Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://youtu.be/zCyzwGJHGp0

על פניו נראה שהמצערת נתקעת פתוחה עד הסוף, משום מה ללא יכולת לכבות את הרכב (כי אין מצתים?). כמו כן נראה כי מדובר בתקלה לא נדירה וחוצת יבשות. מה הולך פה?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם (נערך)

מדובר על תופעה שנקראת diesel engine runaway, והיא מתרחשת לרוב בגלל שהמנוע מתחיל לשרוף שמן במקום דלק. במצב הזה אין משמעות לכיבוי משאבת הדלק בגלל שה"דלק" שעליו פועל המנוע לא מגיע ממנה. התקלה הזאת דווקא כן נדירה למדי וקורית לרוב במנועים עם בלאי גבוה מאוד.

לגבי משאבת הדלק, אם אני לא טועה, במנועים ישנים עם משאבת דלק מכנית התופעה יכולה להתרחש גם בגלל תקלה במשאבה. אני לא חושב שהתופעה יכולה לקרות ברכב עם משאבת דלק חשמלית (לא בעקבות תקלה במשאבה, בכל אופן).

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם
גם אני שואל. בדיזל משאבת הדלק לא מפסיקה לפעול עם כיבוי הסוויטצ'?
את התופעה הסביר RedLabel, אוסיף רק שזה יכול לקרות בעיקר במנועי טורבו בלויים מאוד או עם טורבו לא תקין שזורק שמן. המנוע מתחיל לשאוב ולשרוף שמן שמגיע מהטורבו, השמן משמש כדלק ולכן שום ניתוק הספקת סולר לא יכבה את המנוע.

מנוע במצב runaway אפשר לכבות רק על ידי חסימת פתח יניקת אוויר.

ובלי קשר, בדיזל משאבת דלק היא מכאנית שמונעת מהמנוע על ידי רצועת טיימינג או רצועה אחרת. כל עוד המנוע עובד, היא עובדת.

במצב תקין כיבוי מנוע דיזל ישן "מכאני" מתבצע על ידי שסתום על משאבת דלק. השסתום (שיכול להיות בעל פיקוד ידני, מחובר על ידי כבל לידית בתא נהג אם עם פיקוד חשמלי דרך הסוויץ'), מפיל את לחץ הסולר במשאבה והמנוע כבה.

במנועי דיזל מודניים עם פיקוד אלקטרוני למזרקים, כשמכבים את הסוויץ' מחשב ניהול מפסיק לשלוח פקודה למזרקים והמנוע כבה.

פורסם (נערך)

זכורים לי כמה מקרים מהפורום שזה נגרם להם במהלך טסט

אבל מצאתי בינתיים רק תיאור אחד של עמית http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?246085-%D7%94%D7%9C%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%91%D7%9E%D7%94%D7%9C%D7%9A-%D7%98%D7%A1%D7%98-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%90%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%98-96&highlight=%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C+%D7%98%D7%A1%D7%98+%D7%94%D7%9C%D7%9A+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

אני כמובן לא מתכון לפות"ש הנ"ל, אלא לתגובותיהם של עמית, רון ואחרים במהלך השרשור.

יש גם הודעות יפות של דוד מזרחי ז"ל מרחובות למי שזוכר.

אני כבר מרגיש קשיש.

זכור לי שרשור אחר על בחור שזה קרה לו בעצמו במהלך הטסט, אבל לא מצאתי כרגע.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ביום שישי בהיר לפני 3 שנים על כביש 4 ראיתי עננים לבנים על הכביש עד כדי כך שנאלצתי להוריד ל20 קמש, בהמשך גיליתי שטנדר של איסוזו התחיל לשרוף שמן.

• תוכן חדש...