Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש בעיה של מיזוג אויר ברכב מדובר על הסיטרואן C3 מדחס SANDEN SD6V12 ספיקה משתנה, ככל הנראה המאייד קופא וכתוצאה מכך אין זרימה של אויר החוצה מהתריסים. הנה כמה מהמידע שאספתי על התופעה :

1. המאייד קופא רק בנסיעות ארוכות בימים חמים - בימים קרים שהמאייד מגיע לטמפרטורה נמוכה מאוד והחיישן טמפרוטורת מאייד מנתקת את המדחס לכמה שניות וחוזר ובעצם זה המצב התקין.

2. החיישן טמפרטורה הוחלף ב-2 אחרים והתופעה ממשיכה - אני שולל שזה בגלל שהחיישן תקול או נתק מכיוון שבמידה ויש נתק בחיישן הנל המדחס לא נכנס לעבודה.

3. לחצים במדחס תקינים לפי האיש מזגנים.

4. כמות גז במזגן 550 - היצרן דורש 650 +-50 -

5. המעבה נקי עד כמה שאפשר (לא נראה לי שזה משפיע אבל מה יכול להיות)

שיחקתי בבקרת טמפ' - וגם שאני מכוון לטמפ גבוהה יחסית כגון 20 מעלות התופעה חוזרת - האויר פחות קר אך עדיין זה קורה.

פורסם

המזגן עובד רגיל בנסיעות ארוכות הוא קופא - אני סוגר את המדחס בלבד ומשאיר אוורור דולק 2 דקות והאויר לאט לאט חוזר לעוצמה.

יש בקרת אקלים

פורסם

המידע שאתה מספק קצת מטעה. אם קיים ברכבך מדחס עם ספיקה משתנה הדבר אומר שהמדחס עובד כול הזמן ואינו מתנתק על-ידי ממסר אשר מקבל פיקוד ממפסק הטמפ'.

לדעתי אתה צריך לגשת למוסך שיש ברשותו ציוד דיאגנוסטיקה כלומר לבצע איבחון ממוחשב למערכת המיזוג בכדי להבין היכן התקלה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לרוב זאת תקלה של ספיקה של המדחס, ז"א המדחס לא מצליח להפחית ספיקה כאשר הטמפ' בצד הלהחץ הנמוך יורדת לסף קפאון.

אם בקרת הספיקה היא פניאומטית, בחלק מהמקרים, זה ניתן לתיקון על ידי החלפת השסתום ספיקה בלבד.

פורסם (נערך)

כאשר המזגן קופא, ואתה מפסיק אותו, יש זרימת מים מתחת לרכב?

ובכלל, נבדקה טמפרטורה, ביציאה מהתריסים?

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

תודה לכולם על התגובות, במדחס ספיקה משתנה שהטמפ יורדת כמעט לקיפאון הטרמיסטר שנמצא על המאייד מכבה את המדחס על מנת למנוע קיפאון אף על פי שמדובר במדחס שאמור לעבוד בלי להיכבות. אצלי המצב הוא כזה שהוא מתנתק ועובד כמו שצריך בבקרים ובערבים ואילו בצהריים כשחם הוא מתחיל לקפוא. בכיבוי יש זרימה של מים מתחת לרכב - טמפ בתריסים בסביבות ה3.5 שהמאייד קופא וכשהוא לא קופא 5.6

פורסם

אני לא חושב שהטרמיסטר בכלל פקטור בכיבוי המדחס, אלא רק בבקרה של הטמפרטורה בקבינה (מדף ערבול) ולכן החלפתו כלל לא עזרה.

פורסם

לדעתי האישית הוא כן פקטור והוא אמור לכבות את המדחס במקר של קפיאה של המאייד, לאחר בדיקה במידה ואתה מקצר את החוטים שלו הוא מכבה את המדחס, אגש בהמשך למוסך עם דיאגנוסטיקה של פיג'ו סיטרואן בכדי לאבחן את מערכת המיזוג דרך החיישנים וככה נמשיך. אעדכן בהמשך

פורסם

מה זאת אומרת מכבה את המדחס ? הפולי של המדחס מפסיק להסתובב ? אם כן אז אצלך לא מותקן מדחס בעל ספיקה משתנה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...