Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אצלי כבר כמעט 5 שנים לפני 4 שנים נדלקה נורת Check Engine עם קוד תקלה P0741.

לפני לא מעט זמן פתחתי את הנושא הזה בקשר לתיקון התקלה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?568635-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%AA-Check-Engine-%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%AA-%D7%9C%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99-%D7%9E%D7%A1%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-2007&p=4755013#post4755013

נאמר לי שאם האוטו נוסע כמו שצריך ואני לא מתכוון למכור את הרכב לעזוב את זה לבינתיים.

אני יציין שהוחלף שמן גיר מאז והבעיה לא נפתרה.

בעוד חודש אני מתכוון למכור את הרכב ואני מעוניין לפתור את התקלה לפני.

מישהו נתקל ופתר את התקלה הזאת ויכול לשתף?

ברשת יש הרבה אנשים עם הקוד תקלה הזה ואף אחד לא באמת משתף מה פתר את הבעיה סופית.

אני בנוסף אשאל אם מישהו מכיר מומחה שמכיר את קוד התקלה הזה כדי שאני יוכל להגיע אליו לצורך דיאגנוסטיקה וטיפול בבעיה.

פורסם (נערך)

זה או החלקה friction packets או לא עובד torque converter lock

בכל מקרה-הרבה עבודה.....

במידה שזה friction packets-.....אתה בדרך לשיפוץ מלא של תיבה

עריכה אחרונה על ידי gershon1
פורסם

אני לא רוצה להרוס לך את השמחה אבל הסיכוי שתיכנס למוסך שמתעסק בתיקון תיבות הילוכים אוטומטיות ויגידו לך שתיקון קטן יפתור את הבעיה (ברכב שעבר מעל 200,000 ק"מ) - הוא נמוך מאוד עד אפסי.

אני לא יודע כמה הרכב שווה והאם הבעיה באמת ניתנת לפתרון פשוט או לא, אבל אני מניח שמי שמכיר את התיבות האלו ויודע לבצע להן איבחון כמו שצריך - יוכל להוביל אותך לפתרון טוב. אני לא יודע אם הפתרון הטוב יהיה טוב לך (כמוכר...), השאלה היא מה אתה מנסה להשיג דווקא עכשיו כשאתה מוכר את הרכב ? והאם לא היה הגיוני יותר לתקן את התקלה *אז* שהיא הופיעה - ולהנות מרכב תקין לגמרי במשך כל ה 5-6-7 שנים שהרכב אצלך ?

בתור התחלה הייתי מנסה להגיע לספי לאיבחון ראשוני, משם תראה איך אתה מתקדם (מה האבחנה ומה העלויות תיקון המשוערות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מבין שתיקון יכול להגיע לסכום גבוה ומקבל את זה.

קשה למכור את הרכב עם נורה דלוקה ולא הייתי רוצה למכור חתול בשק לאף אדם כמו שלא הייתי הייתי רוצה שימכרו לי חתול בשק.

בזמנו לא היה לי את הסכום לתקן את התקלה.

ועקב המלצות לנסוע כל עוד אני לא מוכר השארתי את זה ככה.

היום לאחר שחסכתי סכום לרכב חדש אני מעוניין לתקן את התקלה ולמכור את הרכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אני מבין שתיקון יכול להגיע לסכום גבוה ומקבל את זה.

קשה למכור את הרכב עם נורה דלוקה ולא הייתי רוצה למכור חתול בשק לאף אדם כמו שלא הייתי הייתי רוצה שימכרו לי חתול בשק.

בזמנו לא היה לי את הסכום לתקן את התקלה.

ועקב המלצות לנסוע כל עוד אני לא מוכר השארתי את זה ככה.

היום לאחר שחסכתי סכום לרכב חדש אני מעוניין לתקן את התקלה ולמכור את הרכב.

רוני גירים,תל אביב 050-5277779

עובד איתו שנים

פורסם

לא יותר פשוט להוריד 5,000 ש"ח מהמחיר למכור את הרכב ככה?

הרי כבר 4 שנים הרכב נוסע טוב עם הנורית ויכול לנסוע עוד כמה שנים.

האם ניסית להחליף שמן גיר בשנתיים האחרונות?

פורסם

אתה היית קונה רכב עם נורת check engine דלוקה?

אני בטוח לא.

תודה גרשון אני יתקשר אליו מחר בבוקר.

פורסם
אתה היית קונה רכב עם נורת check engine דלוקה?

אני בטוח לא.

תודה גרשון אני יתקשר אליו מחר בבוקר.

אני גם לא הייתי קונה רכב עם 200 אלף ק"מ

אבל כמו שאתה העדפת להמשיך לנסוע עם הרכב ככה גם הקונה יעדיף לשמור 5,000 ש"ח אצלו בכיס

עד שהגיר יתפגר סופית...

ברגע שתגיד שיש נורה שכבר 4 שנים דולקת על גיר מחליק הקונה יקח את הרכב למוסך שהוא מכיר

יקבל הצעת מחיר ובשקט המכונאי יגיד לו שהוא יכול להמשיך לנסוע ככה עוד כמה שנים טובות

וכדאי לו להוריד לך 5,000 ש"ח לקחת את האוטו.

תבדוק ביד 2 ... רכבים כאלה דורשים עליהם 20-30 אלף ש"ח כאשר 30 אלף זה עם קילומטרז נמוך

או יד 1.... שלך גם אחרי שיפוץ גיר לא יהיה שווה יותר מ 23, תנסה קודם ככה ואז תחליט.

פורסם

מאמין שאם הרכב עובר בדיקה עם תוצאות סבירות לק"מ ולשנתון ואין שום תופעות לוואי נוספות כמו איזו דפיקה בגיר, יהיה מי שיתעניין אם תוריד במחיר בהתאם. לפי המידע שהצלחתי ללקט, תקלה P0741 יכולה להיות גם משהו מינורי ועובדה שאתה נוסע כך שנים לדבריך.

בקישור הזה מישהו טוען שהבעיה נפתרה עם החלפת שמן גיר, https://www.ifixit.com/Answers/View/185609/Torque+converter+lockup+solenoid (אולי לנסות שוב עם שמן איכותי מזה שניסית ?)

בהצלחה

פורסם

יש מישהו בפורום שיודע להחליף שמן כמו במדריך שם?

אצלי רק מילאו חלקית ולא החליפו הכל כמו שרשמו שם.

אני לא עד כדי כך טכני במכונאות בנוסף גם אין לי את הכלים ואני בספק אם מוסך יסכים להיכנס להרפתקאה הזאת.

אם יש פה מישהו טכני אני אשמח לנסוע אליו לשלם לו מה שצריך בעבור עבודה דומה.

גם אם לא יפתור זה לא משנה העיקר אני ינסה.

פורסם

קרא כאן : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?503010-%D7%A7%D7%95%D7%93-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-2007.

בגדול 2 אפשרויות: או תיקון הבעיה ואז חישוב כלכלי,האם שווה למכור או להמשיך להחזיק ברכב.

או להיות כנה עם קונה פוטנציאלי,להוריד 5,000 ש"ח לפחות מהמחיר ולהיפטר מהרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תכניס את הרכב למוסך מורשה טויוטה ותבקש לעשות בדיקה לפני קנייה.

אל תאמר כלום לגבי הנורה, תן להם לעשות את העבודה.

יאמרו לך בדיוק בדיוק במה מדובר ומה העלויות ואז תחליט לעשות מה שתרצה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לא חבל על 500 ש"ח עלות הבדיקה?

עדיף לגשת למוסך מורשה ולבקש הצעת מחיר לטיפול בגיר מאשר לבקש בדיקה לפני קנייה!

• תוכן חדש...