Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך חיי הבוגרים חתמתי על 4 חוזי שכירות דירה. מדהים איך בכולם מופיע סעיף ביטוח המבנה, וכשמבקשים להסירו, באה התשובה הקבועה "אין בעיה, זה סתם חוזה סטנדרטי שהורדתי מהאינטרנט...".

או שאנשים סתומים ומדפיסים על עיוור או שכולם מנסים את שיטת מצליח...

שיהיו בריאים

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מלכישוע

האופציה קובעת את תנאי ההארכה, כך שני הצדדים יודעים מה הכוונות שלהם להמשך ככל שיהיה המשך.

במקרים רבים משכירים מכניסים זאת כסעיף להסכם כיוון שלא מדובר בדירה שמיועדת להשכרה לטווח ארוך , או שהם בכלל מעתיקים זאת מאיזה הסכם אינטרנטי, או הסכם שנפל לידם, והם רוצים את הגמישות לפינוי המושכר.

ההסכם הטוב ביותר הוא זה ששוכב במגירה, אבל הוא מנוסח לפני שמשכיר מכיר את השוכר והשוכר את המשכיר.

אחרי תקופה שני הצדדים מכירים את הצד השני הרבה יותר טוב ואז ייתכן שקיומו של סעיף כזה מסייע.

ומשפטית גם אם הסעיף הזה לא קיים אתה יכול בהתראה מראש להפסיקו, תוך סיכון שהצד השני יתבע אותך על הפרת ההסכם.

מסכים אתך שבעיקרון הסעיף נכנס אם אכן יש כוונה לממש אותו (של שני הצדדים) ולכן הם אמורים להכיר אותו. מסכים גם שהרבה שוכרים/משכירים לא מודעים לגמרי למשמעות של הסעיפים האלה בחוזה או אפילו לכך שהם קיימים (נתתי דוגמא לכך באחת ההודעות הקודמות שלי).

אבל יש גם מקרים שבהם משכירים (וגם שוכרים) משנים את דעתם במהלך השנה. למשל, חשוב על מקרה שבו מישהו משכיר דירה, אפילו לראשונה, באיזור מבוקש. הוא לא כ״כ יודע מה שווי הדירה וכמה חודשים לאחר החתימה על החוזה, מבין שהיה יכול לדרוש מהשוכר הרבה יותר. במקרה כזה, אם בחוזה קיימים שני הסעיפים המדוברים - אופציה להארכה וגם אפשרות לביטול החוזה בהתראה מראש - המשכיר יכול להחליט שהוא מנצל את האפשרות לביטול החוזה ובכך למנוע למעשה מהשוכר להפעיל את סעיף האופציה. לכן קיום האפשרות לביטול חוזה למעשה הופך (מבחינה מעשית, כן?) את סעיף האופציה ללא רלוונטי, כי המשכיר יכול כרצונו לנקוט בפעולה חוקית שלא תאפשר לשוכר לנצל את האופציה להארכה.

לגבי אחרי תקופה - להיפך, לדעתי (ומניסיוני), אחרי תקופה ארוכה כששני הצדדים מכירים וסומכים זה על זה הרבה מהחוזה כבר לא רלוונטי.

לא הבנתי למה התכוונת במשפט האחרון שלך (״ומשפטית...״) - לאיזה סעיף הכוונה?

פורסם

הסעיף המתיר סיום ההסכם בהתראה של X חודשים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

משפטית אתה צודק, מעשית זה לא תמיד אפשרי.

מצד המשכיר - לך תכריח את השוכר להתפנות כשיש לו חוזה ביד ללא הסעיף המדובר.

מצד השוכר - אם המשכיר מחזיק ביד צ׳קים שלך + צ׳ק ביטחון + חתימה של ערבים + לפעמים ערבון מכובד במזומן, המצב לא כ״כ פשוט.

פורסם

הדרישה לביטוח נזקים כגון: רעידת אדמה, פיצוץ צנרת, פריצה לדירה והרס דלת הכניסה חלים על בעל הדירה בלבד וכול מי שמבקש אחרת שיחפש שוכר אחר.

עברו היום שביום שישי עמדו 30 אנשים בחוץ בכדי לראות דירה מעופשת בת"א/גבעתיים/רמת-גן ושילמו כול מחיר וחתמו על כול חוזה דרקוני. היום אם תרצה להשכיר דירה תצטרך קודם כול לדבר עם השוכרים שעה בוואצאפ ואולי יגיעו 2-3 לראות את הדירה בשעה שקבעת איתם.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני משכיר דירה ושוכר דירה.

סעיף הביטוח (צד ג) נמצא בחוזים שלי הן כשוכר והן כמשכיר.

מדובר בדרישה לגיטימית לחלוטין.

כבעל דירה אינני מעוניין להיתבע ע"י באי ביתו של השוכר.

הביטוח זול למדיי ( כ 400 ש"ח לשנה).

בביטוח ישיר אף יש פוליסה ייעודית לשוכרי דירות.

פורסם

בעבר גם אנוכי שכרתי דירות ואחד התנאים שהוספתי בחוזה שבאחריות המשכיר לבצע ריסוס נגד גו'קים אחת לשנה ותיקון המגזנים בדירה על חשבונו.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני ואישתי רוצים להודות לכל חברי הפורום שעזרו המון עם החוזה.

לגבי הפינוי. הוא יכול לפנות אותי במידה ואני מפר חוזה בלבד !!! וגם זה בהתראה של 30 יום.

לגבי הביטוח זה לגבי צד ג' בלבד. מבנה שלו וזה באחריותו.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...