Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חבר פורום חדש :shock:

רכשתי מסוכנות פיאט באשדוד לפני מספר חודשים פיאט גרנדה פונטו שנת 2008 ידנית מנוע 1.2 עם 225K קילומטר, יד שנייה. (תמיד שאלתי את עצמי מה יותר חשוב יד או קילומטראז'?) בהיותי הדיוט גמור בנושאים טכניים שעד התקופה האחרונה לא התעניין ברכבים בכלל, קניתי את הרכב בגלל שמצבו החיצוני והפנימי מצוין!

סיבוב קטן על הרכב, הכל עובד, נשמע תקין והכסף הועבר, לא המון 12K אבל בכל זאת, גרוש טרי בן 25 שהפסיד חצי מהונו עקב גירושים לא קלים בככל :evil: הדבר האחרון שרציתי הוא להוציא הרבה על רכב כי לא יחסתי לזה חשיבות (25 קילומטר +- ביום לעבודה, בלי טיולים קניות וסתם שטויות).

יצאתי מהמוסך לכיוון הבית וגילתי שהחיישן של החגורה מצפצף ומהבהב לסירוגין, הקירור לא עובד ובהנעה יש רעש של גומיה צורחת (לשנייה בדיוק), ביום אחרי כבר הגעתי למורשה ודרשתי תיקון - הם בתוגבה ניתקו לי את הצפצפוף המציק אבל הנורה על לוח המכוונים נדלקת ונכבת לסירוגין, מלאו גז מזגנים, החליפו רצועה וסדרו את העניין, מדי פעם אני עדיין שומע רעש מוזר בהנעה אבל אחריי שימון של כל רצועה חשודה מצדו השמאלי של המנוע הרעשים נעלמו.

בעניין המזגן, שבוע אחריי הקנייה ביום קפוא מאוד, בחמש בבוקר, הדלקתי את המזגן על חימום ואחריי כמות נדיבה מאוד של אבק שיצא מהמזגן הבנתי שהחימום לא עובד, התבאסתי שצריך לפתוח חלונות כדי להוריד את האדים על השמשה והשלמתי עם העניין שהמורשה כבר לא יתקן לי את התקלה בחינם החלטתי שאני יכול לחיות עם זה, דרך אגב את עניין האבק בהדלקת המזגן סידרתי בעצמי ע"י החלפה של הפילטר שהיה מטונף!

באותו שבוע החלטתי לבדוק את מצב הנוזלים ברכב:

שמן מנוע - מצוין.

שמן הגה - אחלה.

שמן גיר(?) - נראה בסדר.

מים - מי ברז! אחרי מטח של קללות שמכוונות לסוכן שמכר לי את הרכב וטען שהכל תקין, ולעצמי שאשכרה קניתי רכב בלי לבדוק דברים בסיסים, החלפתי את המים למים הירוקים הראשונים שמצאתי בתחנת הדלק איתם נוסע הרכב עד היום (עברו כמעט חמישה חודשים ו-4K קילומטר), בדיעבד הבנתי שלפיאט יש מים אדומים מיוחדים שיוחלפו בטיפול הקרוב, המים היו מלאים חלודה, הצנרת קיבלה גוון חום בהיר דיי מודגש עקב צבעו הלבן של הצינור, מעניין כמה קילומטרים נסע ככה הרכב.:cry:

בשבוע האחרון התחלתי לשמוע רעשים מוזרים בכל פעם שאני לוחץ על המצמד, שוב פעם הוצאתי את השמן ושימנתי ככל יכולתי באיזור שמאחורי הדוושה תוך פמפום על מנת שהשמן יגיע לדיסקית(?) שאמורה להיות שם, להפתעתי העניין עזר והרעשים נעלמו כלא היו, מעניין לכמה זמן.

בשבוע הבא אני מתכוון להכניס את הרכב למוסך מורשה, או מוסך מומחה לפיאט או וואטאבר רק שמישהו אמין יטפל לי ברכב, יש המלצות על מוסך אמין שמטפל בפיאט?

מה לבקש מהמוסכניק? אפשרי לסדר את עניין החגורה? את החימום? נדלקה לי גם מנורה כזאת:

3.JPG

עניין הרצועות שהרעישו בעבר מדאיג? הקלאצ'?

מקווה שלא שכחתי דברים בגלל השעה המאוחרת, תודה רבה לעוזרים אם יהיו ונקווה שאוכל לטפל ברכב כמו שצריך לפחות ביד הזאת, אחרי הטיפול ושיטפה כמו שצריך אני מבטיח גם תמונה :wink:

לילה טוב!

פורסם

לא מחייב שזה מים רגילים,יש מצב שמי הקירור נמצאים הרבה זמן במערכת ואיבדו מצבעם המקורי.

בנוסף יש לך בדרום חבר כנופיה תבודק אם יוכל להיפגש איתך.

מה לגבי טיימינג מתי בוצעה פעם האחרונה?זה גרסה של 60כ"ס או 69כ"ס.

פורסם

אתה בטוח שהחימום לא עובד? בדקת גם כשהמנוע חם?

לנושא אדים, יותר יעיל להפעיל מזגן, מעלים אדים בשניות.

דבר אחרון, אל תשפריץ שמן על הרצועה בשום אופן. אם היא מחליקה (מצפצפת) והמתיחה במוסך לא עזרה, יש להחליף אותה.

יום טוב גם לך

פורסם
לא מחייב שזה מים רגילים,יש מצב שמי הקירור נמצאים הרבה זמן במערכת ואיבדו מצבעם המקורי.

בנוסף יש לך בדרום חבר כנופיה תבודק אם יוכל להיפגש איתך.

מה לגבי טיימינג מתי בוצעה פעם האחרונה?זה גרסה של 60כ"ס או 69כ"ס.

אהלן

בסבירות גבוהה מאוד שהמים היו מיי ברז, תמונות שצילמתי עכשיו(במיכל יש מים ירוקים)

מיכל העיבוי מבחוץ:

ea76b79455b98536064e3a983020b614.jpg

בפנים:

7a7993439ab1f61caf3ce8457bd4db53.jpg

הלכלוך:

3079dbd537921225222a7bc7a6d7878c.jpg

לגביי טיימינג, זה דבר שאני אצתרך לבדוק בספר טיפולים אבל אם זכרוני לא מטעה אותי טיימינג נעשה לא מזמן.

מדובר בדגם עם 67 סוסים לפי רישיון הרכב.

תודה על התגובה !

פורסם
אתה בטוח שהחימום לא עובד? בדקת גם כשהמנוע חם?

לנושא אדים, יותר יעיל להפעיל מזגן, מעלים אדים בשניות.

דבר אחרון, אל תשפריץ שמן על הרצועה בשום אופן. אם היא מחליקה (מצפצפת) והמתיחה במוסך לא עזרה, יש להחליף אותה.

החימום לא עובד בוודאות, חיכיתי שחום המנוע יעלה עד שנדלקת הוונטה.

בעניין האדים, גם מזגן קר עובד?

תודה על ההמלצה.

פורסם

אז כנראה שרדיאטור החימום נסתם בגלל שימוש במי ברז.

בקיצור - תקנה פראפלו אדום - 2 בקבוקי תרכיז, ועוד 2 ליטר מים מזוקקים.

אבל לפני זה צריך לעשות שטיפה טובה למערכת, כולל לנתק צינורות רדיאטור חימום מקיר האש, ולהריץ דרכו צינור גינה כדי לנקות את כל הג'יפה. בנוסף לפרק את מיכל העיבוי ולשטוף אותו היטב.

לגבי שמן הגה - הוא חשמלי אצלך אז לא ברור על מה הסתכלת כשבדקת.

שמן גיר - גם לא ברור מה בדקת, אלא אם פתחת את בורג המילוי שהוא גם המפלס.

לגבי הרצועה - המותחן שלה אוטומטי ככה שאם היא עדיין חורקת - אז או שהורכבה רצועה ארוכה מדי והמותחן לא מתמודד איתה, או שהמותחן עצמו לא תקין.

Stay Dirty

פורסם
אז כנראה שרדיאטור החימום נסתם בגלל שימוש במי ברז.

בקיצור - תקנה פראפלו אדום - 2 בקבוקי תרכיז, ועוד 2 ליטר מים מזוקקים.

אבל לפני זה צריך לעשות שטיפה טובה למערכת, כולל לנתק צינורות רדיאטור חימום מקיר האש, ולהריץ דרכו צינור גינה כדי לנקות את כל הג'יפה. בנוסף לפרק את מיכל העיבוי ולשטוף אותו היטב.

לגבי שמן הגה - הוא חשמלי אצלך אז לא ברור על מה הסתכלת כשבדקת.

שמן גיר - גם לא ברור מה בדקת, אלא אם פתחת את בורג המילוי שהוא גם המפלס.

לגבי הרצועה - המותחן שלה אוטומטי ככה שאם היא עדיין חורקת - אז או שהורכבה רצועה ארוכה מדי והמותחן לא מתמודד איתה, או שהמותחן עצמו לא תקין.

שלום אסף תודה על התגובה.

את נוזל הקירור אני אקנה בתחילת שבוע הבא אבל זה די חסר תועלת בלי לנקות את כל הצנרת שם, לא? אני גר בבית פרטי ויש באפשרותי להעביר צינור גינה קרוב לרכב אבל רב הסיכויים שאם אני אפרק את הצנרת אני לא אצליח להחזיר את החלקים למקומם.:lol:

לגבי השמנים, יכול להיות שבדקתי שמן ברקס? איזה עוד שמנים יש? :lol:

בעניין הרצועה, היא כבר לא חורקת.

ההיתי רוצה לשמוע את דעתך על הקלאצ', הוא היה מרעיש בלחיצה, רעש מצפצף שמזכיר במעט את הרעש מהרצועה אבל רעש רציף - כל עוד הקלאצ' לחוץ, הבעיה הזאת גם הסתדרה לאחר שימון אבל האם זה מבשר על סוף דרכו של הקלאצ' הנוכחי?

בעניין המנורה שצירפתי תמונה שלה בפוסט הראשון, בדקתי את כל המנורות ועל פניו נראה שכולן עובדות, יכול להיות חיישן?

בעניין נורת החגורה אפשר לבטל אותה לגמריי? (אין לי בעיה גם לקרוא באנגלית) זה לא פוגע בהפעלת כריות האוויר?

פורסם

אני לא רוצה לבעס ואני די מתפלא שלא אמרו לך את זה קודמי, אבל עשית עסקה גרועה לחלוטין מכל הבחינות,

סתם לצורך השוואה אני עשיתי טרייד על רכב זהה שנת 2010 אוטומטי ,עם חצי מהק"מ שלך, בערך 110 אלף, קיבלתי עליו 16 אלף והמוכר נתקע איתו שנה ,

אתה קנית רכב מוזנח עם ק"מ מאוד גבוה, במחיר שחיטה, ללא בדיקה, ועם בעיות,

אני מציע לך ללכת עם הרכב בהקדם למקום מקצועי שיבצע ניקוי \החלפה לרדיאטור , וינקה את המערכת, אין דבר יותר מבעס מלהתקע בשיא החום באמצע הכביש עם מנוע רותח....

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כבר עברתי את שלב הבאסה, כל הזין בחיפוש רכב אחרי פסק דין של בית משפט שלוקח לך מאזדה 3 שנת 2012 + כסף ששוכב בעו"ש ואתה צריך ללכת לעבודה למחרת אבל חייב רכב.

קניתי את הרכב מעמדת לחץ, אני מדמיין את הסוחר מתפוצץ מצחוק שהצליח למכור לי את הרכב במצב הזה בתג המחיר היחסית גבוה ששילמתי, אבל כרגע אין ברירה חוץ מלהתמודד.

מבחינתי, שכר לימוד נמוך מאוד על טעות שלא תחזור שנית.

פורסם

בקשר לרעש בקלאץ, כנראה זה מגיע מהמיסב לחץ. תצטרך להחליף אותו ועל הדרך את הקלאץ כי כבר מורידים גיר, בהנחה שזה מקור הרעש.

פורסם

לדעתי כדאי שמישהו מקצועי יראה את הרכב. אני משער שיש עוד בעיות חוץ ממה ששמת לב. כדאי לטפל ולהשקיע עכשיו אצל מישהו שמבין, בשביל שלא יעלה יותר ביוקר בהמשך.

• תוכן חדש...