Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שני דברים:

1. כמו שאמרו פה לפניי, פעילות גופנית. המינימום זה לעשות הפסקות מישיבה ארוכה. והייתי ממליץ דווקא תרגילי בטן - שרירי בטן חזקים (לא חייבים קוביות...) משפרים את היציבה ומקלים על כאבי הגב.

2. חשוב מאין כמוהו - מזרן טוב!! אתה לא מבין כמה זה חשוב לגב בכלל, ולבעלי כאבי גב תחתון בפרט. לפני כמה שנים החלפתי למזרן חדש, קשיח וקצת יקר אבל היה שווה. תוך כמה שבועות הרגשתי שאני קם בלי שאני צריך להתרומם סנטימטר אחרי סנטימטר באיטיות בגלל כאבים

רק אתייחס לסעיף הראשון שלך - שרירי הגב התחתון מושפעים מהרבה גורמים, ביניהם גם שרירי הבטן. אין ספק שבטן חזקה ויציבה תשפר את החוזק של עוטף עמוד השדרה, במיוחד תרגילים סטטים (פלאנק למשל) ולא כפיפות מיותרות. מה שכן צריך להבהיר - שרירי בטן חזקים שעובדים עליהם בצורה לא מבוקרת, יכולים להביא לכאבי גב בגלל חוסר איזון של השרירים.

דווקא הרבה מבעיות הגב לא באות מהבטן ולא באות מהגב, אלא משרירי הרגליים. האמסטרינגס שפושט את הברך וכופפי הירך בישיבה ממושכת, מתקצרים ומאבדים את הגמישות, ואילו הגלוטאוס מתארך ומאבד מחוזקו ופעילותו, מה שמביא לכך שהיציבה של האגן לא תקינה וזה מביא לכאבי גב. כפיפות בטן למשל רק יעצימו את קיצור שרירי מכופפי הירך ויכולים להחמיר את העניין.

לכן כל פעילות גופנית בד"כ משפרת את הכוח והגמישות של השרירים, במיוחד כזו המערבת משקולות ותרגילי גמישות, ובכך גם מקלה על כאבי הגב. יש ביוטיוב הרבה תרגילי גמישות טובים להקלה על כאבי גב תחתון שרובם מתעסקים בשרירים הירך (גלוטאוס,אמסטרינגס,כופפי/מקרבי הירך וכו).

אני אישית לא מאמין בדיקור סיני.... אבל פלסבו לפעמים זאת התרופה הטובה ביותר.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא צריך להאמין

גם כדור הארץ שטוח

טכניקת טיפול בת אלפי שנים מיליארדים סינים לא טועים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא בטוח שריצה זה פיתרון אלא הליכה מדודה. ריצה עלולה להעמיס על חלקי גוף שונים עומס נוסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

ראיתי פעם קטע מתורגם מתוך ספר שכתב רופא מערבי, שעבד בסין בראשית ימי הרפואה המודרנית. לא מוצא כרגע רפרנס למקור.

מסופר שם על חולים, שהמטפלים המקומיים טיפלו בהם בדיקור, ובכך הדביקו אותם במחלות וזיהומים (הסינים ה"חכמים" לא ידעו על חיידקים).

למעשה, עם השנים כשהמטפלים הסינים למדו מהמדע המערבי על חשיבות החיטוי של המחטים, הדיקור הסיני עלה מדרגת "מזיק" לדרגת "מועיל קצת יותר מפלסיבו".

למעשה כל השיטות ה"אלטרנטיביות" נחקרו שוב ושוב ולא נמצאו יותר טובות מפלסיבו.

זה כולל רפלקסולוגיה, הומאופטיה, כירופרקטיקה, אוסטאופתיה וכו.

לגבי רפואה סינית אפשר לקרוא קצת פה:

https://davidson.weizmann.ac.il/online/%D7%99%D7%A9-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%A1%D7%A4%D7%A7/%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A2%D7%99-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%94-%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לגבי כאבי גב תחתון, אני סובל מכאבים שמקרינים לי על הרגל.

בשנים האחרונות די נמנעתי מפעילות בגלל הכאבים.

בקיץ האחרון נסעתי לטיול בחו"ל, שכלל מסלולי הליכה רבים ודי חששתי מההליכה.

בדיעבד, בשבועיים של הטיול, דווקא כשהלכתי מספר קילומטרים כל יום,לא סבלתי בכלל מהגב והמסקנה שלי היא שצריך ללכת באופן סדיר וקבוע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

למעשה כל השיטות ה"אלטרנטיביות" נחקרו שוב ושוב ולא נמצאו יותר טובות מפלסיבו.

זה כולל רפלקסולוגיה, הומאופטיה, כירופרקטיקה, אוסטאופתיה וכו.

האמת שאני די מסכים איתך, אבל אני בדיסוננס עם עצמי פה.

הנטייה הטבעית שלי היא באמת לספקנות באשר ליעילותם של כל הטיפולים הללו, כי אכן הם לא עומדים בד"כ בשום מחקר רפואי רציני.

מאידך, החוויה האישית שלי מעורבת- במקרה אחד של בעיה רפואית טיפולים אלטרנטיביים לא ממש הועילו לי,

מצד שני בשני מקרים אחרים דיקור סיני (בשיטות שונות) הועילו לי מאוד, במקרה אחד זה היה אחרי למעלה משנה של סבל

כשאף רופא מומחה בתחום שפגשתי לא הצליח לתת טיפול שיפתור את זה.

מצד שלישי שני המטפלים שכן עזרו לי (ולאבי ולאחותי...) היו רופאים שהתעסקו בין השאר גם ברפואה משלימה, בניגוד לאחרים שלא הועילו-אז אולי זה כן עושה את ההבדל.

סתם תוהה עם עצמי איך ליישב את הנקודה הזו.

פורסם

נורא פשוט: פלסבו עובד.

מה השיטה האלטרנטיבית או המערבית שבסופו של דבר היא בעצם פלסבו, לא כל כך משנה.

למה פלסבו עובד? או! לאף אחד אין תשובה טובה לזה,

בטח לא בשיטות האלטרנטיביות (שלא מודעות לכך שהן פלסבו)

וגם לא ברפואה הקונבנציונלית-מערבית.

בכל הרפואה המערבית יש נטייה בשנים האחרונות להפחית כמה שיותר מההתערבויות הגסות בגוף,

ע״י ניתוחים אורתוסקופיים מחד וטיפול בסימפטומים של כאבים מאידך,

מכיוון שהתגלה שהגוף מרפא/מתקן עצמו טוב יותר כשרמות הכאב פחותות,

או במילים אחרות, יש קשר מוכח בין מידת הכאב שהמטופל חש לבין יכולת הגוף שלו להתאושש.

למה תחושת כאב כ״כ משפיעה על יכולת ההתאוששות? שוב, לא באמת יודעים מדוע. לא במזרח ולא במערב.

אבל כמו שאמר לי אח ותיק ומערבי בעליל - ברפואה יש הרבה דברים שחשבנו שהבנו, אבל בעצם עוד לא הבנו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
הגוף שלנו זו מכונה מורכבת, ולך תדע מה עוזר.

דבר אחד עולה בבירור מכל מה שנכתב כאן: לא להיות פעיל זה תמיד גרוע

אני לא אומר שאם אתה במצב קשה צריך להיות פעיל תחת כאבים, אבל גם כשמציק, צריך להיות פעיל, באופן שקול.

לי לפני כמה שבועות הציקה איזו חוליה בגב מרכזי דווקא. אני חושב שזה בעקבות איזו בומבה שחטפתי כשעפתי מהאופניים (היו לי חילוקי דעות עם הגלגל האחורי לגבי איזה סינגל צר, אני חשבתי שיש לו עוד כמה ס"מ לימין, הגלגל האחורי טען שלא, והחליק החוצה מהמסלול...). עפתי, קבלתי מכה במותן, ישבתי וישנתי עקום כמה ימים... בקיצור, כנראה מזה הגב הפך מציק עד כואב.

אממה, המשכתי לרכוב, יותר בעדינות, וככל שהמשכתי, כאב פחות, בכל רכיבה ורכיבה. כנ"ל עם השחייה. הוספתי איזה מסאז' פירוק באמצע... בסוף עבר.

אז שוב, אני לא אומר לא להיות קשוב לגוף ולהעמיס עוד כשכואב, ואם הכאב מתגבר - לחדול. אבל להפסיק פעילות לזמן ארוך, זה לא טוב.

אפילו לא צריך ליפול (ואולי כן*)

לפני 5 שנים פרצתי דיסק תוך אימון על המכשיר אליפטי. כיון שלא קלטתי מה קורה לא הפסקתי מיד. זה נגמר בשבועיים במיטה, זריקת סטרואידים אפידורלית, עוד חודשיים - שלושה שלא יכולתי לישון בלי פרקוסט. אבל האורתופד הבטיח לי שהכל יעבור אחרי 11 שדבועות. ואכן, אחרי 11 שבועות, חזרתי לאליפטיקל. אני מבלה עליו מאז כמעט מדי יום.

*למה אולי כן? בשבועות שלפני הארוע נפלתי 3 פעמים, כולן על רצפות חלקלקות ממים. אולי הנפילות "הכינו" אותי לפריצת הדיסק, והאימון הדי אינטנסיבי רק השלים את התהליך.

הנס, יש לפלסבו השפעה, בל היא כנראה אמיתית ולא פלסבו: במחקרים מבוקרי פלסבו גם התוצאות של קבוצת הביקורת טובות מאלה של האוכלוסיה הכללית. ככל הנראה זה נובע משתי סיבות - האחת היא שהמשתתפים במחקר הם אנשים בעלי יותר מוטיבציה מכלל האוכלוסיה, והשניה היא שהם מקבלים יותר תשומת לב מהרופאים, כך שגם הטיפול הלא מחקרי משפיע עליהם יותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק לגבי אוסטאופתיה, אם אני זוכר נכון, בארה"ב מדובר בהתמחות, לרופאים. כלומר ייתכן ויש אנשים שהם אוסטאופתים בלבד, אבל יש גם התמחות כזו ברפואה. אני בספק שהאמריקאים היו יוצרים התמחות למקצוע שאין לגביו שום מחקר שמוכיח יעילות, אי לכך אני לא חושב שצריך להכליל אותה באותו משפט עם הומיאופתיה ודיקור סיני. גם כירופרקט טוב יכול לתת המון מידע שימושי בבעיות מסוימות ולכן לא הייתי ממהר לפסול.

המודעות לכאב עלתה פלאים ולאט לאט שומעים יותר על מרפאות כאב ואנשים שמתמחים בכאב. מבורך בהחלט.

אי אפשר להפסיק להתפעל מהגוף שלנו.

מרתק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אתה מתכוון לתואר האמריקאי Doctor of Ostheopathic Medicine (ובקיצור DO) והוא שקול לחלוטין לתואר MD. לפי הויקיפדיה 7% מהרופאים בארה"ב נושאים תואר זה. וד"א - יש מדינות עם תארים אחרים המקבילים ל-MD, למשל ה-MB-ChB האנגלי.

בשררשור הנוכחי מתכוונים למקצוע שונה, אם כי בעל שם דומה, ששייך ל"רפואה האלטרנטיבית". לפחות חלק משיטות אלה הוכחו כלא יעילות, וכנראה שמברית צירופי שיטה\מחלה כלל לא נבדקו. אישית אני נזהר מאד מהשיטות ה"לא קונבנציונאליות".

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה לא צריך להאמין

גם כדור הארץ שטוח

אם יש משהו שדיקור כלשהו לא יכול להפיג זאת בורות.

פורסם

אוסתיופאטיה זה לא משהו הומאופתי...

זו דיסיפלינה מסודרת, עם הסמכה מוכרת,כמו כירופרקטיקה, פיזיותרפיה וכו'

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נכנס אדם בחצי זחילה עם גב תפוס לרופא

רושם לו ארקוקסיה ( מודיע לו על הנזק שזה הולך לגרום לו )

מוותר

הולך לדיקור

יוצא על הרגליים.

פלצבו קוראים לזה

שיהיה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האוסטיאופתיה המסודרת היא רפואה קונבנציונאלית בשם אחר.

כוונתי בצורה ה"אלטרנטיבית" היתה לכירופרקטיקה (הערך בויקיפדיה קצת מטעה) שאינה שייכת לרפואה הקונבנציונאלית ויעילותה מוטלת בספק.

פורסם

הערך ״אוסתיאופטיה״ בוויקיפדיה אכן לא קשור למה שאני מכיר.

ריפוי איברים לא קשורים באמצעות הזזות של מפרקים - וודו בדיוק כמו רפלקסולוגיה.

זה לא מה שחוויתי.

כנראה שיש כמה דברים מתחת לשם הזה, פחות או יותר קונבנציונליים.

לישה - תקרא שוב מה שכתבתי. לאט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...