Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע נתקלתי בפוסט תלונה בפייסבוק לגבי הצגת מחיר והתנהלות בנושא ברשת TOP SHOP.

אמ;לק למי שאין כוח לכל הפוסט\מחוסר פייסוש.

ג'ינס.jpg

בחורה צעירה לקחה מכאן את הג'ינס והגיעה אתו לקופה. שם התברר שהמחיר הוא 319 ש"ח ולא 289 כמצוין על השלט.

תגובת המוכרת בחנות הייתה:

כתוב שם 289.90 ₪ and up. את יכולה לקרוא את האותיות הקטנות וזה גם כולה 30 שקל הפרש, אנחנו כיסינו ת'תחת של עצמנו

אז למה בעצם אני מעלה את הסוגיה פה?

לא כי מעניין אותי הג'ינס או הרשת הספציפיים, אלא כי מעניין אותי העיקרון.

מאז הגעתי לגיל 17 עבדתי לסירוגין במשך עשור ברשתות ביגוד שונות, חלקן בינלאומיות וחלקן מקומיות.

תמיד היה כלל אחד לשילוט: אם מציגים מחיר שהוא "החל מ.." חייב להיות לפחות דגם אחד שאכן מתחיל במחיר הנ"ל. על אחת כמה וכמה אם מדובר בסטנד לדגם בודד(כמוצג בתמונה), השילוט יתייחס למחיר של אותו הדגם.

אבל אני לא מצליחה למצוא ברשת סימוכין לסוגיה הנ"ל. לכן לא ברור לי האם מדובר בחוק\תקנה כתובים או שמה כל המעסיקים הקודמים שלי הם צדיקים גדולים?

אחרת מה מונע מכל רשת שיווק לשלט את החנות במחירים מגוחכים נטו כדי למשוך לקוחות ולכתוב באותיות קטנות "החל מ.."?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זה גם כולה 30 שקל הפרש

אוהב את הטענה הזאת. ברגע שתבקש את ה 30 שקל האלו, משום מה, הטוען לא ימהר לתת לך אותם.

זה הנוסח המלא של הטענה הוא "זה כולה 30 שקל שלך, לא שלי"

פורסם

ההתנהלות של המוכרת והלקוחה במקרה הנ"ל דורשת כבר שרשור נפרד על התנהלות צרכנית לוקה במדינה שלנו.

מקום שלא מכבד אותי ואת הכסף שלי גם לא יראה אותו, לא חסר מקומות לרכוש בהם באופן נעים יותר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני לא מבין את הקונה. אם זו היתה אשתי היתה נשארת על הדלפק חבילה של ג'ינסים, אחרי שחיפשה זוג במחיר המוצהר. שיחפשו מי יעשה להם סדר בבלגן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מדובר בחלק ממנגנון התשה של הרשתות הקמעונאיות שבסופו של דבר מוציא את המוכרים קטנים ואת הקונה הישראלי גיבור היום. כנ"ל לגבי "1+1 על מגוון מוצרים" של יצרן מסויים, כשברגע שאתה מגיע לקופה אתה מגלה שדווקא המוצרים שבחרת (מאותו היצרן) אינם משתתפים במבצע ומדיניות הקופונים שבכלל הופכת את כל הנושא לאומלל.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מדובר בטכניקת מכירה (sales) מוכרת (known) בכל העולם.

עם דברים כמו "עד 50% הנחה"

ו-Starting price או אחיו From

סימוכין אני מניח שיהיו בחוג להגנת הצרכן, אבל קשה לי להאמין שאין שם התייחסות לנושא. הידע שלי חופף לשלך - כלומר לפחות מוצר אחד במחיר/הנחה שמצוינים.

ולגבי ה"כולה 30 שקל" אהבתי את אחת התגובות בפוסט המקורי - הייתי משאיר לה 260 שקל והולך. מה, כולה 30 שקל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם בתוך הג'ינס עצמו על התוית אין מדבקה עם מחיר אמיתי, זה לא חוקי.

על המדף הם יכולים לכתוב מה שהם רוצים כל עוד זה מסוייג (כמו במקרה הזה)

בכל אופן, שיטת מצליח. הרבה אנשים לא מחושבים ולא זוכרים בדיוק כמה כל דבר שהם לקחו מהמדף אמור לעלות וכשהקופאית אומרת להם מחיר שיוצא קצת גבוה יותר ממה שהם חשבו הם ישלמו בלי בעיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני משתדל להפנות את רוב הקניות שלי לאינטרנט. במקרים בהם אני קונה בחנות אני מסתכל על הטיקט שמוצמד לפריט עצמו ולא לשלט שמופיע על המדף גם ככה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

קרה לי במקסיקו לאחרונה, היה מדף שהציג מכנסיים בהחל מ-150 פסו, בחרתי שני זוגות מכנסיים - אחד עלה 150, השני עלה 200 - הקופאי אמר לי שהייתי צריך להסתכל בטיקט ואכן הופיע על המכנס השני 200 פסו.

אז בסוף עדין קניתי את שניהם - 50 פסו (עשרה שקלים) לא שווים ויכוח ועצבים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הבעיה שלהם שזה כתוב באנגלית ולא בעברית, ולכן הרשת תשנה זאת בהקדם.

בזארה רושמים מחיר מוצר ולידו החל מ- וזאת במידה וימוקם פריט יקר יותר, כמו כן דואגים למקם מוצרים בקבוצות מחיר דומות אחד ליד השני שלא יווצר הפרש גבוה מידי בין שני מוצרים סמוכים.

פורסם

אהבתי את הכותרת הערוכה, עכשיו זה בהחלט כותרת הרבה יותר קריאה ועניינית מהכותרת המקורית.

NOT.

גם הרצון העז של העורך של הכותרת להראות לכולם שהכותרת נערכה מעידה על מגלומן בסתר.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
קרה לי במקסיקו לאחרונה, היה מדף שהציג מכנסיים בהחל מ-150 פסו, בחרתי שני זוגות מכנסיים - אחד עלה 150, השני עלה 200 - הקופאי אמר לי שהייתי צריך להסתכל בטיקט ואכן הופיע על המכנס השני 200 פסו.

אז בסוף עדין קניתי את שניהם - 50 פסו (עשרה שקלים) לא שווים ויכוח ועצבים.

מה שאתה מתאר פה לגיטימי לגמרי ואין סיבה לוויכוח.

היה שלט "החל מ.." והיה פריט במחיר הנקוב.

מה שיותר "מטריד" אותי כאן זאת השאלה האם זה חוקי להציב שלט "החל מ.." ללא פריט שאכן מתחיל במחיר הנקוב תחתיו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בהנחה שהיא לא חוקית, לא מאמין שהמדינה תאכוף את המצב.

אתן לך דוגמה קצת מרגיזה: בתחנות טן יש מבצעים על הבנזין בימים מסוימים. בימים שיש מבצעים, המתדלקים משנים את השילוט ומחיר הנכון. כאשר עבדתי בתחנה, לקוח אחד אמר לי שהשילוט הוא לא נכון, כי השלט צריך להראות שיש מבצעים. חוץ מ"בסדר" או "אתה צודק", לא יכלתי להגיד לו דבר.

גם מחיר של דיזל: בעבר מחיר של דיזל היה גבוה יחסית, אבל למתדלקים היה כרטיס הנחה שהיו צריכים להעביר לכל לקוח. אז למה לטעות את הציבור?

פורסם

כי ציבור מוטעה ייכנס אליך לחנות/תחנה וכנראה שגם יקנה משהו. ציבור שיודע את האמת, יילך לקנות במקום אחר או שיקנה באינטרנט (כפי שכבר ציינו פה). לכן מדובר במודל רקוב, עובד, אבל רקוב. עכשיו אתה בתור הבורג שגם ככה אין לו שום יכולת לשנות שום דבר, צריך לספוג את העצבים של הלקוח/ות.

פורסם
בהנחה שהיא לא חוקית, לא מאמין שהמדינה תאכוף את המצב.

היא לא חוקית ויש אכיפה פשוטה. 10000 שח בתביעות קטנות ללא הוכחת נזק - כסף קל.

מה שכן צריך להוכיח שאכן אין מוצר שנמכר במחיר הזה (להקליט את המוכרת רוצוי מנהל החנות).

ממליץ לקרור בעיון באתר מש' הכלכלה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...