1250 מיליגרם לסמ"ק אז המצבר טעון ממש.

5. 1150 מיליגרם לסמ"ק אז המצבר מועבר לאחד מתחנות השירות שמוכרות מצברים.

בהצלחה

נמצא בפסילה האמת כבר 7 חודשים מתוך 3 :roll:

פורסם (נערך)

2. יש לבדוק את משקלו הסגולי של נוזל האלקטרוליט משמע יש מודד מיוחד ששואב מים מתוך המים של המצבר.

3. אתה שואב מים ובודק את המדד על המדיד. - רוב המצברים 'המקורים' המגיעים עם רכב חדש, או מצברים תוצרת בוש/וורטא או מצבר מסוג VRLA הם מצברים ללא טיפול כלומר אין פקקים לכן אין אפשרות למדוד את המשקל הסגולי בעזרת הידרומטר או רפרקטומטר לכן אין ברירה אלה למדוד את מתח הקטבים של המצבר לאחר כשעתיים שהמצבר לא היה בטעינה או פריקה לשם קבלת אינדקציה לגבי אחוז הטעינה של המצבר או בשפה מקצועית SOC.

הידרומטר לבדיקת משקל סגולי של נוזלים זה פאסה והתחליף שלו זה רפרקטומטר.

השיטה הכי מדוייקת לבדיקת מצבר היא בעזרת בודק מצברים אלקטרוני לדוגמא של חברת Midtronics.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

4. 1250 מיליגרם לסמ"ק אז המצבר טעון ממש.

5. 1150 מיליגרם לסמ"ק אז המצבר מועבר לאחד מתחנות השירות שמוכרות מצברים.

מאיפה הבאת את יחידות המידה מיליגרם לסמ"ק ?

פורסם

[ATTACH=CONFIG]504603[/ATTACH]

עד שלא בדקת את המד מתח הזה, קח את המדידה שלו בעירבון מוגבל.

פעם בדקתי כזו יחידה עם ציוד מעבדה מכוייל, הייתה לו סטיית מדידה של 0.2-0.3 וולט. קיצר זבל סיני.

יום טוב גם לך

פורסם

היו לי 3 מתאמי OBD זולים מסוגים שונים, הם הציגו באותו רכב מתח רשת בהפרש של כ 1.5 וולט בין הגבוה לנמוך. לדעתי רמת הרכיבים במד מתח כזה שמתחבר לשקע מצית היא בערך אותה רמה ולכן מצטרף ליגאל.

פורסם
עד שלא בדקת את המד מתח הזה, קח את המדידה שלו בעירבון מוגבל.

פעם בדקתי כזו יחידה עם ציוד מעבדה מכוייל, הייתה לו סטיית מדידה של 0.2-0.3 וולט. קיצר זבל סיני.

יש לי שתי יחידות כאלה בג'אנק של הרכיבים אצלי בבית.

אחת הבעיות עם המכשירים האלה זה היא יכולת לעקוב אחרי שינוי מתח מהירים אפילו איטיים בזמן אמת ובהרבה מקרים בהתנעה/כיבוי של הרכב התצוגה 'מתבלבלת'.

פורסם
יש לי שתי יחידות כאלה בג'אנק של הרכיבים אצלי בבית.

אחת הבעיות עם המכשירים האלה זה היא יכולת לעקוב אחרי שינוי מתח מהירים אפילו איטיים בזמן אמת ובהרבה מקרים בהתנעה/כיבוי של הרכב התצוגה 'מתבלבלת'.

אני מדבר על סטיה במצב יציב, כאשר זה מוזן מספק מעבדתי מיוצב. תנאים סטרילים מזה אי אפשר לבקש, ועדיין זה מזייף קשות.

יום טוב גם לך

פורסם
מצורפת טבלת מתחי מצבר רכב וגרף האלקטרוליט במצבר.

בברכה - רפי לין

בוקר טוב רפי.... הסיבה שרשמתי 1150 אני הייתי קונה חדש...כי זה בגבול לפיי מצבר מת

פורסם
בוקר טוב רפי.... הסיבה שרשמתי 1150 אני הייתי קונה חדש...כי זה בגבול לפיי מצבר מת

ואני אוסיף גם שאת הבדיקה עושים בטמפ' סביבתית של 25 מעלות לבין 27 מעלות...

• תוכן חדש...