Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו תמיד, גשמים רבים וחזקים מביאים אחריהם בורות, סדקים, ושברים בכבישים.

זה קורה כל שנה בכביש 85 - ובמיוחד הקטע שבין כרמיאל לצומת שבע.

הגשם הותיר אחריו בורות רחבים ובעיקר עמוקים, ועשרות רכבים תקועים בצד הדרך עם צמיג או יותר שהתפוצצו להם מהמפגש האלים - במיוחד בחושך/גשם אשר מסתירים את המפגעים!

עברו להם יומיים שלוש העניין לא סודר.

ביום ג' האחרון בחזרה מהעבודה מצאתי שוב מסכנים תקועים בשני צדדי הכביש ולא התאפקתי.. חייגתי למוקד נתיבי ישראל ודיווחתי על המפגעים. ענתה לי נציגה בטון אדיב ובעיקר סבלני.. אמרה שלפי מה שרשום אצלה אמורים לעשות שם הטלאות חמות בתקופה הקרובה. עניתי לה שהעניין לא סובל דיחוי ועדיף שיסגרו את הבורות עם בטון/אספלט רגיל עד שיסדרו את הכביש בצורה מקצועית.

תוך פחות מ 48 שעות נעלמו כל הבורות - אומנם לא בצורה מושלמת וחלקה - אבל מספיק כדי שלא יתרחש אסון או תאונה.

באמת שאפו. ובהחלט הפתיעו אותי!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מילה טובה תגיע להם אם וכאשר יפצו את הנפגעים, ולא על זה שעשו את חובתם וסגרו את הבורות אחרי X ימים.

פורסם

יש עוד כמה כבישים כאלה כמו לדוגמא כביש בין צ. תשבי לכיוון יגור לב המפרץ, כביש 65 מצ. מגידו לכל אורכו.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם

אתמול כמעט נכנסתי לבור די עמוק במהירות של 40 קמש בלוד בצומת לפני המפקדה בכלא מעשיהו.

ברגע האחרון ראיתי אותו. בלמתי חזק והסטתי את ההגה כך שנכנסתי רק לחלקו.. מעניין כמה אנשים שוקעים בתוכו כל יום

פורסם
כל הכבוד.אבל עד שלא יתקנו באופן מקצועי הבורות יחזרו..

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

תודה! צודק בהחלט. אבל מבחינתי עדיף תיקון זמני מאשר עוד נפגעים שאין להם איפה תקן פנצ'ר בכביש הצר הזה מה שהופך אותם למטרה קלה עבור שאר הנהגים - במיוחד בתנאי ראות לקויים.

מילה טובה תגיע להם אם וכאשר יפצו את הנפגעים, ולא על זה שעשו את חובתם וסגרו את הבורות אחרי X ימים.

צודק II - השאלה מי מהנפגעים התקשר להתלונן? כשהתקשרתי למוקד הנציגה אמרה שלא היו תלונות קודמות ושלא רשומים לה דיווחים קודמים.. אמרתי לה שאני עושה את זה למען ציבור הנהגים ושאין לי זמן מיותר לבזבז על דיווחי סרק!

הדבר העצוב (והמעצבן) שכל יום עוברות עשרות ניידות משטרה, נתיבי ישראל, ועוד כאלה בעלי תפקיד - ושום דבר לא נעשה. אלה הראשונים שאמורים לדווח על מפגעים למען בטיחות הנוסעים..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

קודם ישר כוח על דיווח והתמדה ובדיקה שזה אכן נעשה.

א.מה משטרה יכולה לעשות כשנוצר בור?כלום.

ב.איך אתה יודע שהנציגה לא שיקרה וכבר התקשרו עליה בנושא?

רכב חברה היחיד שאמור היה להיות אכפת לו זה נתיבי ישראל והם כנראה ראו את הנזק כמו שהנציגה אמרה וקבעו תוכנית עבודה לטיפול בבור רק לא בקצב שלך.

אלי,הכביש הבעייתי שנסעת בו שייך לרמלה(שם עובר הגבול בין הערים לדעתי) אם תרצה לדווח למישהו.

דווקא בלוד לא דווחו בעיות של כבישים בזמן השיטפונות.

פורסם
כשהתקשרתי למוקד הנציגה אמרה שלא היו תלונות קודמות ושלא רשומים לה דיווחים קודמים..

אולי זאת אותה אחת שמבטיחה שתיקנו את כל הבעיות ב-DSG...

סליחה, הייתי חייב.

היום נסעתי בכביש המדובר מכיוון חיפה עד צומת שער העמקים (ג'למה) נראה שמתכננים לרבד שם מחדש כי הכביש היה מקורצף כמעט עד מחלף יגור. יכול מאוד להיות שהם הבינו שמי שריבד שם בפעם האחרונה עשה קקי של עבודה.

מה שכן, מע"צ לא יכולים שלא להיות מע"צ... לקרצף כביש, ועוד בצורה נוראית כמו שעשו שם, לפני שבת (כלומר לפחות יומיים הוא יעמוד ככה), זה די בדיחה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

טוב מאוד שטיפלו בזה במהירות מרגע קבלת הדיווח, הבעיה היא שהבורות האלו לא בהכרח היו שם אם היו מרבדים את הכביש מחדש בזמן ולא מחכים עד שרכבים ישברו מרוב שהכביש שבור.

יכול להעיד מהאזור שלי קצת בדרכים שאני נוסע כל בוקר - כביש 89 מאזור המושבים געתון ויחיעם ועד לצומת כברי המסלול הימיני לכיוון נהריה שבור לחלוטין עם מאות בורות קטנים + עשרות תיקוני פלסטר שעשו לו במהלך השנים וממשיכים לעשות גם היום במקום לרבד מחדש..

נהריה גם כן בכל חורף מחדש כל הדרך מהבית חולים לכיוון הגעתון שזה מקטע כביש עמוס מאוד שבכל יום עוברים בו עשרות אלפי רכבים מפוצץ בבורות בכל 50 מטר, כל בוקר אני נוסע את כל הדרך הזו בזיגזג בכדי להימנע מהבורות האלו.. אחרי הגשם הראשון עשו תיקונים שבגשם שאחריו נהרסו שוב ועשו עוד תיקונים ובגשם האחרון נשברו שוב ושוב עשו תיקונים עד הגשם הבא..

אני יכול להביא עוד עשרות דוגמאות למקומות כאלו וזה פשוט מתסכל שבמקום להשקיע קצת ולעשות תיקון שיחזיק כמה שנים טובות ויהיה הרבה יותר נעים ובטיחותי לנסוע (הכוונה כמובן לריבוד מחדש) עושים שוב ושוב פלסטרים ועוד פלסטרים.. יש מקומות שכבר עשו חשק לנסוע על כביש עפר צדדי במקום על הכביש הראשי וזה פשוט עצוב.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

השיטה הישראלית הרגילה. מישהו "חוסך" ואז צריך לחזור על העבודה שוב ושוב.

מילה טובה לעיריית חיפה - לפני מספר שבועות חזרתי מההולמס פלייס בשבת בבוקר אחרי אחד מימי השישי הסוערים של החורף, באמצע פיק"א היה צוות שטיפל בבור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קודם ישר כוח על דיווח והתמדה ובדיקה שזה אכן נעשה.

א.מה משטרה יכולה לעשות כשנוצר בור?כלום.

ב.איך אתה יודע שהנציגה לא שיקרה וכבר התקשרו עליה בנושא?

רכב חברה היחיד שאמור היה להיות אכפת לו זה נתיבי ישראל והם כנראה ראו את הנזק כמו שהנציגה אמרה וקבעו תוכנית עבודה לטיפול בבור רק לא בקצב שלך.

אלי,הכביש הבעייתי שנסעת בו שייך לרמלה(שם עובר הגבול בין הערים לדעתי) אם תרצה לדווח למישהו.

דווקא בלוד לא דווחו בעיות של כבישים בזמן השיטפונות.

שהמשטרה רוצה לעשות היא יכולה ועושה.

בשבת לפני שבוע היא סגרה קטע מכביש 70 מצומת העמקים לתשבי כי הבורות היא סכנה לנהגים והביאה את עובדי מעצ בשבת לסגור את הבורות ורק אחרי שהם סגרו את הבורות הכביש נפתח שוב

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

פורסם

על איכות הכבישים בארץ אין צורך להרחיב..

במקרה הזה כן מגיע להם פירגון. נכון שהתיקון לא מקצועי, אבל עדיין מספיק טוב בשביל למנוע את האסון הבא!!

מצד שני, כל אחד מאיתנו שיש לו טיפת אכפתיות ובעיקר טביעת עין למתרחש בדרך צריך להרים טלפון ולדווח על מפגעים - בין אם זה רמזור תקול, בור בכביש, ואפילו בעלי חיים שמשוטטים להם להנאתם (אין יותר מפחיד מפרה ששוקלת כמה מאות ק"ג באמצע סיבוב עיוור באיזור מירון-צפת).

למה יש משטרה? שיעשו משהו, וזו אחריות של כל אחד ואחת מאיתנו.

הטלפון של מוקד נתיבי ישראל *2120, והם עונים תיק תק..

אגב, מוקדני המשטרה מנסים לשחק אותה תחקירנים.. שואלים שאלות מיותרות ובעיקר מייגעות עד שמסיימים שיחה. אבל מי אני שאתווכח איתם.. האזרח הפשוט.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...