Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ברשותי שברולט קרוז 1600 lt שנת 2013

לפני כחודש בערך הופיעה נורת מנוע צהובה עם קוד תקלה 89, מרפרוף באינטרנט הבנתי שיש בעיה בפילטר אוויר, החלפתי אותו ואחרי נסיעה קצרה הנורה נעלמה.. יומיים לאחר מכן ראיתי בזמן נסיעה פליטה מסיבית של עשן לבן..

החלפתי 4 פלגים וכואיל, הבעיה החריפה והרכב מעשן בצורה קיצונית עשן לבן בנסיעה ובעמידה..

עכשיו עשיתי מספר בדיקות והבחנתי שברגע שאני שולף את מדיד השמן יש וואקום חזק ז"א הוא יונק אוויר מפתח המדיד של השמן, יש לציין שבפעולה של פתיחת המדיד רעש המנוע אפילו יותר שקט ועובד יותר חלק.. לפי הבנתי הוא יונק אוויר ממיכל השמן ולוקח איתו שמן לתא השריפה ולכן יש עשן לבן..

עכשיו פתחתי את פילטר האוויר עד המצערת והיא לא נפתחת כלל כשהרכב מונע.. כשהרכב כבוי ניתן לפתוח קצת עם היד אך כשהרכב מונע היא ננעלת לחלוטין..

עכשיו המוסכניק טוען שמדובר בראש מנוע או רינגים אך המנוע עובד בצורה יחסית שקטה אין הרגשה של שינוי בביצועים חוץ מהעשן הלבן לא שמתי לב לאכילת שמן או מים..

על צינור היניקה של הפילטר יושב חיישן זרימת אוויר שלדעתי מזייף, ולא נותן פקודה למצערת לפתוח..

הבנתי שכאשר הרכב מונע ואני מנתק את הקונקטור של החיישן הוא אמור מיד לדומם מנוע, עשיתי זאת אך לא היה שום שינוי ואפילו לא נתן תקלה בלוח השעונים...

עכשיו אני בהתלבטות אם לתת למוסכניק לפתוח ראש מנוע או שמה כדאי לנסות להחליף או לנקות את החיישן המדובר?

melave.php?code=16512

פורסם (נערך)

קוד תקלה P0089 מצביע על וסת דלק, האם זה הקוד שהיה? איך הגעת לפילטר אויר?

ואקום חזק מחלל בית גל ארכובה (דרך פתח מדיד שמן) לרוב מעיד על שסתום PCV תקול.

בסרק המצערת פתוחה מעט מאוד, אל תנסה לפתוח מצערת חשמלית עם היד, זה דרך בטוחה לדפוק אותה.

ניתוק חיישן זרימת אויר לא אמור לכבות מנוע, למחשב ניהול יש דרכים להתגבר על מחסור בחיישן זרימת אויר. אבל זה בהחלט אמור להקפיץ קוד תקלה.

נשמע שאתה והמוסכניק שלך לומדים דיאגנוסטיקה על גבי הרכב המסכן תוך כדי תנועה.

ממליץ בחום למצוא בעל מקצוע שמכיר את הרכב ויודע לבצע דיאגנוסטיקה כמו שצריך, ולא יורה שטויות מהמותן.

MAX תסביר בבקשה איך תרמוסטט תקול יגרום לסדרת התקלות שפות"ש מתאר? לירות לכל הכיוונים תוך התעלמות מהסימנים בשטח זה מה שהביא את פות"ש למצב שבו הוא היום. בוא לא נחמיר את המצב.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

גם כאשר חיישן מזייף המנוע לא אמור לפלוט עשן לבן. לגבי המצערת הסגורה זה תקין מכיוון שבמצב סרק ישנו מנגנון עוקף פרפר מצערת שניקרא מנוע צעדים ותפקידו לשמור על סלד סרק תקין. הבעיה אצלך היא מכנית ולא חשמלית. ממליץ תחילה לפני שניגשים לפתיחת מנוע לבצע בדיקת לחץ הםוך שתתן האינדיקציה על אטימות הצילינדרים. משם כבר יהיה לך את הכיוון הנכון לבעיה.

פורסם (נערך)
לגבי המצערת הסגורה זה תקין מכיוון שבמצב סרק ישנו מנגנון עוקף פרפר מצערת שניקרא מנוע צעדים ותפקידו לשמור על סלד סרק תקין.

גם זה לא מדוייק,

ברוב המנועים עם מצערת חשמלית אין מסלול עוקף מצערת ואין מנוע צעדים, מחשב ניהול מנוע שולט על כמות האויר בסרק באמצעות פרפר מצערת בלבד.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

יגאל,

מסכים.

מבית התרמוסטט יוצאת צינורית לבית המצערת .

מצד שני צריך לבצע סריקת תקלות, נניח Pending faults .

ואז נגלה שבית המצערת מקבל קריאה מחימום המנוע .

כל זה רלוונטי לקרוז 1.6 במידה ועל זה מדובר .

אגב, תופעה נוספת של הקרוזים היא נזילה מצינורית בית מצערת שמובילה להתחממות המנוע! והאטם ראש שם נורא רגיש...

לדעתי בסוף נגלה שזה הכל קשור . קוד 89 זה תקלה שהמחשב מציג ללא סריקה מעמיקה .

ובעצם רק "שולח" אותך למוסך.

שווה לסרוק ולהגיד מהן התקלות הנגררות -

PENDING FAULTS .

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם
גם זה לא מדוייק,

ברוב המנועים עם מצערת חשמלית אין מסלול עוקף מצערת ואין מנוע צעדים, מחשב ניהול מנוע שולט על כמות האויר בסרק באמצעות פרפר מצערת בלבד.

נכון ייגאל...אך אם המצערת סגורה לחלוטין והרכב מחזיק סיבובי סרק אני מניח שקיים מנוע צעדים. לא יודע בדיוק איך זה אצלו.

פורסם

נ.ב יגאל -

איך הגעת לקוד p0089 ?

הקודים בקרוז הם 'פנימיים' ומכאן שההגדרה הכללית היא

לגשת למוסך בהקדם.

יש לי בממוצע כ 450 אלף ק"מ על קרוז... אני משתף מנסיון.

פורסם
נכון ייגאל...אך אם המצערת סגורה לחלוטין והרכב מחזיק סיבובי סרק אני מניח שקיים מנוע צעדים. לא יודע בדיוק איך זה אצלו.

הבחור מדווח על ואקום חזק מחלל בית הארכובה. כלומר ישנה משיכת אויר חזקה דרך שסתום PCV.

יותר סביר שהמחשב סוגר את פרפר המצערת כי נוצר מצב של תערובת ענייה בעקבות משיכת האויר העודפת מחלל בית הארכובה.

יום טוב גם לך

פורסם
נ.ב יגאל -

איך הגעת לקוד p0089 ?

לפני כחודש בערך הופיעה נורת מנוע צהובה עם קוד תקלה 89

זה מה שפות"ש כתב, אולי אני לא מבין את זה נכון.

יש לי בממוצע כ 450 אלף ק"מ על קרוז... אני משתף מנסיון.

נסיון זה נהדר, אבל הרבה פעמים נסיון גורם לאנשים לעבוד עם הזיכרון ולא עם ההגיון.. מנסיון.

יום טוב גם לך

פורסם
זה מה שפות"ש כתב, אולי אני לא מבין את זה נכון.

נסיון זה נהדר, אבל הרבה פעמים נסיון גורם לאנשים לעבוד עם הזיכרון ולא עם ההגיון.. מנסיון.

ברור, לכן שישתף בסריקת התקלות .

כרגע במידע הבסיסי שניתן אני מנסה לעזור ככל הידוע לי .

ובשיתוף עם נסיון עבר... אולי יועיל .

קוד 89 זה קוד פנימי .

עשן לבן?

בקלות, המילה החמירה והחמירה עד שראש טוגן.

• תוכן חדש...