Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם, אבא שלי רוצה לקנות קיה פיקנטו חדשה. בכמה חברות ליסינג הציעו לו רכב 0 קילומטר חדש לגמרי רק שזה ייבוא שלהם ולכן יותר זול בהרבה (באיזה 14 אלף משהו כזה)

(לא ליסינג, אלא קנייה לכל דבר, רק שזה דרך חברת ליסינג ולא קיה עצמה)

מבחינת היד שתהיה יד 01 זה לא מעניין כי הוא מתכוון להחזיק את הרכב הרבה זמן ולא נראה לי שבעוד 5-7-9 שנים ישנה לקונה אם זה יד 00 או 01, אני צודק?

שאלה ראשונה: מה שמפחיד אותנו בחברת ליסינג זה כתבות שמצאנו על זה שמביאים לך רכב שעמד הרבה זמן ולכן יש בו כבר תקלות כלשהם של גומיות שהתייבשו, שמן שלא תקין כבר, צמיגים יבשים, ועוד. אז איך אפשר לוודא שהרכב לא עמד יותר מידי זמן, ועד כמה זמן זה עוד תקין?

שאלה שנייה: יש מצב שיביאו לנו רכב שיוצר ב2017 ויאמרו לנו שזה רכב מודל 2018? איך אפשר לוודא את זה?

את שני השאלות שלמעלה - בחברת קיה עצמה אין סיכוי שדבר כזה יקרה?

ושאלה אחרונה בנושא הזה האם אתם מכירים חברה אמינה באחריות שלה וברכבים שהיא מביאה שלא יהיה בה סיפורים כלשהם כאלו?

תודה רבה מראש לכל המסייעים!

עריכה אחרונה על ידי שייקה1
פורסם

למה לא לכתוב הכל בפוסט אחד.

אין ייבוא מקביל של קיה, חברת הליסינג קונה את הרכבים מהיבואן במחיר מופחת ומוכר לך אותם בתור אפס ק"מ.

שאלה ראשונה, רכב אפס ק"מ יכול לעמוד בחברת ליסינג כמות זמן מסוימת , תלוי בביקוש לדגם, וזה אפשר לק לראות חיצונית על האוטו, וצריך לבדוק את זה במעמד המסירה.

שאלה שנייה: בטח , המודל כיום נקבע לפי חודש העלייה לכביש, ראה את חודש ינואר, שאנשים שמזמינים רכב במבצעי סוף שנה מקבלים אותו בינואר, והיבואן בדרך כלל מביא כמות מראש שתהיה לו כדי שימסרו בינואר עם חודש עלייה ב2018.

ליבואן מותר למכור לך מכונית חדשה ואתה תהיה יד ראשונה במידה והרכב נמצא אצלה עד שנה, לאחר שנה היא מחויבת על פי חוק לרשום בעלות עליה.

שים לב שאת האחריות המורחבת לגיר ולמנוע ל4 שנים אתה מקבל רק בקנייה מיבואן, בליסינג זה רק ה3 השנים הסטנדרטיות.

פורסם

לא מאמין שקיה פיקנטו "תיתקע" הרבה זמן אצל חברה מסויימת - מדובר ברכב שנמכר במספרים גבוהים.

החסרון העיקרי בליסינג 0 קילומטר זה שיש 3 שנות אחריות בלבד, לעומת 7 שנים ברכישה דרך סוכנות קיה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לדעתי בכללי רכבים לא אמורים ״להיתקע״ בחברות האלו, יש להם תמיד שימוש - אם לא בליסינג אז ב0 קילומטר ואם לא ב0 קילומטר אז כרכב חלופי/השכרה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
למה לא לכתוב הכל בפוסט אחד.

אין ייבוא מקביל של קיה, חברת הליסינג קונה את הרכבים מהיבואן במחיר מופחת ומוכר לך אותם בתור אפס ק"מ.

שאלה ראשונה, רכב אפס ק"מ יכול לעמוד בחברת ליסינג כמות זמן מסוימת , תלוי בביקוש לדגם, וזה אפשר לק לראות חיצונית על האוטו, וצריך לבדוק את זה במעמד המסירה.

שאלה שנייה: בטח , המודל כיום נקבע לפי חודש העלייה לכביש, ראה את חודש ינואר, שאנשים שמזמינים רכב במבצעי סוף שנה מקבלים אותו בינואר, והיבואן בדרך כלל מביא כמות מראש שתהיה לו כדי שימסרו בינואר עם חודש עלייה ב2018.

ליבואן מותר למכור לך מכונית חדשה ואתה תהיה יד ראשונה במידה והרכב נמצא אצלה עד שנה, לאחר שנה היא מחויבת על פי חוק לרשום בעלות עליה.

שים לב שאת האחריות המורחבת לגיר ולמנוע ל4 שנים אתה מקבל רק בקנייה מיבואן, בליסינג זה רק ה3 השנים הסטנדרטיות.

לא כתבתי בפוסט אחד כי זה די שני נושאים שונים לגמרי ולא רציתי שהדיון יוסט ואני אשאר בלי מענה לשאלה השנייה.. מתנצל אם זה מפריע.

שאלה 1: איך אפשר לראות חיצונית? הרי הם בטוח ינקו ויצחצחו אותו לפני המסירה.

שאלה 2: אז בעצם יש מצב שנקבל רכב 2017 שיירשם כ2018. אין הבדלים בין השנתונים ששינו משהו? כלומר זה באמת רק מספר על הנייר? הרי אמור להיות שיפורים כלשהם בין שנה לשנה כמו עיצוב או חיישנים או מנוע או משהו אחר.. אם הם מביאים שנה קודמת זה אומר שבין השנתונים האלו אין שום הבדל בעצם? (כי אם יש הבדל אז זה ממש רמאות להביא לי משהו שהוא כביכול 2018 בעוד שהוא 2017)

לא מאמין שקיה פיקנטו "תיתקע" הרבה זמן אצל חברה מסויימת - מדובר ברכב שנמכר במספרים גבוהים.

החסרון העיקרי בליסינג 0 קילומטר זה שיש 3 שנות אחריות בלבד, לעומת 7 שנים ברכישה דרך סוכנות קיה.

לגבי התקיעה, אני שואל כי ראינו כתבות באינטרנט ובחדשות.. החשש הזה באמת נמוך יותר בפיקנטו?

לגבי האחריות זה נכון אבל מצד שני 14 אלף פחות אז יש מצב ששווה לוותר על השנים הנוספות של האחריות. מה גם שהם לא אחריות מלאה אלא רק מנוע וגיר משהו כזה.

לדעתי בכללי רכבים לא אמורים ״להיתקע״ בחברות האלו, יש להם תמיד שימוש - אם לא בליסינג אז ב0 קילומטר ואם לא ב0 קילומטר אז כרכב חלופי/השכרה.

כן נשמע הגיוני אבל זה מה שאמרו בכתבות.. עובדה בשטח שיש הרבה רכבים שנתקעים לדבריהם

תודה לכולכם על התגובות, אני אשמח לעוד כל מידע שיש בעניין, ובעיקר בעיקר אם מישהו יודע על חברת ליסינג שמוכרת חדש 0 קילומטר והיא אמינה שלא תדחף לנו רכב שעמד/נסע/ישן/תקול או סתם אחת שלא תכבד את האחריות במקרה כלשהו.. בקיצור חברה אמינה לקנות ממנה במקום מחברת קיה עצמה. תודה רבה!!

עריכה אחרונה על ידי שייקה1
פורסם

התפיסה שיצרני רכב עושים שינויים ברכב כל שנה היא מוטעית.

לרוב ,בערך שלוש שנים לאחר השקת הרכב, היצרן טורח לבצע מתיחת פנים ובא מבצע מספר שינויים , לרוב לא מהותיים בדמות קצת עיצוב מחדש ותוספת אבזור ולעיתים רחוקות עושה שינויים מהותיים יותר בדמות שינוי היצע המנועים ותיבות ההילוכים.

יש פעמים נדירות שתוספת אבזור מגיעה במהלך חיי הרכב, בדרך כלל זה לא קורה.

השינוי המהותי מגיע בהצגת דגם חדש, בדרך כלל 6 שנים לאחר הצגת הדגם הנוכחי.

פורסם

פרנויות כמעט תמיד יש כשרוכשים רכב חדש , אני מכיר גם סיפורים מסוכניות יבואן , אם אתה חושב שבכל סניף של יבואן יושבים צדיקים אתה טועה.

פיקנטו הוא רכב שזז מהר , ככה שבקטע הזה אין לך יותר מדי לדאוג.

אתם משלם מקדמה(לרוב זה 2000 ש"ח) , הם מביאים את הרכב למגרש . ניגש יחד עם המוכר , עובר על הרכב ויזאולית רואה שהכל תקין ואין פגמים (מבפנים ומבחוץ כמובן) , יכול גם לדרוש לעשות איתו סיבוב או שתיים ולאחר מכן, במידה והכל כשורה, משלים את העסקה.

פורסם

שאלה 1: איך אפשר לראות חיצונית? הרי הם בטוח ינקו ויצחצחו אותו לפני המסירה.

שאלה 2: אז בעצם יש מצב שנקבל רכב 2017 שיירשם כ2018... אם הם מביאים שנה קודמת זה אומר שבין השנתונים האלו אין שום הבדל בעצם?

לא תדחף לנו רכב שעמד/נסע/ישן/תקול או סתם אחת שלא תכבד את האחריות במקרה כלשהו..

1. סימן די טוב לתאריך הייצור הוא תאריך הייצור של הצמיגים שמוטבע על הרכב. תוכל גם לשאול ספציפית על תאריך הייצור של הרכב.

2. כן, ההבדל הוא פסיכולוגי לחלוטין. אפילו יצחק לוי ניסה לבטל את זה ע"י חודשי עלייה ולא הצליח.

שים לב את האחריות (המופחתת) נותן היבואן ולא מי שמוכר את הרכב. בכל מקרה יש מדריכים שמייעצים מה לבדוק כשמקבלים את הרכב.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא חושב שתהיה בעיה גם עם הרכב עומד ובכל מקרה תמיד עושים בדיקה מוסמכת ורואים במידה ויש בעיה כל שהיא. אני קניתי את הרכב האחרון שלי דרך ליסינג (אלבר), עשיתי בדיקה והיא היתה תקינה לחלוטין. הרכב היה שנתון 16 ועלה בינואר 17. אין לי בעיה עם זה. גם אחרי 4 שנים כבר לא ישנה איזה יד זה. חשוב לראות היסטוריית טיפולים וכמובן קילומטראז.

פורסם

1. אתה יד שניה, היד הראשונה היא חברת הליסינג ולא פרטי= 22% הפחתה כמעט בכל מקום

2. מה שקובע הוא מועד העליה לכביש ולא תאריך הייצור

3. 99% מהרכבים שיעלו על הכביש עד חודש מרץ/ אפריל יוצרו בשנה הקודמת

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
התפיסה שיצרני רכב עושים שינויים ברכב כל שנה היא מוטעית.

לרוב ,בערך שלוש שנים לאחר השקת הרכב, היצרן טורח לבצע מתיחת פנים ובא מבצע מספר שינויים , לרוב לא מהותיים בדמות קצת עיצוב מחדש ותוספת אבזור ולעיתים רחוקות עושה שינויים מהותיים יותר בדמות שינוי היצע המנועים ותיבות ההילוכים.

יש פעמים נדירות שתוספת אבזור מגיעה במהלך חיי הרכב, בדרך כלל זה לא קורה.

השינוי המהותי מגיע בהצגת דגם חדש, בדרך כלל 6 שנים לאחר הצגת הדגם הנוכחי.

אוקיי הבנתי, תודה רבה.

אתה יודע האם בדגם הנוכחי של הקיה פיקנטו 1 ידני או 1.2 אוטומט יש הבדלים בין שנת 2017 ל2018?

פרנויות כמעט תמיד יש כשרוכשים רכב חדש , אני מכיר גם סיפורים מסוכניות יבואן , אם אתה חושב שבכל סניף של יבואן יושבים צדיקים אתה טועה.

פיקנטו הוא רכב שזז מהר , ככה שבקטע הזה אין לך יותר מדי לדאוג.

אתם משלם מקדמה(לרוב זה 2000 ש"ח) , הם מביאים את הרכב למגרש . ניגש יחד עם המוכר , עובר על הרכב ויזאולית רואה שהכל תקין ואין פגמים (מבפנים ומבחוץ כמובן) , יכול גם לדרוש לעשות איתו סיבוב או שתיים ולאחר מכן, במידה והכל כשורה, משלים את העסקה.

הרכב חדש, אמור להיות פגמים?

ונכון שביבואן אולי לא כולם צדיקים, אבל זה חדש מהחברה איזה בעיות כבר יכול להיות?

1. סימן די טוב לתאריך הייצור הוא תאריך הייצור של הצמיגים שמוטבע על הרכב. תוכל גם לשאול ספציפית על תאריך הייצור של הרכב.

2. כן, ההבדל הוא פסיכולוגי לחלוטין. אפילו יצחק לוי ניסה לבטל את זה ע"י חודשי עלייה ולא הצליח.

שים לב את האחריות (המופחתת) נותן היבואן ולא מי שמוכר את הרכב. בכל מקרה יש מדריכים שמייעצים מה לבדוק כשמקבלים את הרכב.

לבדוק על הצמיגים זה רעיון אדיר תודה רבה! לגבי לשאול, ובכן זה כבר פחות מעשי כי ברור שהוא יאמר לך שהרכב "אתמול יצא מהמפעל וטס לפה בחללית ישר אליך"...

לגבי ההבדל הפסיכולוגי, השאלה אם אין הבדל בפיקנטו בין 2017 ל2018 באמת.

את האחריות נותן היבואן כלומר חברת קיה, גם אם אקנה את זה נניח באלדן/שלמה סיקט וכו'?

לגבי המדריך אשמח אם יש לך מדריך כזה שתוכל לשלוח כאן

לא חושב שתהיה בעיה גם עם הרכב עומד ובכל מקרה תמיד עושים בדיקה מוסמכת ורואים במידה ויש בעיה כל שהיא. אני קניתי את הרכב האחרון שלי דרך ליסינג (אלבר), עשיתי בדיקה והיא היתה תקינה לחלוטין. הרכב היה שנתון 16 ועלה בינואר 17. אין לי בעיה עם זה. גם אחרי 4 שנים כבר לא ישנה איזה יד זה. חשוב לראות היסטוריית טיפולים וכמובן קילומטראז.

אני מדבר על רכב חדש 0 קילומטר ולא יד שנייה

אשמח אם יש לכם המלצה לחברה אמינה לקנות דרכה את הפיקנטו.

תודה רבה רבה!!

פורסם

שייקה , רכב כמו כל מוצר אחר יכול להגיע עם פגם ביצור , זה קורה . מעבר לכך עד הרגע שהרכב מגיע לידיים שלך הוא עובר שינוע מארץ היצור, דרך הים ,ואז שינוע נוסף דרך האדמה עד למגרשו של היבואן או חברת הליסינג. במהלך אותו שינוע הרכב יכול להשרט , לקבל פגיעות פח קטנות ,ואלף אחד דברים אחרים.

באחריותך לוודא לפני שאתה לוקח את הרכב מהמגרש , שהרכב במצב תקין, לאחר מכן יהיה לך קשה מאוד להוכיח כי לא אתה שגרמת למכלול הפגמים האפשרים.

פורסם

אוקיי תודה, כמובן שהוא יבדוק אותו חיצונית וכו'.

אני חייב המלצה למקום אמין לקנות ממנו את הרכב, או שאין הבדל כי זה חדש ואין פה רמאויות? מחיפושים אני מוצא רק חוות דעת על קניית רכבי יד שנייה אבל לא חדשים, וכיד שנייה יש המלצות מאוד רעות כמעט על כל חברה.. מה לעשות? (אולי חוץ מאלדן הם היחידים שלא מצאתי כמות עליהם)

פורסם

14,000 זה פער משמעותי.

נראה לי שאתה די בקיא במכשלות שעלולות לקרות.

ודא את הדברים של מועד ייצור, אחריות, תאריך עליה לכביש, איבזר ושינויי דגם. בהנחה שהכל תקין לך על זה.

הבעיה בעסקאות האלו היא קונים שלא ממש בקיאים ואז מגלים שה 14,000 מסתירים הבדלים של ממש.

דבר אחד לא צויין כאן הוא האם 14,000 זה פער בין העסקה המוצעת למחיר המוצהר של היבואן או בהשוואה למחיר סגירת עסקה של היבואן. כי גם הם עושים לעיתים הנחות

• תוכן חדש...