Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצבר מדגם זהה לחלוטין (מקורי של היבואן) באותו דגם של רכב:

מצבר ממועד 1.16 ברכב שעבר פחות מ- 15,000 ק"מ בעיקר נסיעות עירוניות קצרות

מצבר ממועד 8.16 ברכב שעבר מעל 55,000 ק"מ בנסיעות מגוונות, כולל הרבה בינעירוני

אני מניח שהמצבר הצעיר יותר עבר בסיכום יותר מחזורי פריקה/טעינה בגלל ההבדל המהותי בקילומטראג'.

האם אמורה להיות עדיפות ברורה באורך חיים שיורי לאחד המצברים הללו (מבלי למדוד במכשיר ייעודי?)

פורסם

בס"ד

שים לב: יש עוד משתנים למשוואה, במידה והמשתמש אוהב לשבת ברכב כשהוא כבוי ולשמוע מוזיקה, גם עלול להשפיע על המצבר לאורך זמן.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

מניסיון שלי לאורך די הרבה שנים - ברכב עבודה שנוסעים 40-50 אלף ק"מ בשנה, הרבה נסיעות בינעירוניות אבל גם הרבה התנעות במשך היום מצברים מחזירים בדרך כלל שנה וחצי - שנתיים.

במכוניות פרטיות שנוסעות נסיעות ממוצעות או פחות, מצברים מחזיקים בדרך כלל כפול זמן.

פורסם

קילומטראז גבוה יכול להראות על נסיעות ארוכות עם מעט התנעות שזהו המצב האופטימלי לשמירה על המצבר.

אם הוא עבר הרבה התנעות אז זה מקצר את חייו.

פורסם

מנסיון שלי - ברכב הקודם של אמא שלי עם נסועה של 10K-12K בשנה במצבר שנפ החזיק 7(!!!) שנים כאשר לרוב הרכב חנה בחניה סגורה בצל, לאחר החלפת מצבר הוא חנה באור יום בקביעות והמצבר מת אחרי 9 חודשים, הוחלף באחריות והרכב כבר נמכר מאז.

ברכב הנוכחי שלה עם אותה נסועה שחנה גם הוא בחניה סגורה בצל עד ממש לפני שלושה חודשים יש את אותו מצבר מאז שהרכב יצא מהמפעל לפני 3 וחצי שנים ואין סימני גסיסה.

רכב שהיה אצלי שנרכש עם מצבר בן שנתיים שרד אצלי עוד שנתיים והרכב נמכר כשהוא עדיין תקין ולא מראה חולשה.

מסקנה שלי, אני חושב שאין שום חוקיות לאורך חיים של מצבר וזה משתנה מרכב לרכב, תנאי מזג אוויר/חניה, אופי נסיעה ומה לא. יכול להיות בר מזל ולהחזיק שנים ויכול להיות ביש מזל ולהחזיק שלושה חודשים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...