Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספר רכב רשום "השתמש בנוזל קירור מסוג FL22. אם משתמשים בנוזל קירור אחר יש להחליף את נוזל הקירור מוקדם יותר מאשר מרווחי הזמן הנקובים (195,000 ק"מ או 10 שנים)".

עד היום הייתי נוהג להשתמש רק ב FL22, כל פעם שהגעתי למוסך המורשה הוא היה מעלה מעט את הנוזל.

לאחרונה היו כמה טיפולים רצופים שלא ביקשתי ממנו להעלות את הנוזל והגעתי למצב שיש ממש מעט, הקו על LOW.

בדקתי איפה הכי זול למלא את הנוזל היקר הזה ויצא במוסך מורשה של מאזדה "עד" ברעננה. אין בעיה, נסעתי לשם ומי שקיבל אותי עשה את המעשה הכי מעצבן בעולם. הוא הכניס בערך כמות של כוס מים למיכל של הנוזל קירור!!! שאלתי אותו למה מים ואיך עכשיו הוא יוציא אותם בעצבים.. הוא אמר "מה אתה מתרגש זה כולה שלוק מים".

מעולם לא שיחקתי עם הנוזל קירור עם נוזלים אחרים חוץ מ FL22 ולכן זה נורא עצבן אותי. אמרתי לו "אתה יודע מה בוא תנקז את כל הנוזל קירור ונכניס חדש" (דבר מאוד מעצבן לעשות כי כל ליטר הוא מאוד יקר) והוא אמר לי שזה יקח איזה שעתיים עד שמוסכניק יוכל לעשות את זה (מסתבר שהוא בכלל לא מוסכניק).אמרתי לו שאני לחוץ בזמן ואז הוא הציע "בוא אני אכניס לך נוזל קירור בחינם ותבוא נעשה לך את זה בטיפול הקרוב" הסכמתי לזה! אבל אז התברר לי שהוא שם נוזל קירור זול כמו שקונים בתחנות דלק. היה לארג' מילא לי את כל המיכל בנוזל הזול הזה. עכשיו מה שיש לי שם זה תערובת של מים, נוזל קירור של תחנת דלק ונוזל FL22.

הכעס שלי הוא עצום! פשוט ברחתי משם והוא אמר לי שאני "קפדן, גרמני" .

אשמח לדעת כמה דברים:

1. מה דעתכם, אולי אני באמת קפדן גרמני?

2. אני מעוניין לנקז כמה שיותר מהר אולי כבר מחר את העירוב נוזלים הזה שיש לי כרגע ברכב, אבל נמאס לי מהמרדף הזה אחרי FL22, אני רוצה להשתמש בנוזל קירור טוב כמו FL22 שאפשר לקנות באוטודיפו או חנות כזאת - האם לדעתכם זה יהיה נורא ?

3. אם זה לא נורא - איזה כדאי לקנות ???

תודה מראש חברים

פורסם (נערך)

קפדן, גרמני, זו המחמאה הכי גדולה שהוא יכל לתת לך.

החלף את כל הנוזל בהקדם! שים את הנוזל המקורי כמובן. אתה יכול לבצע החלפה עצמאית ואת הנוזל לקנות מאבי חלפים למשל, או לברר במורשה כמה עולה החלפה מלאה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

הזילזול שלו מרגיז אבל לא הייתי רץ להחליף הכל.

יש לך במערכת 5 ומשהו ליטר נוזל מקורי שהתווספו אליהם כמה שלוקים של מים עם צבע. לא יקרה שום דבר, אבל ממש שום דבר, אם תמשיך לסוע ככה ותחליף את כל הנוזל במועד הנקוב.

יום טוב גם לך

פורסם

אם לא בוצעה החלפה אף פעם והרכב נוסע על הנוזל המקורי שלו, אתה יכול להחליף עכשיו או שנה הבאה זה לא באמת משנה...מה שיעשה לך טוב על הלב ושקט נפשי.

רוב הסיכויים שעוד 10 שנים הרכב גם ככה לא יהיה אצלך אז זה לא משנה מתי תחליף.

פורסם

הנוזל מגיע ביחס של חומרים ומים כ 50% בנוזל, בכמות של כ 7-8 ליטר בכלל המערכת.

בישראל אפשר יחס של חומרים כ 40% ומים 60%.

כך כי הוספת כוס המים היא זניחה.

בטיפול הבא בצע החלפת נוזל.. יותר נכון מבצעים רענון.

מרוקנים את הרדיאטור וקצת נוזל יוצא גם מהצנרת - כ 4 ליטר.

לכן ההחלפה הבאה היא כל כ 5 שנים.

עלות הנוזל כ 60 ש"ח לליטר - כך כי עלות ההחלפה די סבירה.

ועדיף להישאר עם הנוזל FL22 .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא מתכוון לחכות לטיפול הבא. עם הכוס מים יכלתי לחיות אבל ברגע שהוא הוסיף נוזל קירור נוסף זול במיוחד ובכמות מאוד גדולה של לפחות 2 ליטר אז עם זה אני לא מעוניין להמתין.

לי אישית נמאס מהמרדף אחרי ה FL22 שהוא גם יקר ועדיין לא מצאתי סיבה מוצדקת מדוע. וגם מגיע רק בגלון של 18 ליטר להפצה ואז לא ניתן לדעת אם עשו לו מהילה או תערובת עם עוד נוזלים. אם במוסך מורשה אחד מוכרים את זה ב 85 שקל לליטר ובמוסך אחר 58 שקל לליטר, והמחיר המירבי המומלץ לפי האתר של מאזדה הוא 44.5 ש"ח לליטר - אני לא יודע איזה קומבינות הולכות שם.

ראיתי כאן בפורום וגם בפורומים שונים בחו"ל שעלה כאופציה לא רעה הנוזל קירור ZEREX :

http://valvoline.co.il/ZerexAsianVehicleAnitfreezeCoolant

ואני מעוניין מחר לנקז את כל הנוזל החוצה ולשים נוזל קירור חדש - את ה ZEREX הזה. וכמובן להחליף כל 5 שנים.

-- האם זה משהו פשוט שאוכל לעשות לבד? או שרק מוסכניק?

פורסם

https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://forum.miata.net/vb/showthread.php%3Ft%3D495112&ved=0ahUKEwjHz5CUtMPVAhUB0xQKHdL8CuUQFggaMAA&usg=AFQjCNFfg2AABoRyNVu3Su1f1iDjDJvlmA

איפה שלא בדקתי, וגם במפרט הטכני, הFL-22 דומה ואף זהה למפרט של הזירקס לאסייתיות.

קרא בשרשור שצירפתי - הבחור החליף לזירקס ונסע כך שנה. הרכב ממשיך לסוע ולא נולדו חרקים רדיואקטיביים ברדיאטור.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני באמת אשמח אם מישהו יתן לי סיבה מה עושה את ה FL22 כל כך מיוחד ושאין אותו בנוזל קירור שצירפתי.

כי אם תהיה סיבה אמיתית לקנות אותו אז אני אקנה אותו

פורסם
אני באמת אשמח אם מישהו יתן לי סיבה מה עושה את ה FL22 כל כך מיוחד ושאין אותו בנוזל קירור שצירפתי.

כי אם תהיה סיבה אמיתית לקנות אותו אז אני אקנה אותו

אם הנוזל תוצרת זרג מתאים מבחינת המפרט הטכני לזה של מאזדה אין שום בעיה להשתמש בנוזל תחליפי מבית טוב.

ברוב המקרים אחד מהייצרנים הגדולים בעולם אשר מייצר כמעט לכול ייצרני הרכב את נוזל הקירור היא חברת BASF וההמלצה שלהם על נוזל מתאים למאזדה הוא G30.

מה מיוחד ב-FL 22 ?

בימינו לכול ייצרן רכב יש נוזל קירור מומלץ+חליפת הפחדה = כולם חושבים שהנוזל מכיל חומרים איזוטריים שמעניקים חיי נצח למערכת הקירור ולמנוע :roll:

71iI0Vv2BOL._SL1500_.jpg

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...