Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קניתי טויוטה קורולה רובוטית יד שנייה, בדקתי את הרכב והבדיקה יצאה פיקס, הרכב מטופל בזמן ושמור.

הבעיה היא בהחלפת ההילוכים בתיבה הרובוטית, קשה לי להסתגל למכות בגיר או משיכת הילוכים בעיקר בהילוכים נמוכים 1,2 וכשהרכב קר עדיין.

חשבתי לאמץ את הטיפטרוניק ואז להעביר ידנית כדי לא להרגיש את המכות האלו.

מישהו חווה את ההרגשה הזאת בטויוטה ?

אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

אתה צריך לתפעל את דוושת הגז בהתאם לההעברת ההילוכים וככה תימנע מהמכות האלה.

אם אתה מתפעל אותה כמו אוטומט רגיל האוטו יחבוט בהעברת ההילוך.

פורסם

בתור אחד שמחזיק את הרכב הזה שנתיים, אני יכול להגיד לך שאני גם אני חוויתי בעבר את מה שאתה מתאר, הייתי מוריד רגל מהגז וכדומה לפי מה שקראתי בפורום וזה קצת היה עוזר אבל אני לא חושב שזאת פעולה שאומרים לעשות, שהכל תקין ההילוכים אמורים וצריכים לעבור בצורה חלקה וללא מכות ,גם בלחיצה על הגז בזמן ההחלפה, אם תשים לב ברגע שההילוכים עוברים מחשב הרכב מנטרל את פעולת הלחיצה והטורים יורדים גם בזמן שאתה לוחץ ,ולאחר מעבר ההילוך עולים בחזרה. לכן אני חושב שבמצב תקין אין צורך להוריד רגל מהדוושה. זאת דעתי. ולמה אני חושב ככה? כי חוויתי את התופעה שאתה מתאר משהו כמו חצי שנה ואז יום בהיר אחד, הייתה לי תקלה ב"מערכת להפרדת מצמד"(שבקה חיים), זאת מערכת מכאנית שיושבת על הגיר ועושה את ההפרדה של הקלאץ ממש כמו בגיר רגיל. החלפתי אותה לחדשה(עולה 2700 ש"ח) ועשיתי אתחול לגיר ,ומאז ההילוכים עוברים בצורה חלקה גם שלוחצים על הגז(הרכב עם 140K ק"מ עם קלאץ מקורי), אני נוהג על הרכב כמו שנוהגים על פלאניטרי, ברור שהמעברים לא חלקים כמו בפלאניטרי אבל ההילוכים עוברים חלק ואין שום מכות ושום כלום. לא רוצה להפחיד אותך אבל קח את זה בחשבון. מה שאני מציע לך כשלב ראשון זה לבצע אתחול לגיר, או בעצמך עם פרוצדורה הזאת , או במוסך אם אתה פוחד להסתבך, עולה משהו כמו 300 ש"ח ולוקח חמש דקות. ותראה מה קורה ואם יש שינוי. בכל מקרה אם תהיה לך תקלה בגיר באיזהו שלב אני מציע לך לקרוא את הפוסט שכתבתי לפני שאתה רץ בהמלצת המוסך להחליף קלאץ'.

בברכה,

אופיר

פורסם

האמת, אצלי ב301 אני לא מוריד את הרגל בכלל ואין שום מכות גם כאשר האוטו קר,

בקורולה שהיתה לי זכור לי שהגיר התנהג אחרת והייתי משחרר קצת מהגז, עד בסביבות ה120K שנסענו איתו ואז נמכר, לא זכור לי שהיו מכות כאלה.

בטוחים שזה נורמלי?

פורסם

הרכב עם 67K ק"מ, לקחתי אותה היום למוסך עשו לי ניקוי מצערת אך הרבה זה לא עזר.

עשו בדיקה לרכב ולא מצאו כלום.

פורסם

הבנתי שאפשר לעשות אתחול לגיר , למצמד ומערכת בקרה כללית של הרכב. האם מישהו ממליץ לבצע את הפעולה הזאת ? תודה.

פורסם

עשיתי אתחול לבקרה הכללית של הרכב וזהו הבעיה נעלמה, החלטתי לנסוע נסיעה די ארוכה בשביל לוודא שהגיר מתפקד כמו שצריך והכל תקין, הבנתי שבמידה והתקלה לא נפתרת או שמתחילה האות N להבהב אז הבעיה היא כנראה ב מצמד הרכב.

בסרטון מוסבר שרצוי לעשות את פעולת האתחול רק אם יש משיכות או מכות בגיר הרובוטי.

לפי המדריך:

v=RKeTtJQhqB4&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=RKeTtJQhqB4&feature=youtu.be

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לי יש מכות בהילוך שלישי אבל רק בחורף שקר בחוץ ואחרי נסיעה קצרה זה נעלם , בקיץ אני פחות חווה את המכות האלו .

יש אתהרכב הזה כב כמעט 4 שנים אני פחות אוהב אותו , זה שלפני החליף קלא וגם אני הסקתי להליף קלאץ לאחר שנתקעתי איתו באמצע נסיעה בלי שום תראה מוקדמת שונא את הרכב הZה :::))

• תוכן חדש...