Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חייב כסף למס הכנסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עשיתי בדיקה של הכנסותיי לשנת 2016 וגיליתי שבעקבות החלפת עבודה אני חייב למס הכנסה כמה אלפי שקלים.

מס הכנסה לא יצר איתי קשר בשום צורה ולא הודיע לי על החוב.

השאלה האם אני צריך ליזום מילוי טופס כלשהו על מנת להחזיר להם את הכסף?

ראיתי שאפשר למלא טופס 1301 באינטרנט - אבל האפשרות ל 2016 לא נפתחה.

נראה לי יותר נוח לעשות זאת בצורה מקוונת - אך לא רוצה לחכות עם זה יותר מדי זמן ושהדבר יגרר לקנסות\ריביות...

פורסם

אתה חייב בדו"ח שנתי מסיבה כלשהי?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא נראה לי... אלא אם כן כל שכיר חייב?

חישבתי כמה כסף שחייב המס הכנסה הכנסתי בשנה, חישבתי כמה שילמתי למס הכנסה - יצא שאני חייב למס הכנסה כסף.

לא רוצה פתאום לקבל מהם מכתב שהחוב התנפח וצבר ריבית

פורסם

לא מכיר חובת דיווח של שכירים. היה מדובר על חובת דיווח של כל אזרחי המדינה, עד כמה שידוע לי לא נעשה דבר עם העניין הזה.

בוא נמתין למומחי הפורום, יש כאן כמה רואי חשבון ומשפטנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למיטב הבנתי אתה חייב להגיש דו"ח למס הכנסה בהתאם לסעיף "שכיר שהכנסתו נמוכה מסכום של 641,000 ש"ח ויש לו שני מקורות ומעלה". חבר שלי היה במצב כמו שלך ולא הגיש, אחרי כמה שנים קיבל מכתב ממס הכנסה ואז היה צריך לשלם קנס של כמה אלפי שקלים.

הם עדיין לא פתחו את ההגשה המקוונת לשכירים השנה. יש לך עד סוף מאי להגיש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

למה אתה חושב ששילמת מס חסר?

אם לא עבדת בו זמנית ב2 מקומות שונים והצהרת לשניהם שזה מקום העבודה היחיד שלך, שילמת מה שאתה צריך (אולי אפילו יותר מידי)

פורסם

אם הכנסתך במקום החדש גבוהה מהמקום הישן התוצאה היא בד"כ זכאות להחזר מס. האם אצלך המצב הפוך?

מה שכתב שוגי לא חל עליך , הוא חל במקרה בו יש שני מקורות הכנסה באותה עת ולא אחד אחרי השני

אם הכנסתך השנתית משכר נמוכה מ 641 אלף אינך חייב להגיש דוח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

1. אם נוצר חוב לרשות המיסים, יקח זמן אך בסופו של דבר הם יעלו על זה וישלחו מכתב מנומס עם דרישה לתשלום בתוספת ריבית (ולפי חוקי מרפי - זה יקרה דיוק כאשר המצב הכלכלי לא טוב :-( )

2. אם להסתמך על שנה שעברה, אז האופציה לדיווח מקוון עבור שנת 2016 תפתח באמצע אפריל.

בכל מקרה - לאחר ההגשה המקוונת, עליך להדפיס את הכל ולהגיש את זה מודפס לרשות המיסים...

הערה: כל זאת בהסתמך על דבריך (פות"ש) כי יש לך חוב לרשות המיסים (אינני מנסה לנחש מה המצב בגינו נוצר החוב הנ"ל)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

שאלה למומחים: לפי האתר של מס הכנסה, מי שהיה חייב להגיש דוח בשנת המס הקודמת חייב להגיש גם בשנה הנוכחית.

מזה אני מסיק שברגע שנכנסת למעגל המדווחים - גם אם זה בגלל סיבה טרויאלית כמו עבודה אצל שני מעסיקים באותה השנה או תאום מס - הרי שמכאן ואילך אתה חייב להגיש דו"חות למס הכנסה עד יומך האחרון. האם זה כך?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
שאלה למומחים: לפי האתר של מס הכנסה, מי שהיה חייב להגיש דוח בשנת המס הקודמת חייב להגיש גם בשנה הנוכחית.

מזה אני מסיק שברגע שנכנסת למעגל המדווחים - גם אם זה בגלל סיבה טרויאלית כמו עבודה אצל שני מעסיקים באותה השנה או תאום מס - הרי שמכאן ואילך אתה חייב להגיש דו"חות למס הכנסה עד יומך האחרון. האם זה כך?

לוגיקה "מעט" שגויה.

מי שהיה חייב להגיש דוח בשנת המס הקודמת, ועדיין נמצא באותו מצב/ אותו סטטוס בתור עובד - אז הוא חייב להגיש דוח גם בשנה הנוכחית.

במידה וחל שינוי במצבו כעובד (אינני נכנס להבחנה אם שכיר, עצמאי או שילוב) וכרגע איננו נכלל בהגדרת האנשים שנדרשים בחוק להגשת דיווח - אזי פטור מהחובה/ צורך הנ"ל.

אשתמש בדוגמא שנתת - אם עדיין מועסק אצל שני מעסיקים (בשנת המס הרלוונטית)- חייב להגיש.

אם לא היית מועסק אצל 2 מעסיקים (או יותר) בשנת המס הרלוונטית -אז לא רלוונטי עבורך

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

קיימים שני מצבים

מצב בו היית חייב להגיש דו"ח בשנה שעברה , חייב להגיש גם השנה

מי שהגיש דו"ח מכל מיני סיבות טובות ולא היה חייב להגיש דו"ח לא מחוייב להגיש השנה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש לי נקודות זיכוי, בנובמבר (חודש מעבר העבודה) גם המקום החדש וגם המקום הישן זיכו אותי על הנקודות הנ"ל": כבר אני חייב למס הכנסה את שווי הנקודות.

בואו נפשט: כל עוד לא עבדתי בשני עבודות בו זמנית - אני לא חייב ליזום הגשת דוח?

• תוכן חדש...