Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כל הכבוד על העבודה והכי חשוב על התיעוד של הכל

לא מזמן החלפנו מאייד ב VITO והחלק הקשה בעבודה הוא התיעוד שאין לנו

חוץ מכל הכבלים שהותקנו בהתקנה מקומית של חיישנים איתוראן ודיבוריות למיניהם שהקשו על העבודה כי היה בלגן אחד שלם

20170426_101638.jpg

עריכה אחרונה על ידי vic1234
פורסם

תשמע, אני מוריד בפניך את הכובע. עבודה מאוד מרשימה.

אני איש טכני וכנראה שרמת הסבלנות שלי לא הייתה מספיקה לפרויקט שכזה.

פורסם

בשבועות האחרונים שמתי לב שאתה משקיעה בצרפתיה.

מקווה היא מחזירה לך בהתאם

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
כל הכבוד על העבודה והכי חשוב על התיעוד של הכל

לא מזמן החלפנו מאייד ב VITO והחלק הקשה בעבודה הוא התיעוד שאין לנו

חוץ מכל הכבלים שהותקנו בהתקנה מקומית של חיישנים איתוראן ודיבוריות למיניהם שהקשו על העבודה כי היה בלגן אחד שלם

שאפו :mm_yeah:

יצא לי לפרק דשבורדים בדורות קודמים של PSA (כמו 306\קסרה\206 וכד') ואין ספק שככל שעוברים דורות - העבודה נהיית יותר קלה ומסודרת.

דווקא נראה שב VITO התיכנון מחורבן כמו בדורות ישנים מאוד של PSA.

אני רואה חלקי תעלות אוויר בצדדים, מלא חוטים (גם של התקנות מקומיות), מסרק ההגה מקובע כנראה לקיר אש - ובכלל אני רואה את המאייד באמצע... נראה שהחלק האמצעי לא יצא בכלל מהאוטו אלא נפתח ל-2 מלמעלה ודרכו שלפתם את המאייד. זוועה.

אם תשים לב - ב C4 כל מערכת האיוורור העליונה - מחוברת לדשבורד, כולל התא כפפות (לא פורק...). כל העסק יוצא כיחידה נפרדת ואין שום התעסקות עם תעלות אויר לפני או אחרי העבודה.

יחידה החימום\קירור\בקרת אקלים - היא יחידה אוטונומית באמצע (מתחת) הדשבורד. אחרי שהדשבורד מפורק, אתה מוציא אותה קומפלט החוצה.

לדעתי האישית, עם כל הקושי שבתמונות, עבודת התיכנון שנעשתה בדשבורדים של PSA בשנים האחרונות היא באמת ברמה גבוהה (כי היא בנויה בצורה פשוטה והגיונית ביחס למה שהיה נהוג פעם).

בכל מה שקשור לתיכנון הזה חייבים גם לציין את מערכת התקשורת הפנימית של הרכב שחוסכת ערימות של חוטים... - הרי לאחר כל הפירוק הזה עם מה נשארתי ?

נשארתי עם: 1. צמת חוטים להגה (סוייץ', אנטנה, COM2000 ומד סלד) . 2. צמת חוטים לקונסולה המרכזית [שזה אומר: חוט עם שקע OBD בקצה, קונקטור לבקרת אקלים,קונקטור ללוח שעונים, קונקטור לניתוק כרית אויר וקונקטור הזנת מתח למפוח) 3. חוטים לטוויטרים.

אין מקום לטעויות, אין תקעים זהים בצורתם וצבעם, הכל ברור ועטוף בצורה מדוייקת ונכונה. להשוות את זה מול 306 למשל, זה שמיים וארץ...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכל מה שקשור לתיכנון הזה חייבים גם לציין את מערכת התקשורת הפנימית של הרכב שחוסכת ערימות של חוטים...

בברלינגו עם לוח שעונים אלקטורונ לפני מולטיפלקס יש 4 קונקטורים ו 35 חוטים בסה"כ שמתחברים ללוח שעונים, בברלינגו עם לוח שעונים דומה (מבחינת המידע שהוא מציג) ומולטיפלקס יש קונקטור אחד עם 11 חוטים שמתחבר ללוח שעונים. זה גם ממחיש את ההבדל בכמות החיוט החשמלי.

פורסם

ממש מתאבדים החברה שאוהבים סיטרואן פיגו.

יודעים על מחלות של הרכב ועדיין רוכשים כדי לחוות את התקלה ולתקן.:-D:roll:

פורסם
ממש מתאבדים החברה שאוהבים סיטרואן פיגו.

יודעים על מחלות של הרכב ועדיין רוכשים כדי לחוות את התקלה ולתקן.:-D:roll:

כל אחד והתרפיה שלו :lol: :lol:

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אפשר לסדר לך הרבה תרפיה.. רק תבקש

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

במקום לפתוח שרשור חדש..

גם הרכב של אחותי נפל בסדרה של המאיידים.

אתמול הוחלף מאייד ( ביחד עם מעבה) ב-C4 של אחותי בעקבות דליפות גז (4 ימים ממילוי).

קצת תמונות. קצת לא איכותיות, הנייד כבר צריך להתחלף.

התהליך כמעט זהה לזה של איציק

20200723_212632.thumb.jpg.b1255572b8aee59131a5a9a6438614ef.jpgIMG-20200723-WA0033.thumb.jpeg.36d8c60e57173e7091d45c506f8d3434.jpeg20200723_204845.thumb.jpg.bfbc1f3f1f88b4a0d5f61c3548e13309.jpg

20200723_212636.jpg

• תוכן חדש...