Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי היה ניסיון רע ומר עם כירופרקט ("מומלץ" ויקר) שאפילו גרם להרעה במצב,

אני אישית ממליץ כמו קודמיי על כושר (עם מאמן שמודע למצב שלך ויודע איזה תנועות לא כדאי שתעשה) ובמידה ויש התקפה ואתה לא יכול להתאמן או לעסוק בספורט- פלדנקרייז (שיטה שמתאימה גם כשאתה בעיצומו של התקף, אצלי היא חוללה פלאים)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שני דברים:

1. כמו שאמרו פה לפניי, פעילות גופנית. המינימום זה לעשות הפסקות מישיבה ארוכה. והייתי ממליץ דווקא תרגילי בטן - שרירי בטן חזקים (לא חייבים קוביות...) משפרים את היציבה ומקלים על כאבי הגב.

2. חשוב מאין כמוהו - מזרן טוב!! אתה לא מבין כמה זה חשוב לגב בכלל, ולבעלי כאבי גב תחתון בפרט. לפני כמה שנים החלפתי למזרן חדש, קשיח וקצת יקר אבל היה שווה. תוך כמה שבועות הרגשתי שאני קם בלי שאני צריך להתרומם סנטימטר אחרי סנטימטר באיטיות בגלל כאבים

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

לאחרונה קניתי מזרן חדש וכאבי הגב שהוא עשה לי הופיעו רק בסוף היום לאחר הליכה של שעה. לאחר חודש ניסיון הוחלף המזרן באחד רך יותר והכאבים נעלמו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לי היה ניסיון רע ומר עם כירופרקט ("מומלץ" ויקר) שאפילו גרם להרעה במצב,

אני אישית ממליץ כמו קודמיי על כושר (עם מאמן שמודע למצב שלך ויודע איזה תנועות לא כדאי שתעשה) ובמידה ויש התקפה ואתה לא יכול להתאמן או לעסוק בספורט- פלדנקרייז (שיטה שמתאימה גם כשאתה בעיצומו של התקף, אצלי היא חוללה פלאים)

יקר זה לא אינדיקציה לכלום

ומומלץ זה כבר משהו סובייקטיבי

מנסיוני האישי ונסיון משפחתי הגרעינית, כירופרקט שיודע את מלאכתו עושה פלאים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הוכח שדיקור סיני וטיפולים כירופרקטיים לא יעילים בטיפול בכאבי גב. חלקם כן יעילים כשמדובר בהקלה על סימפטומים בין אם פלצבו או בין אם הקלה פיזיולוגית, אבל אף אחד לא יפתור לך את הבעיה, אם אכן יש כזו. מאידך, לרוב כאבי גב הם תוצאה של אורח חיים לא בריא ואז שינוי אורח החיים ו/או כירופרקט עוזרים.

לעומת זאת, פעילות גופנית הוכחה כיעילה נגד כאבי גב תחתון ברוב המקרים, בניגוד לאינטואיציה אולי, אבל זה כמובן תלוי בסוג הבעיה. אם הבעיה נוירולוגית למשל, דרוש טיפול מתאים.

רק בריאות.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אורתופד (כדי להחליט אם צריך בדיקות נוספות) ופיזותרפיסט שיעבוד לפי הנתונים מהאורתופד ולפי הידע שלו.

פעילות גופנית - בהחלט, אבל כדאי לקבל הדרכה מבעל מקצוע (פיזיותרפיסט).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הוכח שדיקור סיני וטיפולים כירופרקטיים לא יעילים בטיפול בכאבי גב. חלקם כן יעילים כשמדובר בהקלה על סימפטומים בין אם פלצבו או בין אם הקלה פיזיולוגית, אבל אף אחד לא יפתור לך את הבעיה, אם אכן יש כזו. מאידך, לרוב כאבי גב הם תוצאה של אורח חיים לא בריא ואז שינוי אורח החיים ו/או כירופרקט עוזרים.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

איזון יפה בין המשפט הראשון והאחרון.

לא יודע לגבי דיקור סיני, נשמע לי כמו פלסבו (לא שזה רע),

באופן ספציפי האוסתאופט שנעזרתי בו עזר לי מאוד בהבנה של מה גורם לכאבי הגב - התנהגויות מסוימות במקרה שלי,

ובתרגילים הפשוטים שעוזרים להיות, שוב, מודע למה שתפוס בגוף. הטיפול עצמו אכן משיג הקלה זמנית בלבד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פעילות גופנית ועוד פעילות גופנית

ישיבה ממושכת מתכון בטוח לכאבי גב , פקקת בורידים , וסכרת.

דיקור עוזר להפחתת הכאבים אבל לא יפתור את הבעיה בחוסר התנועה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני רואה ה מ ו ן סרטוני יוטיוב של כירופרטקטים מחו"ל עושים פלאים. ואפשר ממש לראות על הפנים של האנשים את השינוי\הקלה. אני לא בן אדם שמאמין לכל דבר ברשת, אבל הם בנו לעצמם מוניטין והסרטונים ממש אמינים.

אני לא מדבר מנסיון אבל תחקור את העניין של הטיפול הזה.

חפש את Dr. Rahim ביוטיוב ותתרשם

פורסם

כבעל "נסיון" של כ10 שנים של לחיות עם פריצת דיסק.

הדיקור עוזר מאוד לכאב הכולל אבל לא כפתרון, זאת אומרת שזה מקל על הכאב, אבל לא לאורך זמן.

המלצה שלי, תתחיל דיקור, שיתחיל הכאב לפחות, תנצל את המומנטום לעשות כושר.

בדגש על תרגילי בטן, עליונה, תחתונה, צדדים.

אם תוכל לשלב גם תרגילי גב ללא משקל זה יהיה מצויין.

הליכות ושחייה ישפרו את המצב פלאים, תוך חודש תרגיש אדם שונה לגמרי, אל תשכח שהחורף כבר הגיעה, בחורף המצב רק מחמיר.

אם תרצה עוד הדרכה וטיפים אני זמין בפרטי.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
אחרי 10 שנים של עליות ומורדות עם כאבי גב, ואחרי שניסיתי פיזיותרפיה, דיקור, טווינה, חשמל, מגנטים, חימום ומה לא....

הכי חשוב זה לשמור על אורח חיים פעיל וספורטיבי ולחזק את השרירים שמסביב לגב התחתון. אחרת, הוא עובד קשה בחיי היום יום ומדי פעם קורס.

אגב, תתפלא, גם לחץ נפשי יכול לגרום לכאבי גב.

בעבר סבלתי מהתקף גב תחתון קטלני ביותר+הקרנה לרגל שמאל אשר שיתקה אותי למשך 10 ימים. לאחר שההתקף הקשה עבר התחלתי לסבול מעת לעת כאבים בדרגה 6 מתוך 10 לכן החלטתי לעסוק בפעילות ספורטיבית מדודה של הליכה יום יומית של 4-5 קילומטרים למרות הכאב ואיזה פלא הכאב היה פוחת לאחר ההליכה ולאחר יומים נעלם.

שורה תחתונה הליכה מומלצת מאוד לסובלים מכאבי גב.

איזה כייף לי :)

פורסם
בעבר סבלתי מהתקף גב תחתון קטלני ביותר+הקרנה לרגל שמאל אשר שיתקה אותי למשך 10 ימים. לאחר שההתקף הקשה עבר התחלתי לסבול מעת לעת כאבים בדרגה 6 מתוך 10 לכן החלטתי לעסוק בפעילות ספורטיבית מדודה של הליכה יום יומית של 4-5 קילומטרים למרות הכאב ואיזה פלא הכאב היה פוחת לאחר ההליכה ולאחר יומים נעלם.

שורה תחתונה הליכה מומלצת מאוד לסובלים מכאבי גב.

אני אמנם לא חוויתי כאב גב תחתון, אבל הרגשתי שהוא חלש, ואני בנוסף לכל גם עצלן (אולי בגלל חוסר ספורט או קצת שומן על הגוף).

בנוסף אני עובד במפעל, שחלק מהתפקיד שלי הוא להסתובב במשך כמה דקות, לעצור ולהמשיך להסתבב. בהנחה שהצמיד הזול של שיאומי יחסית מדויק, הייתי מצליח ללכת כ-10 קילומטר במשמרת. עדין ההליכה הזו לא פתרה.

רק כאשר החלטתי לפנות פעמים-שלוש בשבוע לפעילות ספורטיבית למשך חצי שעה לכל פעילות, אז הרגשתי הבדל.

אני רושם את זה, כי ההליכות הקצרות לא משפיעות על הגוף שלי כמו פעילות ספורטיבית רצינית.

פורסם

הגוף שלנו זו מכונה מורכבת, ולך תדע מה עוזר.

דבר אחד עולה בבירור מכל מה שנכתב כאן: לא להיות פעיל זה תמיד גרוע

אני לא אומר שאם אתה במצב קשה צריך להיות פעיל תחת כאבים, אבל גם כשמציק, צריך להיות פעיל, באופן שקול.

לי לפני כמה שבועות הציקה איזו חוליה בגב מרכזי דווקא. אני חושב שזה בעקבות איזו בומבה שחטפתי כשעפתי מהאופניים (היו לי חילוקי דעות עם הגלגל האחורי לגבי איזה סינגל צר, אני חשבתי שיש לו עוד כמה ס"מ לימין, הגלגל האחורי טען שלא, והחליק החוצה מהמסלול...). עפתי, קבלתי מכה במותן, ישבתי וישנתי עקום כמה ימים... בקיצור, כנראה מזה הגב הפך מציק עד כואב.

אממה, המשכתי לרכוב, יותר בעדינות, וככל שהמשכתי, כאב פחות, בכל רכיבה ורכיבה. כנ"ל עם השחייה. הוספתי איזה מסאז' פירוק באמצע... בסוף עבר.

אז שוב, אני לא אומר לא להיות קשוב לגוף ולהעמיס עוד כשכואב, ואם הכאב מתגבר - לחדול. אבל להפסיק פעילות לזמן ארוך, זה לא טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לאשתי כבר כמה חודשים יש כאבי גב (בעיקר תחתון).

היא עושה דיקור כבר כמה שבועות, הדיקור עוזר לה מאוד לדבריה. היא רצה כמה פעמים בשבוע - כך שפעילות לא עוזרת פה.

כנראה שאין מנוס מלהחליף מזרן או שתפסיק להרים את הילדים.

Peugeot  5008 2023 

• תוכן חדש...