Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים.

ברצוני להבין, עקב בלבול קט, באיזה מצב נפתח הטרמוסטט שמאפשר כניסת מי קירור המנוע לרדיאטור החימום.

האם הוא נפתח כל עוד שבורר החום/קור על מצב החום? או שמא רק בעת הדלקת המאוורר בעת שהבורר על חום?

אני שואל קושיה זו משום שהומלץ כאן לא להפעיל החימום בעת התנעה קרה ע"מ לאפשר למי הקירור להשאר במנוע ולסייע לחממו לטמפ' העבודה הסדירה, ולכן רציתי לדעת האם אי הדלקת המאוורר מספקת או שמא עליי להעביר את בורר הטמפ' לקור בנוסף.

שבוע טוב!

בתודה ובברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אין טרמוסטט שפותח מעבר מים לרדיאטור חימום הפנימי, ברוב הרכבים המודרניים הרדיאטור הזה מחובר ישירות למערכת הקירור של המנוע ותמיד זורמים שם מים חמים.

ברכבים ישנים יותר קיים ברז שסוגר את המעבר כאשר ידית הבורר בתוך הרכב נמצאת על "קור" וכמו כן השפעת החימום בתוך הרכב על קירור המנוע היא זניח יחסית. בכל מקרה בחורף אין מה להפעיל את החימום לפני שנסעת 3-4 דקות עד שהמים יתחילו להתחמם (לוקח עד 6-7 דקות עד שהם מתחממים טוב).

אם אתה ממש רוצה להיות צדיק יותר מהאפיפיור, תמתין גם שהשמן במנוע יגיע לטמפרטורת עבודה (כ 7-10 דקות נסיעה לאחר שהמים הגיעו לטמפ' עבודה מלאה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ולדעתך/ם, רכב עם מזגן ממוחשב ('בקרת אקלים' בשיווקית) מספיק חכם בשביל לדעת את כל הדברים האלה (להמתין עד שיתחמם וכו') ? מנסיון עם שניים כאלה, לא נראה לי שהם עושים את זה. וזה מתוכנת ע"י היצרן. פשוט ההשפעה של זה זניחה, כמו שאמר איציק.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

תודה רבה על התגובות!

שאלתי השאלה מכיוון שבמהלך סקירה של כמה דיונים נתקלתי כמה פעמים במונח הטרמוסטט של רדיאטור החימום.

מדיונים אלו הבנתי שלא מומלץ לאפשר לנוזל הקירור להכנס לרדיאטור החימום בעת התנעה קרה, ע"מ להאיץ את חימום המנוע.

היות ואני שואף להקטין את זמן הפעולה של המנוע בטמפ' נמוכה, רציתי לשאול ולוודא אם אכן מומלץ שאנקוט בנוהל מסויים ע"מ להגביל את זרימת נוזל הקירור לרדיאטור כדי להאיץ את חימום המנוע.

לי אישית ממש לא מפריע להמתין עם הדלקת החימום כמה דקות, אך הוריי לפעמים חסרי סבלנות ומדליקים את החימום למרות שהמנוע עדיין קר (למרות שאין טעם בכך).

אז הבנתי שברכבים מודרניים (לאנטיס 96' נחשבת מודרנית לצורך העניין?) נוזל הקירור זורם ברדיאטור החימום כדרך קבע ואין דרך למנוע זאת ואין גם ממש טעם בכך משום שהדבר לא ישפיע רבות על קצב חימום המנוע.

תודה לכם, ואם טעיתי בהסקת המסקנות תקנו אותי בבקשה.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

זה שהנוזל עובר ברדיאטור הפנימי, לא אומר שגם מוזרם דרכו אוויר, שזה תלוי במנוף בורר החימום, ואם לא זורם דרכו אוויר אז איבוד החום ממנו הוא אפסי.

העברת האוויר דרך הרדיאטור הזה מחממת את האוויר, וכמובן שגם מצננת את נוזל החימום.

למרות שמדעית זה נכון, כמותית זה לא ממש רציני, ואני הייתי מניח להורים שלך לעשות מה שבא להם.

פורסם

שחף, אחרי השעות שאתה מבלה בפורום, הגיע הזמן שתזהה לבד ובקלות אם אכן במזדה שלכם רדיאטור החימום מחובר בקביעות למערכת המים של המנוע, או שבורר החימום פותח ברז מקשר.

חפש את הצנרת שנכנסת לקיר האש. כשהמנוע קר לחלוטין, וודא שבורר החימום נמצא במצב קר והתנע את המנוע. אם הבורר שולט רק בזרימת האוויר, צנרת המים של הרדיאטור הפנימי תשאר קרה. אחרת היא תתחמם כמעט במיידי.

לגבי דבריו של חנן, הפעם לצערי אני חולק עליו. השפעת רדיאטור החימום איננה נובעת רק מהזרמת אוויר דרכו, אלא גם מקיבול החום של המים ומקיבול החום של מתכת הרדיאטור עצמו. החום הסגולי של מים גבוה מאד (גבוה בהרבה משל ברזל למשל - יותר קשה לחמם מים מאשר ברזל) ולכן עצם הזרמת המים דרך המנוע תורמת לעיכוב בחימום שלו.

גם על דברי איציק אני חולק - אין קשר ישיר ופשוט בין העובדה שיצרן הרכב מייצר אותו בתצורה מסוימת ובין אמינות ואורך החיים שלו. יתכן שנוחיות הנהג וזירוז תגובת מערכת החימום חשובים ליצרן יותר מאשר חיי המנוע. במערכות בכלי רכב שונים ניתן לזהות שמרנות וחוסר רצון לשנות מבנה או אופן פעולה.

ולגוף שאלתו של שחף - יש חשיבות עצומה בקיצור משך הזמן עד להשגת טמפרטורת עבודה נכונה במנוע. מעבר לאובליות של הבוכנה הקרה ולמרווחים המופרזים בינה לצילינדר כשהמנוע קר, נוצרת במנוע חומצה גופריתנית וכשהמנוע קר, היא מתעבה על דפנות הצילינדרים ומאכלת את הדופן והרינגים. זהו מנגנון בלאי חשוב מאד במנועים שעובדים קרים בגלל חכמולוג שפרק החוצה טרמוסטט. נכון שכל שמן מנוע מכיל תוספות בסיסיות האמורות לסתור את החומצה, אבל ברכב הנוסע בעיקר נסיעות קצרות עלולות התוספות לא להספיק לאחר זמן מה, וזו סיבה נוספת להחלפות שמן תכופות יחסית לרכב עירוני בנסיעות קצרות. בטמפרטורת עבודה החומצה לא מתעבה ונותרת במצב גזי, ואז היא תוקפנית בסדרי גודל פחות מאשר חומצה נוזלית חמה.

דרך אגב, קצה צינור האגזוז נאכל בדרך כלל לראשונה, וזאת בדיוק מאותה סיבה, זהו האיזור הקר ביותר במערכת והרבה פעמים החומצה מצליחה להתעבות שם ולתקוף את הצינור המתכתי.

בפיאטים ניסו להתחכם לבעיה ע"י יצירת הפשלה של קצה הצינור, כדי לא לחשוף את פינת המתכת וכך להקטין את הרגישות לאיכול.

מבחינה פרקטית, אם ברכב ישנו קשר קבוע בין רדיאטור החימום למנוע אין מה לעשות, למעט להשתמש בשמן איכותי ולהקפיד להחליפו בתדירות גבוהה, אם הרכב נוסע בעיקר נסיעות קצרות.

יוסי

פורסם
לגבי דבריו של חנן, הפעם לצערי אני חולק עליו. השפעת רדיאטור החימום איננה נובעת רק מהזרמת אוויר דרכו, אלא גם מקיבול החום של המים ומקיבול החום של מתכת הרדיאטור עצמו. החום הסגולי של מים גבוה מאד (גבוה בהרבה משל ברזל למשל - יותר קשה לחמם מים מאשר ברזל) ולכן עצם הזרמת המים דרך המנוע תורמת לעיכוב בחימום שלו.

מדובר במקרה הספציפי, כמו שהבנתי, במערכת שבה אין ברז על נוזל הצינון בכניסה לרדיאטור החימום, אלא הוא זורם קבוע.

ולכן, קיבולת החום של הרדיאטור ושל הנוזל ברדיאטור תפריע בכל מקרה לחימום המנוע, והדבר היחיד שישפיע לכאן או לכאן זה הזרמת/חסימת האוויר דרך הרדיאטור.

פורסם

עוד נקודה עליה חשבתי בהמשך - במנועים ימיים גדולים (וקיימים דיזלים בני כמה עשרות אלפי כוחות סוס) כמות שמן המנוע היא עצומה. במנועים כאלה לא מקובל להחליף שמן רק לפי שעות עבודה אלא בעקבות בדיקות תקופתיות של תכונות השמן, בין השאר מידת הבסיסיות שלו. במקרים שהבסיסיות נעלמה ניתן להוסיף תוספת יעודית לשיפור המצב. כמו כן במנועים כאלה קיימת צריכת שמן יחסית גדולה באופן רגיל, והוספת שמן טרי בכל פעם מפצה במקרים מסוימים על החומצות החודרות לשמן וכך נוצר שיווי משקל, ואין צורך בהחלפות שמן.

עובדה זו נכונה גם ברכב עירוני האוכל שמן, בין אם השמן נשרף ובין אם הוא מטפטף מהמנוע. אם יש צורך בהוספה תכופה של שמן, ניתן להאריך את האינטרוול בין החלפות שמן. זה לא נכון לגבי הפילטר עצמו, ואותו יש להמשיך ולהחליף במועד.

יוסי

פורסם

רבותיי, תודה לכולכם על התשובות המלומדות והמלמדות.

שאלתי את השאלה במטרה לוודא את התשובה, והשכלתי הרבה מעבר למה שציפיתי.

תודה שוב!

יום טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
חפש את הצנרת שנכנסת לקיר האש. כשהמנוע קר לחלוטין, וודא שבורר החימום נמצא במצב קר והתנע את המנוע. אם הבורר שולט רק בזרימת האוויר, צנרת המים של הרדיאטור הפנימי תשאר קרה. אחרת היא תתחמם כמעט במיידי.
שחף, הרי טעיתי בניסוח, צריך הייתי לרשום 'אם הבורר לא שולט רק בזרימת האויר.........'.

אכן צודק החכם שכתב: 'מכל מלמדי השכלתי, ומתלמידי יותר מכולם'.

אז תודה על שבעקבות התיחסותך הזדמן לי לתקן את הטעות.

יוסי

פורסם
שחף, הרי טעיתי בניסוח, צריך הייתי לרשום 'אם הבורר לא שולט רק בזרימת האויר.........'.

אכן צודק החכם שכתב: 'מכל מלמדי השכלתי, ומתלמידי יותר מכולם'.

אז תודה על שבעקבות התיחסותך הזדמן לי לתקן את הטעות.

יוסי

אכן יוסי" מכל מלמדי השכלתי"!

תודה על תרומתך לפורום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...