Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף TRENDLINE 2018 - סקירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הסקירה.

...

דווקא האסטרה עניינה אותי מכולם, הבעיה היא שבמגבלת המחיר שציינתי מדובר בדיוק באותו רכב שהיה לי. רק שהוא חדש יותר ונראה אחרת מבחוץ ומבפנים.

אם תרכוש אסטרה חדשה ב130 אש"ח (שוב, לא הגרסא השניה שחוצה כבר את הרף) אתה תקבל בדיוק את אותו מנוע 1.4, גיר אוטומטי 6 הילוכים. מערכת מולטימדיה בסיסית והיעדר מערכות בטיחות (הנקראות אצלם opel eye).

את הגרסא הבכירה יותר (שעד היום מציגה לפי דעתי חבילה כוללת מהמשתלמות בשוק) לא מביאים בליסינג.

...

בתור אחד שהיתה לו האסטרה הקודמת והוחלפה בדור הנוכחי, אני לא מבין את מה שכתבת על "אותו הרכב". ההבדלים בין האסטרה J ל-K הם כמו בין שמים לארץ, וזה בפירוש לא אותו רכב. גם המנוע ותיבת ההילוכים, שאמנם שומרים על אותם נתוני בסיס (1.4 טורבו, שישה הילוכים) הם חדשים לגמרי ומתנהלים באופן יעיל וזריז הרבה יותר מהאסטרה הקודמת. בשורה התחתונה - ה-K עולה כמעט בכל פרמטר על ה-J, למעט תא מטען קטן יותר - שזה יכול להיות בעייתי למי שחשוב לו מקום.

אני לא מתווכח לגבי מערכות הבטיחות, כי אני מתנייד באנג'וי פלוס, שאכן בעלת חבילה משתלמת ביותר, אם לא בכלל. לאלוהים וליבואן הפתרונים, למה לא רואים אותה יותר (הקודמת היתה הרבה יותר פופולרית).

פורסם (נערך)

מבחינת מערכות נוספות, הרכב מגיע עם בלם יד חשמלי ומערכת auto hold שמחזיקה את הרכב (קצת כמו להרים את בלם היד בעצמך) בכל עצירה כדי שהנהג לא יצטרך להחזיק את הרגל על דוושת הבלמים. בצירוף עם הSTART AND STOP שכולנו אוהבים מתקבלת מערכת מאוד נוחה וקלה לתפעול. במקום הרמת הבלמים על מנת להתחיל נסיעה, יש לתת נגיעה קלילה בדוושת הגז שמעירה את הרכב. בנגיעה השניה גם אותה מערכת בלימה מופסקת וניתן לסוע.

לגבי מערכת העצור וסע, היא דווקא הנוחה ביותר שהשתמשתי בה ואצלי היא פועלת בדרך קבע (יחד עם הAUTO HOLD). היא נוהגת להדלק כשהרכב שמלפניך (או כל גוף אחר. נסו לעמוד עם גולף בחניון עמוס ונראה אם הרכב יצליח להשאר כבוי) מתחיל לסוע, מה שעוזר בהשתהות מיותרת ברמזורים.

הגולף המדוברת מצוידת בצימוד מנוע 1.4 המפיק 125 כ"ס (למה לא 140-150? תשאלו את היבואן).

כל זה כמובן ביחס ישיר ל"מצב הנהיגה" שאותו מכוונים במערכת המולטימדיה. אצלי הוא מכוון למצב חסכון ולכן אני בהחלט מוצא את עצמי בהילוך שישי ב50 קמ"ש. עבור נהג סופר סבלני כמוני זה סבבה. לא לכולם זה יתאים.

צריכת דלק:

תמהיל הנסיעות שלי כלל בהתחלה נסיעות בוקר לצפון ת"א (פקקים של מעל לשעה) והיום באזור אחר במרכז פקקים של בערך חצי שעה בבוקר. ונסיעות מרובות (3 פעמים בשבוע, הלוך חזור) מראשל"צ לקריות על כביש שש עם רגל לא כבדה במיוחד. בהתחשב בתמהיל הזה, ביצעתי חישוב צריכת דלק מרגע קבלת הרכב (מבלי להפריד נסיעות) ולכלל התמהיל מתקבלת תמיד אותה התמונה. הרכב צורך 1 ל - 20, או בשפה פשוטה, ליטר על כל 20 קילומטר.

.

תודה על הסקירה.

לגבי מערכת העצור וסע "שכולנו אוהבים" התכוונת ברצינות? הבנתי שכולם שונאים את המערכת הזאת.

האם הרכב נדלק אוטומטית כאשר הרכב לפנים נוסע בלי שאתה עוזב את דוושת הבלם ולא עושה כלום? כלומר יש חיישנים שמזהים את תנועת הרכב שנמצא לפניך ומדליקים את המנוע?

לגבי המנוע נמכרת בישראל גם גירסה של הגולף עם מנוע 1.4 ו- 150 כ"ס.

לגבי צריכת הדלק של 20 ק"מ לליטר, הצריכה מעולה כמו רכבים היברידיים, אפילו אם לוקחים בחשבון את אופי הנסיעה המתון שלך אבל אני מבין שמרבית הקילומטרז' הוא בנסיעות בינעירוניות, יצא לך לבדוק מהי צריכת הדלק בנסיעות עירוניות בלבד?

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני יכול להעיד עם רכב זהה שבנסיעה עירונית עמוסת פקקים אני מגיע לכ 14.5 קמ לליטר בתמהיל של 5 ימים בתנועה עירונית פקוקה ובסופש נסיעה עירונית ובין עירונית ללא פקקים. בנסיע טהורה מחוץ לעיר אכן זה 20 קמ לליטר. בהיבט הזה הרכב עושה עבודה טובה מאוד

פורסם
תודה על הסקירה.

לגבי מערכת העצור וסע "שכולנו אוהבים" התכוונת ברצינות? הבנתי שכולם שונאים את המערכת הזאת.

האם הרכב נדלק אוטומטית כאשר הרכב לפנים נוסע בלי שאתה עוזב את דוושת הבלם ולא עושה כלום? כלומר יש חיישנים שמזהים את תנועת הרכב שנמצא לפניך ומדליקים את המנוע?

לגבי צריכת הדלק של 20 ק"מ לליטר, הצריכה מעולה כמו רכבים היברידיים, אפילו אם לוקחים בחשבון את אופי הנסיעה המתון שלך אבל אני מבין שמרבית הקילומטרז' הוא בנסיעות בינעירוניות, יצא לך לבדוק מהי צריכת הדלק בנסיעות עירוניות בלבד?

1. באופן כללי לתגובות בפורום אכן מדובר בציניות. אם כי אני אישית לא סובל.

2. הרכב מזהה תנועה מהרכבים שלפניו ואכן נדלק לקראת נסיעה באופן שתיארת.

3. התמהיל שלי נראה כך: יש לי בין 2 ל4 נסיעות בין עירוניות על כביש שש בשבוע שאורכות שעתיים בערך כל אחת ( עם עצירה). מעבר לכך כל הנסיעות הן עירוניות כמעט לחלוטי (אלא אם הפקקים בין ראשל"צ לאור יהודה נחשבים נסיעה בין עירונית).

כמו"כ בשבועות הראשונים נהגתי לסוע לרמת החייל בבקרים, כך שחלק מהתמהיל (בעיקר בתחילת תקופת החישוב) בהחלט לקח בחשבון את הפקקים הכבדים ביותר במדינה (ראשל"צ - תל אביב על איילון בדיוק בשעות הגרועות ביותר)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...