Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני בערך שנה, הגשמתי חלום ילדות ישן, ורכשתי אחד. חצי צעצוע, לא משהו מקצועי בשום קנה מידה.

שמח וטוב לב יצאתי איתו למסלול טיול שאני חורש בקביעות, וכל הזמן קיבלתי התראות סרק- כשחפרתי, לא מצאתי כלום.

אז רציתי לשאול:

1) היכן אתם מטיילים עם הגלאי שלכם לחיפוש הפתעות?

2) יש לגלאי אופצייה של השקטת רעשים. האם זה לא ינמיך משמעותית את הסיכוי שלו לגלות דברים?

אשמח לשמוע טיפים ודברים נוספים שאני צריך לדעת לגבי השימוש בו.

תודה לכל העוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

להבנתי, מוקשים מוצאים אותך רק ברוסייה הסובייטית.

8ae11e057e5c0cc57bd637dfa1120988.jpg

פורסם
להבנתי, מוקשים מוצאים אותך רק ברוסייה הסובייטית.

[ATTACH=CONFIG]491951[/ATTACH]

סרט אדיר!

ראיתי הרבה זקנים מחפשים בחוף הים.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

זו אחת הבעיות, בחוף קל לחפור, ולכן כו-לם מחפשים שם. פלוס הרבה תנועה של אנשים שמאבדים דברים.

יש יותר מה למצוא, אבל יותר קשה למצוא שם משהו בגלל ש"כבר חפרו את זה קודם, לפניי" :-D

פורסם

עכדשיו עונת מחנות הקיץ של תנועות הנוער. לך תחרוש את השטח אחרי שהם מתקפלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה דווקא רעיון מעניין.

עכשיו, אם נחזור לשאלה שטרם נענתה- האם הנמכת הרגישות של הגלאי, לא תפגע ביכולת הגילוי שלו?

פורסם (נערך)

בודאי שכן.

מציאת הרגישות הנכונה עבור תנאי הסביבה הנתונים היא האומנות האמיתית שבדבר. מציאת האופטימיזציה עבור מינימום התראות שווא ומקסימום התראות אמת זה המטרה בכל מערכת גילוי.

אחרת אתה סתם איש מגוכח עם מקל ארוך ואוזניות.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

תודה על המחמאה לגבי אורך המקל, ואפילו שהאוזניות סתם תלויות להם שמה...

:lol:

מה שמטריד אותי זה, שהגלאי לא ימצא פריטים שקבורים "עמוק" יחסית, ודווקא בעומק יש סיכוי למצוא דברים מעניינים- או שאני טועה, ורוב המציאות קרובות לפני השטח?

פורסם

כאמור כל דבר הוא trade off, החוכמה של המפעיל היא להכיר את הציוד, המגבלות שלו, ולתפעל אותו בהתאם לתנאים בשטח.

לא תמצא פה נוסחת קסם.

יום טוב גם לך

פורסם
תודה על המחמאה לגבי אורך המקל, ואפילו שהאוזניות סתם תלויות להם שמה...

:lol:

מה שמטריד אותי זה, שהגלאי לא ימצא פריטים שקבורים "עמוק" יחסית, ודווקא בעומק יש סיכוי למצוא דברים מעניינים- או שאני טועה, ורוב המציאות קרובות לפני השטח?

תבקש מאישתך שתטמין מספר דברים מתחת לחול בעומקים שונים ואתה תנסה למצוא אותם. תתחילו מהטמנה של טבעת הנישואין.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מבין איך עוד לא אמרו את זה...

יש לביבי :lol:

בנוגע למה שאתה מחפש, התעסקתי עם גלאים כאלה בצבא (מוהנדס), וזה לא פשוט - לפחות לא אלה שהיו לנו. יש כאלה שמגלים דברים, אבל הם מגלים הרבה סוגי מתכות והרגישות שאתה מכוון היא בעיקרון "רגישות לגודל" - מה שאומר שאם ברגישות מסויימת אתה תמצא מטבע של 5-10 גרם, תמצא גם בורג באותו משקל.

א-ב-ל, פה זה הקטע שזה נהיה יותר פשוט. היום יש גלאים הרבה יותר מתקדמים (וגם יותר יקרים, אבל אם תמצא בעזרתו דברים ותמכור אותם, זו השקעה ולא בזבוז) שכוללים ממשק משתמש גרפי ואומרים לך איזו מתכת מצאת, באיזה עומק היא נמצאת ועוד כל מיני טיפים שווים. יש גם קטגוריית ביניים של גלאים שמשנים את הצליל לפי המתכת.

אז בגדול, הפתרון קיים, אבל הוא לא בקניה של גלאי זול והורדת הרגישות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
תבקש מאישתך שתטמין מספר דברים מתחת לחול בעומקים שונים ואתה תנסה למצוא אותם. תתחילו מהטמנה של טבעת הנישואין.
ואם לא מוצאים, אז העיסקה מבוטלת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...