Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

בטיפול במכוניתי מסוג מיצובישי לנסר 2013 ( טיפול 120000), במוסך רגיל בצק פוסט.

בעל המוסך השתמש בשמן 5W40 אך כשבדקתי בבוקר למחרת גיליתי שיש עודף שמן.

חזרתי אליו אחרי שבוע והוא טוען שזה לא נורא והכעיה רק כשחסר שמן ולא כשיש יותר.

הוא בדק במוסך והמנוע היה חם ולכן הראה עודף של מעט אחרי הקו ( לטענתו 250 סמ"ק)

מה דעתכם ?

לא בא לי לפתוח את הפקק ולרוקן (יש מגן מנוע שצריך לפרק)

האם ניתן לשאוב את העודף עם מזרק וצינורית ?

הנה תמונה של כמות השמן בבוקר לפני התנעה מנוע קר.

IMG_20170708_091844.jpg

פורסם

ניתן לשאוב את העודף עם משאבה או מזרק וצינור.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם (נערך)

עודף שמן עשוי לגרום ללחץ שמן גבוה במנוע ובמקרים קיצוניים יותר לגרום לפריצת מחזירי השמן במנוע, וכמו כן לנזילות ופריצת אטמי שמן, ובהחלט מומלץ לשאוב או לרוקן את הכמות העודפת.

פעם הבאה ממליץ שתחליף את המוסכניק שלך אם הוא טוען שעודף שמן לא יכול לגרום לבעיות.

עריכה אחרונה על ידי makinen456

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם
עודף שמן עשוי לגרום לפריצת מחזירי השמן במנוע, ובהחלט מומלץ לשאוב או לרוקן את הכמות העודפת.

פעם הבאה ממליץ שתחליף את המוסכניק שלך אם הוא טוען שעודף שמן לא יכול לגרום לבעיות.

הוא טוען שזה עודף קטן 250 סמ"ק ולכן לא מזיק.

אני אכל לא אכנס אליו יותר לטיפול הבא.

פורסם (נערך)

250 סמ"ק זה אכן עודף קטן יחסית שייתכן וגם יישרף עם הזמן, אבל הבדיקה בוצעה על מנוע חם, ולפי הבדיקה שלך בבוקר קיים עודף כאשר מומלץ שהפס שמן במדיד יהיה בין המינימום למקסימום.

אם יש לך אפשרות לריקון עם צינורית ומזרק, מה טוב.

אם לא לפי דעתי תחזור למוסך ותדרוש ריקון מסויים של השמן העודף. זאת זכותך.

עריכה אחרונה על ידי makinen456

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

לקחתי מזרק עם צינורית ושאבתי כמות של כוס חד פעמי לשתיה חמה. כעת נראה כמות מקסימום. כנראה באמת היה כמות של 250 סמ"ק עודף כמו שהמכונאי אמר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חזרתי אליו אחרי שבוע והוא טוען שזה לא נורא והכעיה רק כשחסר שמן ולא כשיש יותר.

זה לא נכון, עדיף שיהיה חסר מעט שמן מאשר יותר מדי.

חוסר בכמות קטנה לא יכול לגרום לנזק. לעומת זאת, עודף יוצר לחץ על מחזירי שמן ואטמים כמו שנאמר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עודף שמן עשוי לגרום ללחץ שמן גבוה במנוע ובמקרים קיצוניים יותר לגרום לפריצת מחזירי השמן במנוע, וכמו כן לנזילות ופריצת אטמי שמן, ובהחלט מומלץ לשאוב או לרוקן את הכמות העודפת.

אתה יכול להסביר לי איך עודף של 0.5 ליטר שמן יכול לגרום ללחץ שמן מנוע גבוה ופריצת אטמי שמן ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה יכול להסביר לי איך עודף של 0.5 ליטר שמן יכול לגרום ללחץ שמן מנוע גבוה ופריצת אטמי שמן ?

אם קראת היטב את התגובות שלי, יכולת לשים לב שהסברתי באופן כללי מה עשוי לגרום עודף שמן במנוע.

וכמו כן, רשמתי לבחור שעל העודף הקטן שיש לו אין לו מה לדאוג ושזה יישרף עם הזמן.

• תוכן חדש...