Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, קניתי שבוע שעבר רכב שהק"מ זוייף. יצאתי קצת טמבל ולא בדקתי בעצמי את הרשיון רכב (למרות שאפילו בבדיקה במכון הוא רשם את הק"מ שרשום בלוח שעונים וגם הוא לא בדק)

למזלי הרב, לא הורידו מ300 ל100 או משהו כזה אלה יותר בסגנון של 90 ל70(הוא פשוט קילף את הספרה 9 מהדף).

מה אני יכול לעשות במצב שכזה? הרי הבנאדם שמכר ידע על זה

בנוסף הוא גם לא סיפר לי שהאוטו הורד מהכביש(לא פגיעת שילדה), בבדיקת רכב נאמר שהוחלפו כמה חלקים בניהם הקורות מקדימה, כך שאני מסיק שהוא הורד רק בגלל עלות תיקון גבוהה, האם זה מצריך הורדה בערך הרכב?

יש מה לעשות עם המצב הנתון? כל הפחד שלי הוא כשאני יגיד למכון הטסטים בעוד כמה חודשים והם יראו שהק"מ נמוך ממה שהיה שנה שעברה ואז אני אהיה בבעיה

פורסם

רק סוחר יכול למכור רכב כזה..

רכב שהורד מהכביש = רכב שעבר תאונה שעלות הנזק שלו עולה יותר מחצי מחירון הרכב

לגביי הק"מ , אם אתה טוען שהק"מ זוייף רק בדף עצמו כשקילפו את הספרה 9 מהדף , אתה יכול ללכת לכל עמדת רשיומט של משרד הרישוי (יש הרבה בסופר פראם) ולהוציא רישיון רכב חדש עם הק"מ והפרטים שלך שרשומים על הרכב ע"פ הפרטים שרשומים במשרד הרישוי.

בכל מקרה מצער מאוד שקנית את הרכב הזה מסוחר , אני לא יודע כמה הרכב שלך שווה או איזה רכב זה , אבל קח בחשבון שיש לרכב שלך ירידת ערך מאוד גבוהה עקב פגיעה והחלפה של קורות וכו'..

גם בלי שתגיד לי , אני כבר משער לעצמי שלמכון הבדיקה הסוחר לקח אותך ולא אתה בחרת את מכון הבדיקה.

פורסם

אכן סוחר רכב,כמה שניסיתי להתרחק מהם כמו מאש בסוף נפלתי..

אפילו לא ידעתי שהוא סוחר, הוא הציג את עצמו כאחד שמתגרש ורוצה למכור את האוטו עקב כך, הוא היה כל כך נחמד שלא ציפיתי את זה בכלל.

אם זיוף ק"מ היא עבירה פלילית, אני יכול להגיש תביעה נגדו? יש לי הקלטות של שיחות איתו לגבי הכל כשהוא אומר שהרכב פרטי וכו וכו'

ובנוסף הבנתי שאני יכול לתבוע את מכון הבדיקה על כל טעות שהם עושים, זה נכון?

פורסם (נערך)

שלום,

אם במכון הבדיקות אמרו לך שהוחלפו קורות קדמיות, ועדיין קנית את הרכב - אין לך מה לבוא בטענות למכון.

לא תהיה לך בעיה בטסט בגלל הקילומטראז' . ירשמו את מה שמופיע עכשיו בלוח שעונים וזהו. לא יגידו לך שום דבר.

מה שצריך להדאיג אותך, זה שאתה נוסע ברכב עם רמת בטיחות ירודה, וכאשר תרצה למכור, תצטרך או לספוג הורדה של יותר מ 50% ממחיר השוק של הדגם או להתנהג כמו הסוחר הזה.

אני מקווה שלא קנית רכב יקר ושכר לימוד שאתה משלם לא גבוה מדי.

אני לא רוצה לזרות מלח על הפצעים, אבל הדבר הבסיסי - להשוות את מה שרשום ברישיון הרכב לת.ז. של המוכר + תאריך הבעלות שלו על הרכב, כנראה לא עשית.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוקי, אז אני לא יכול לתבוע את הסוחר? זאת ממש רמאות, הוא לא סיפר שהאוטו עבר תאונה , הוא הציג את זה כאילו שהוא מתגרש ורוצה למכור את האוטו. לא מדובר ברכב יקר, מאזדה 6 במחיר של 38 אלף.

ואם הם עשו קומבינה זה עוד יותר מצריך בדיקה כלשהיא.. כי לפי מה שאני רואה אני ממש לא לבד יש עוד הרבה כמוני.

במכון הוא לא דיבר על ירידת ערך הוא הציג את זה כמשהו שולי ושהשלדה לא ניזוקה.

פורסם

יש לך את הבדיקה?

אתה יכול לצרף צילום (ללא פרטים מזהים שלך ) או לכתוב את מה שרשום בסעיף שלדה + תחת איזו משמעות (גבוהה\ נמוכה\ שולית) התאונה נרשמה? אני ממש לא פוסל קומבינה בין סוחר למכון (אני בטוח שהיתה כזאת , אם הציגו לך תאונה שהשביתה את הרכב כמשהו שולי ). אבל מה שקובע זה מה שרשום בבדיקה ולא מה שהבוחן אמר בעל פה.

ברור לך שנוכל בדרך כלל לא נראה כמו נוכל אלא כמישהו נורמטיבי לגמרי ואחד שגורם לקורבנות שלו לסמוך עליו? אחרת לא היו נופלים בפח בכמויות.

בקשר ל"לתבוע " - ברור שאתה יכול לתבוע את הסוחר על הפרש בין המחיר ששילמת לשווי האמיתי של הרכב.

אבל הדרך ארוכה וקשה - צריך הוכחות לנזק ולגובה הנזק. מה מחיר המחירון של הרכב? תצטרך לשכור שמאי שיערך את ירידת ערך בגין תאונה (ולשלם לשמאי, כמובן). יש לך את פרטי הסוחר? האם הוא זה שהיה רשום כבעלים של הרכב (עם רישום "רכב בהפקדה לתו סוחר" ) ? או שהעברת בעלות בוצעה בעזרת ייפוי כח, ואין לך שום פרטי המוכר מלבד מספר טלפון שלו (שאני מניח הקו הזה כבר לא פעיל )?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סוחרים יש בשפע , זה המקצוע שלהם והעבודה שלהם ומזה הם מתפרנסים.

כל יום לחפש רכבים שעברו תאונות/טוטאלוס לקנות אותם בפחות מ-50% ממחיר השוק ולמכור במחיר השוק.

המקצוע שלו לדפוק אנשים ולהראות להם שהרכב הוא טוב ואין לו שום בעיה ולהציג את עצמו כאדם מן השורה , והוא מרוויח מזה.

הם לרוב משתמשים בטוקמנים ואחר כך נעלמים.. ולך תחפש אותם..

הבעיה היא שיש הרבה אנשים תמימים שגם בקניית הרכב הראשון או השני שלהם לא מודעים לדברים האלו והם טרף קל לסוחר.

38 אלף ש"ח זה לא מעט כסף , אני בספק את תצליח למכור אותה ב-20 אלף היום..

לא קנית רכב ב-5-10 אלף שקל והיית אומר , ניחה אכלתי אותה כמה אלפים לא נורא..

שוב , לא הבנתי אבל אם במץ ק"מ בלוח שעונים רשום את אותו ק"מ שרשום ברישיון רכב ומה שזייפו זה את הנתון ברישיון רכב או בלוח שעונים ?

פורסם (נערך)

ברשיון הרכב רשום שבשנה שעברה היה 93 אלף, כרגע הוא עומד על 75. רשום שהסוחר רכב ברשיון.

אני אקח אותו לבדיקה מקיפה כדי לראות מה באמת קרה שם. חבר של אבא שלי בוחן טסטים הוא העלה אותו לבור ואמר שהוא במצב טוב, אבל אני אקח אותו לבדיקה רשמית אצלו כדי לראות באמת מה הולך

מה שרשום בבדיקה על השילדה הוא כך : הוחלף גשר תומך פגוש קידמי , הוחלף מגן חזית קדמי

לחיצות פח וסריטות בצבע, תיקוני פח וצבע

החלפת כנף קדמית ושמאל המחוברת עם ברגים . תיקון פח חזית מולחם

עריכה אחרונה על ידי aviramz
פורסם

טוב, מדובר בסוחר רשמי, ויש לך קייס נגדו - לא קיבלת טופס גילוי נאות, שיחקו עם קילומטראז', שקרים מוקלטים בשיחות טלפון .

מצד שני, מה שרשמו בבדיקה הרבה פחות חמור ממה שחשבתי.

אחרי שיבדקו לך טוב את הרכב אצל החבר של אביך, תחליט מה אתה עושה - תובע את הסוחר ( התעסקות לא סימפטית שלוקחת הרבה זמן, עצבים, משאבים ) במטרה לבטל את העסקה, או ממשיך להשתמש ברכב ולוקח את המקרה כשיעור חיים לפעם הבא.

פורסם

השאלה גם אם יש כאן סיכוי משפטי עבור פות״ש עצמו, שהרי בטסט הבא המכון יראה שהקילומטראז׳ נמוך מזה שהיה בטסט הקודם...

פורסם

קייס מעולה.

הק"מ המזוייף מופיע בבדיקת הקנייה, כך שלא ייתכן שהקונה זייף

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...