Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוצרים את העושק - פרק 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפרק הקודם של #עושקהנהגים, נגענו במחירי החלפים, הפעם אנחנו יורדים לעומקם של מחירי אגרות הרישוי.

לקחנו, כמקרה בוחן, את קיה ספורטאז' בגרסת ה-1.6 שלו, שנמצאת בדיוק בקצה שעליון של קבוצת הרישוי של המשפחתיות הסטנדרטיות (140 אלף ש"ח) ובדקנו כמה תעלה אגרת הרישוי.

התוצאות, כצפוי - מפתיעות לטובה. סתם, לא באמת. הן על הפרצוף.

באנגליה תעלה לכם האגרה הראשונה 500 ליש"ט, שזה ממש הרבה. אבל אז, בכל שנה לאחר מכן, זה יעלה לכם 140 ליש"ט. בממוצע, על פני שלוש שנים. תצטרכו להוציא 260 ליש"ט, או 1202 שקלים בשנה.

בבלגיה (בה חיים כ-11 מיליון בני אדם ונמכרים בממוצע כ-50 אלף כלי רכב בחודש), תשלמו 280 אירו, או 1190 ש"ח לשנה.

בניו יורק, אם קניתם את הרכב כחדש, תשלמו על אגרה, רישום ולוחיות 210 דולר (לא ברור לאיזו תקופה, אז נגיד שזה לשנה). אם הרכב משומש, תשלמו 75 דולר. לשנתיים. בשקלים זה יוצא 750 ש"ח לרכב חדש - שוב, נניח שלשנה - או 133 ש"ח לרכב משומש - לשנתיים.

בישראל? למרות שלא תצטרכו להגיע לעשות את המבחן, תשלמו 1764 ש"ח כל שנה במשך שלוש השנים הראשונות. 46% יותר מבאנגליה, 48% יותר מבבלגיה, ו-135% (כן, פי 2.35) יותר מבניו יורק, אם הרכב חדש. אם לא, אז קצת יותר מפי 13.

רוצים לעזור למחאה? שתפו את הפוסט בפייסבוק, תגיבו, תעשו לייק, תדפיסו אותו ותדביקו על עמודים בשכונה, כל דבר שיגרום לזה להגיע למקומות בהם מתקבלות ההחלטות האלה. בסוף נצליח.

יש תחום שמעצבן אתכם במיוחד? תגיבו כאן ונכניס אותו לרשימת הפרקים העתידיים.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אם אני זוכר טוב לפני כשנה היה באזז גדול סביב הנושא בפייסבוק וגם בעיתונים , וכמו שכולנו עדים כלום לא השתנה וגם לא הולך להשתנות.

Honda Civic 2006 1.6

פורסם

בעיניי זה לא רלוונטי להתמקד באגרת רישוי ולקרוא לזה עושק. זה פשוט סוג של מס. אם לא ייקחו אותו מאגרת רישוי הוא יצטרך להגיע לקופת המדינה ממקור אחר. עכשיו צריך לשאול איך נכון למסות את עצם הבעלות והשימוש ברכב.

אפשר למשל להקטין את אגרת הרישוי ולהעלות את המס על הדלק, כך שמי שנוסע יותר ישלם יותר (וכן, אני יודע שגם המס על הדלק גבוה ממילא). בשורה התחתונה יש למדינה הכנסות והוצאות, וצריך לאזן בין שני הצדדים, לא רלוונטי להשוות מס אגרה לאנגליה, כי מבנה המסים הכללי שם שונה, וגם הצרכים וההוצאות. זה דיון הרבה יותר גדול כבר ולא רלוונטי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה היא לא המיסים אלא התמורה שהאזרחים מקבלים בעבורם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בעקרון אתה צודק.

השאלה מה המדיניות הכללית.

בבריטניה למשל ברוב המקרים-

את המס לוקחים מההכנסות באופן פרוגרסיבי

ולא מההוצאות שכפויות גם על המשתכר שכר מינימום £6.70 לשעה וגם על וויין רוני.

באופן כללי יש רוח של הגינות ותחושה שיש שיח ציבורי ודיון, ושהאוחזים בהגה עושים מלאכתם נאמנה כמשרתי ציבור.

אחד התוצרים למשל הוא של הג׳ולייטה דיזל 1.6 2015 של זוגתי אגרת הרישו תלוית co2 היא £20 לישט לשנה.

גם לבריטניה יש הוצאות - שתי נושאות מטוסים נמצאות בבניה, מחזיקים צבא בבסיסים רבים בעולם, לכל מדינה יש הוצאות, ושכבות באוכלוסיה שפחות תורמות לתלג.

כל הכבוד למע קארספורום על המאמץ להזיז את שיווי המשקל במשוואה ארוכת השנים שבה כל הזמן משלמים יותר מקבלים פחות והשקיפות מתעכרת...

פורסם

אכן - יש לנו בעייה בישראל וצריך לראות איך אפשר להשפיע,

לנו הנהגים אין לוביסטים בכנסת כמו לחברות הגדולות ולכן כח ההשפעה קטן אבל צריך לנסות.

המערכת - כל הכבוד לכם

קובי

:-)

פורסם

הייתי שמח אם באחד הפרקים הייתם מדברים על ביטוח חובה.

א. איך זה ייתכן שקיבלתי הצעות ששונות בהפרשים של עד 600 שקלים כאשר זה אמור להיות תשלום קבוע למדינה?

ב. איך זה התייקר לי ב400 שקל משנה שעברה כאשר אין לי ולו רבע דוח ב6 שנות וותק?

ג. ההפרשים ההזויים למי שמתחת לגיל 24.

פורסם

57mm, אין לי מושג מה אחוז מעלימי המס באנגליה בהשוואה לישראל.

כאן ישנם מגזרים שלמים שהספורט שלהם הוא להעלים מס הכנסה, מסים על רכב ודלק אלה הדרכים היחידות לקבל מהם מס כלשהו.

אם המיסים האלה ירדו, אני ארוויח מההורדה אבל נטל כבד יותר יוטל עלי מכיוון מס ההכנסה כי מישהו ידרש לסגור את החור שנוצר.

עדיף כבר כך.

פורסם

בקפריסין לדוגמא, מדינה שהספורט הלאומי שלה היא דיווח חלקי על הכנסות - אגרת הרישוי היא לפי נפח המנוע.

רכבים עד נפח של 1.6 משלמים אגרה מופחתת יחסית, שרכב בנפח של 1.3 ישלם פחות מ-100 אירו לשנה ורכב בנפח של 1.6 ישלם כ115-120 אירו.

מעל 1.6 יש מעין ״קנס״ ורכב בנפח של 1,800 לדוגמא ישלם כ220 אירו.

פורסם

זה לא מעניין.

גם דיזל או היברידי לא.

רק הנפח.

יש תעריף שמכפילים אותו בנפח ואז לפי זה מחשבים.

בקבוצה של נפח עד 1,450 בערך התעריף לסמ״ק הכי נמוך.

1,451-1650 טיפה יותר גבוה.

מעל זה כבר התעריף לסמ״ק קופץ כמעט פי 2.

בגלל זה יש פער גדול בין רכב 1,600 לכל מה שמעליו.

• תוכן חדש...