Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוב הרכבים נמכרים מתחת למחירון. איך יתכן שזה לא בא לידי ביטוי במחירון יד2?

לדוגמא - סיטרואן C4 1.6 אוטו' משנת 2010. רכב שאפילו סוחר הרכב החלקלק ביותר לא יצליח למכור במחירון, אם בכלל ימכר מתישהו.

מחירון לוי יצחק 29,600.

יד2? 30,400.

וזה אמור לשקף מחירי עסקאות אמיתיות? עשה לי טובה.

ביד 2 זה משקף את המחיר שאנשים מבקשים לא את מחיר מכירה בפועל שהוא (סביר להניח) נמוך יותר

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מדוייק. כשאתה מוריד את המודעה ביד2 הם מבקשים ממך לדווח בכמה נסגרה העיסקה. כמובן שאתה יכול לשקר, אבל זה משוקלל במחירון שלהם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בשוק של קונה מרצון ומוכר ברצון תמיד יגיעו לנקודת איזון בין הצדדים. הבעייה היא שבמכירה מבקשים מחירון משוקלל (חלומות בהקיץ) ובפועל המיקוח מתחיל במחירון בסיס (חודש ינואר של שנת עליה לכביש) שבאופן מוזר לא תמיד הגיוני.

כשהצעתי את הפיקנטו של הבת שלי שתחילת שיווקו (הייתי ההזמנה השניה בארץ) הייתה בחודש מאי 2011 (רק אז נפתח ספר ההזמנות בטלקאר) במכירה בנובמבר 2014 חישבו לי מחיר ינואר 2011 לפי לוי יצחק (לא שמרתי הצילום של המחירון לצערי) למרות שבינואר 2011 לא היה כזה רכב בארץ למכירה.

בכל מקרה ובעיקר בטרייד אין הבסיס הוא מחירון לוי יצחק (והא צוחק ) של שנת הדגם , למעט סיפורים שאין דרך לבדוק אותם, קונים לא משלמים משוקלל ולא על תוספות.

בטרייד אין "מועדף" קיבלתי הפחתות של 3-5% (טרייד מוביל מול קיה ואוטו דיל מול צ'מפיון) לפני מריבה על הורדה בגין טסט של פחות מ3 חודשים.

המצב בין מוכרים לקונים בשוק חופשי לא טוב יותר אם לא גרוע מזה בהינתן הטירטור לבדיקות, שחרור משעבודים, ומידה מסויימת של חוסר ביטחון בקבלת הכסף (אלא אם התקבל בהעברת זה"ב)

שורה תחתונה, יד 2 , המחירון לא שווה התייחסות רצינית לקונה (כן למוכר שחושב שיש לו אוצר ביד) ובנוסף הזמן שחולף עד שמגיע הקונה (לא אלו שמתעניינים ורק שואלים) לי היו 700 צפיות ב 3 שבועות ורק שניים התקשרו, אחת באה לראות יום לפני שהלכתי על טרייד אין (פיקנטו ב2014, היום הרבה יותר גרוע)

בקוריוז, אחת המתקשרות בקשה שאבוא אליה להראות לה את הרכב כי אין לה איך להגיע אלי :)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
אף אחד לא יודע שהוא נקנה ב170, זה רק בגלל מבצע חבר. המחירון שלו 180 כחדש.

ולכן זה עצוב אם אחרי שנה ורבע אני רוצה לשדרג, אני צריך להפסיד 30K. אם זה נכון אז בכלל לא משתלם להתעסק עם רכב חדש, אפשר לקנות אותו בן שנה ב30K פחות כשהוא עדיין חדש לחלוטין (15 ק"מ).

אכן כן. אין עסקה יותר טובה מכזו שעשית על רכב בן חצי שנה.

אחותי רכשה פיקנטו EX בעסקת טרייד אין (דהיינו, היה איפה להוריד אם היינו מוותרים על הטרייד), בת חצי שנה - ב-62K. רכב כזה חדש עלה 80K.

עוד דוגמא טובה - חבר רכש יונדאי I20 סופרים, בת שנה, עם 16 אלף ק"מ - במחיר של 80K. רכב כזה חדש עולה 110K. הפרש אסטרונומי עבור הדגם המאובזר ביותר.

מי שמוכן לוותר על הסיפור של הניילונים, יכול לקבל רכב לחלוטין חדש לגמרי, עם אחריות - במחיר מעולה.

פורסם

העניין של הניילונים מתחלק לשניים:

1. לחיות את החלום.

2. לחיות את החלום עולה המון כסף.. אז חייבים מימון. ומימון זול ניתן לקבל בכל מיני צורות רק לרכב חדש.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
וכולנו יודעים שלרוב האנשים אין גישה ל"חבר" ואין הנחות כאלה (מיצובישי לא מורידים שקל וחצי לפרטיים. וניסיתי).

לא נכון שמיצובישי לא נותנים הנחות לפרטיים. מוזמן לקרוא את עדותו של חבר הפורום ceyal שקנה החודש אאוטלנדר. "המחיר הרשמי 169K וכשיושבים איתם לסגור המחיר צונח".

פורסם
בשוק של קונה מרצון ומוכר ברצון תמיד יגיעו לנקודת איזון בין הצדדים. הבעייה היא שבמכירה מבקשים מחירון משוקלל (חלומות בהקיץ) ובפועל המיקוח מתחיל במחירון בסיס (חודש ינואר של שנת עליה לכביש) שבאופן מוזר לא תמיד הגיוני.

למה, אבל? ככל שהרכב עלה לכביש בחודש מאוחר יותר, כך הוא בהגדרה יותר חדש.

הגולף שלי עלה לכביש ב-08/2013. אתה רוצה להגיד לי שכשארצה למכור אותו, אצטרך לתמחר אותו לפי 01/2013? למה מה קרה? זה הפרש של יותר מחצי שנה.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
למה, אבל? ככל שהרכב עלה לכביש בחודש מאוחר יותר, כך הוא בהגדרה יותר חדש.

הגולף שלי עלה לכביש ב-08/2013. אתה רוצה להגיד לי שכשארצה למכור אותו, אצטרך לתמחר אותו לפי 01/2013? למה מה קרה? זה הפרש של יותר מחצי שנה.

לצערנו אלו הם כוחות השוק, את רובו מכתיבים שחקני הטרייד למינהם, בין מוכרים פרטיים לקונים פוטנציאלים הכל פתוח למשא ומתן. בהינתן לך זמן שתאורטית לא מוגבל תוכל למצוא את מי שיתן לך מחירון משוקלל - חודש עליה לכביש מחושב בשיקלול לא במחיר הבסיס לשנתון. שים לב שמי שקונה רכב חדש ב נובמבר מחכה לפעמים עד ינואר רק בשביל שהרכב יעלה לכביש בשנה חדשה .

מוכר רכב פופולרי? כל חודש שעובר מים שביקשת למכור, המחירון גם כך יורד. ולא אין אף רכב שהוא ממש אוצר אלא רק לבעליו ולא לקונה. לכן המחירים יורדים , חלק יותר וחלק פחות. כוחות השוק אמרנו.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לצערנו אלו הם כוחות השוק, את רובו מכתיבים שחקני הטרייד למינהם, בין מוכרים פרטיים לקונים פוטנציאלים הכל פתוח למשא ומתן. בהינתן לך זמן שתאורטית לא מוגבל תוכל למצוא את מי שיתן לך מחירון משוקלל - חודש עליה לכביש מחושב בשיקלול לא במחיר הבסיס לשנתון. שים לב שמי שקונה רכב חדש ב נובמבר מחכה לפעמים עד ינואר רק בשביל שהרכב יעלה לכביש בשנה חדשה .

מוכר רכב פופולרי? כל חודש שעובר מים שביקשת למכור, המחירון גם כך יורד. ולא אין אף רכב שהוא ממש אוצר אלא רק לבעליו ולא לקונה. לכן המחירים יורדים , חלק יותר וחלק פחות. כוחות השוק אמרנו.

אתה צודק, כאשר פניתי לסוכנות רכב וטרייד אין, ראיתי בעצמי שנושא החודשים ממש לא מזיז להם אפילו אם קיבלתה את הרכב ב11.2013,

מה שכן מרגיז זה שאת הרכב שהם מוכרים מחשבים לך עם תוספת החודשים, ואת זה שמעתי מטרייד מוביל, לא יודע לגבי אחרים.

כל קונה רכב זכותו להתנהל ולפנות למי שמרגיש איתו בנוח, אך אני לעולם לא אפנה לחברות הטרייד אין כדי להתחדש עם רכב, מעדיף להיתקע עם הרכב שלי, למכור לבד בהפסד, או לקנות חדש.

פורסם
לא נכון שמיצובישי לא נותנים הנחות לפרטיים. מוזמן לקרוא את עדותו של חבר הפורום ceyal שקנה החודש אאוטלנדר. "המחיר הרשמי 169K וכשיושבים איתם לסגור המחיר צונח".

דילגת על המילה "ניסיתי"?

כתבתי מהניסיון שלי, אני בעצמי ניסיתי להוריד אותם והם לא הסכימו לרדת שקל גם כשראו שאני הולך ומוותר על העיסקה. אם מישהו אחר הצליח להוריד, שיבושם לו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

הרכב של ceyal בליסינג דרך העבודה בכלל.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

• תוכן חדש...