Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תראה, אני אומנם למדתי רפואה 3 שנים בהתכתבות, אבל לא הוסמכתי...

 

בלט כשמו כן הוא, בליטה של הדיסק שלוחצת על עצב וזה מה שגורם לכאב הגב (עם הקרנות, נימלול וחוסר תחושה חלקי ברגליים), בד"כ לאחר תקופת החלמה (שמשתנה מבלט לבלט ומאדם לאדם, אצלי זה לקח מעל שנה) ובעזרת כירופרקטור הדיסק חוזר למקומו ואתה נפטר מהכאבים הכרונים.

 

בדומה לכתף פרוקה או רצועה שנמתחה יתר על המידה, הדיסק הזה עכשיו פוטנציאלית יכול לחזור ולבלוט די בקלות(אפילו מתנועה קלה לא נכונה) ודואג פעם בכמה זמן להזכיר לך שהוא עדיין שם ולכן נדרשת ממך רמת זהירות בהתנהלות היום יומית (החל מהרמת משאות וכלה בהתכופפות לשריכת שרוכים או להרמת משהוא שנפל לך, עד ליומך האחרון.

 

במידה ועובר זמן ממושך וגם זה וגם טיפולים תומכים לא עוזרים ואתה עדיין מוגבל בחיי היום יום, נשקלת התערבות כירורגית, מה שאני אישית התנגדתי בתוקף (ולשמחתי גם האורטופד שלי) כי בניתוח כזה, תקלה זה לא צליעה, זה כסא גלגלים!

 

עד כמה הכאבים מוחשיים? בתנועה לא זהירה אתה רואה "סבתא שלך רואה כוכבים" או פשוט איזו תחושה לא נעימה שמגבילה אותך?

עד כמה אתה מוגבל ביום יום?

 

לשם המחשה, לפני כחודשיים סתם ככה וללא התראה קמתי בבוקר עם רמת כאבים כזו שבלי שחבר בא ועזר לי ובעזרת מקל מטאטא להשען עליו, פיזית, לא הצלחתי לקום מהמיטה.

הכאבים היו כ"כ חדים ומייסרים!

 

וזה בלי שום פרובוקציה או תנועה לא נכונה.

 

בגדול, כל עוד הכאבים נמשכים, התרופה הטובה ביותר היא מנוחה, מנוחה ועוד קצת מנוחה.

כמו שכבר בטח גילית בעצמך, עדיף לשכב כי לשבת אולי מקל על הרגליים אבל מכביד לך על הגב.

א

לרמות של כאב מאוד חזק זה אף פעם לא הגיע.

בהתחלה (לפני כ10 חודשים) זה כאב רק במצבים מאוד מסוימים: הליכה לא על מישור אלה על שיפוע (אני גר בחיפה) הייתה גורמת לכאבים בגב תחתון ונעילה של הגב. לא יכולתי להתכופף או לעבור למצב ישיבה. אחרי מריחה של משחה נגד כאבים ומנוחה זה היה עובר.

אחרי כמה חודשים התחלתי להרגיש כאב מיד אחרי ישיבה ברכב, כאילו שהחגורה במכנסים עשויה מפלדה. מה שמוזר שברכבים אחרים לא הרגשתי כאב... רק בשלי (גולף חדשה).

 

לפני כחצי שנה כבר הרגשתי כאב כול הזמן, בעיקר בגב תחתון.

אחרי סדרה של טיפולים אצל כירופרקט, הכאב פחת בהרבה אבל עדין קצת מורגש, הכאב פחות ממוקד. מה שיותר מפריע לי זה תחושת הסחרחורת והחולשה.

השבוע התחלתי לעשות פיזוטרפיה ויוגה

פורסם

ותשבו פחות. אורח חיים "יושבני" מזיק גם כן.

קלישאתי, אבל הכל במידה זו אחלה המלצה. קצת ספורט, קצת הליכה, קצת ישיבה ושינה טובה חשובה גם כן.

תרגילי קפיצות ובעיטות בד"כ קשים יותר משום שהדיסק משמש לבלימת זעזועים, לכן המלצה טובה להתחיל בגמישות/כוח מתון. יוגה, סקוואטים אחלה המלצות. גמישות השריר חשובה גם כן.

זה שכבר כואב לא אומר שלא צריך להתחיל לטפל. במקרה הזה טיפול באמצעות ספורט מתון הוא גם מניעה לכאבים נוספים, ממקור אחר אולי.

 

תרגיש טוב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אתה צריך כירופרקט או אוסטיאופת (שני דיציפלינות מקבילות, עם שיטות טיפול שונות, לפעמים לאותן בעיות). להגיע אליהם עם כל האבחנות והבדיקות שיש לך.

דיציפלינות כן, science based ממש לא אפילו שחלקם מנסים לשוות לעצמם דמות של רופא אמיתי.

אני מכיר עוד מישהו שכירופרקט עזר לו, ועוד שניים שהזיקו (הזיקו ברמה של יותר מסתם לא עזרו).

 

אחרי זה תעשה פילאטיס או התעמלות שיקומית אחרת, עדיף אצל מומחה/חית בשיקום, ולא בכיתה עם מישהי שעברה קורס.

הערה חשובה לגבי שחייה:

שחייה זה יכול להיות טוב, אם אתה שוחה נכון וטוב, ואת זה יודעים רק אם לומדים ומתרגלים מסודר. זה כמו נהיגה מתקדמת, זה לא קורה מעצמו.

מסכים עם כל מילה, פילאטיס עזר לי מאד והזהירו אותי משחייה שיכולה גם להזיק אם לא עושים אותה נכון, למשל תנוחה נכונה של הצוואר

פורסם

גם אני יכול לספר לך מניסיון אישי שלי ושל אשתי, אבל אוותר על כך.

 

פנה לאורתופד שיפרש לך את משמעות הבלטים, וידריך אותך לגבי הטיפול המתאים. אל תוותר על חוות דעת של רופא מומחה בתחום (ואלה הלחם והחמאה של כל אורתופד בקהילה) לפני שאתה מבקש סיוע של בעלי מקצועות פארא-רפואיים. חלקם עשויים להיטיב לך, אחרים עשויים להזיק. המלצה על מטפל ספציפי יכולה להיות עוד יותר טובה, אבל כנראה לא מחוייבת - יותר חשוב לדעת מה המסלול הטיפולי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

מצטרף לספריאל בהמלצה.

מעבר לכך - בלט זה למעשה חולשה ברקמה מסביב לדיסק.

בגלל חולשה זאת, התוכן של הדיסק יוצא מעט ממקומו ובולט.

כפי שנאמר - הכאב נגרם עקב כך שהבלט לוחץ על העצבים באזור.

טיפול אחד שאתה צריך לעשות - לחזק את שרירי הגב. זה מאוד עוזר.

כמו כן, ישבנות - עלול להחמיר את הכאב (בסבירות גבוהה).

 

לתשומת לבך - במקרה של אי שליטה בשתן/ צואה (אפילו אי-שליטה חד-פעמית) - תפנה בדחיפות לאורתופד שיברר אם זה נגרם עקב פגיעה בעצבים השולטים על פעולות אלו (דחייה עלולה לגרום לנזק תמידי) - זה תלוי באזור/ כיוון של הבלט.

 

למרות החשש שנפוץ בציבור מפני ניתוחי גב - זהו ניתוח מאוד שכיח ובטוח (עד כמה שניתוח יכול להיות בטוח).

מאחר ואינני יודע מה המצב, אינני אומר אם האופציה הניתוחית מומלצת או לאו.

במקרה של אי שליטה על סוגרים (עקב לחץ על העצב) - חובה לבצע ניתוח.

במקרה של החמרת מצב, אם וכאשר אתה מגיע למצב של סימן-שאלה (מי שמגיע למצב הזה, מבין על מה מדובר) - ניתוח זאת אופציה מועדפת אשר מיועדת לפתור בעיה ספציפית (אך לא מונעת או פותרת בעיות אחרות)

 

עקב כך, ממליץ לפנות לאורטופד שייתן לך חוו"ד על מצבך הספציפי (לצערי ישנם אורתופדים שממהרים להמליץ על אופציה ניתוחית גם כאשר איננה הכרחית).

פורסם

גיא - מצב של אי שליטה בשתן או בצואה (קרוי "תסמונת זנב הסוס") הינה מצב חרום, ובמצב כזה יש לפנות למיון, משום שהוא עשוי להצריך ניתוח דחוף.

אבל לא זה מצבו של פות"ש - הוא עבר בירור שכלל MRI, אני מניח עם המתנה כזו או אחרת - ועליו לפנות לאורתופד (אני מניח שמדובר באותו רופא שהפנה אותו ל-MRI) ולקבל הנחיות להמשך הטיפול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)

האורטופד לא רצה לשלוח אותי לmri כי בבדיקות שהוא עשה לי לא הרגשתי כאב. למרות שכול הבדיקה נמשכה כמה דקות הוא החליט שאני בריא. הוא שלח אותי ליתר בטחון לרנטגן ומיפוי עצמות ושם לא מצאו שום דבר.

בגלל שהכאבים לא עברו אני פניתי לנירוכירורג שהפנה אותי לmri. אחרי שחזרתי אלו עם התוצאות הוא קבע שאין צורך בניתוח והכאב אמור לעבור עוד שנה בערך כי הדיסק ידחס יותר וילחץ פחות על העצב.

למה יש לי סחרורות וחולשה הוא לא ידע לענות...

אתם גם סבלתם מזה?

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

לגבי סחרחורת וחולשה גש לרופא המשפחה. יש מאות סיבות לתלונות האלה, וצריך סבלנות בבירור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

זה משעשע המושג של ״בלטי דיסק״ כי הוא די לא אומר כלום על אם יש באמת בעיה וזה הגורם לכאב או שזה ממצא בבדיקה שאין לו משמעות קלינית.

 

בכל מקרה, לי מאז הצבא היו כאבים בגב התחתון שגררו CT שהראה בלטים בL4-L5 ו L5-S1. אמרו לי אין סיכוי שכואב לך משם ושלחו אותי לפיזיו ברמב״ם.

 

11 שנים אחרי ומצאתי את עצמי לא מסוגל ללכת מכאבים ברגל ימין למשך חודש.

זחלתי בבית לכל מקום, לא יכלתי לשבת על האסלה, להתקלח רק בתנוחות מיוחדות באמבטיה ולנהוג רק בחצי שכיבה מוזרה כזאת.

 

אחרי חודש זה נרגע מספיק שאוכל לחזור לעבודה, עובר חודש ואז זה חוזר עם נקמה. לא יכולתי להתיישר (תחשבו קוואזימודו) וחולשה ברגל ימין בעיקר באיזור הבוהן והקרסול.

 

יאללה ניתוח - יומיים וחצי בבית חולים, 6 שבועות בבית כשאסור לשבת במשך התקופה הזאת ליותר מחמש דקות.

 

איך הפיזיוטרפית שלי אמרה (אישה בת 60 פלוס שראתה המון מטופלים בחייה): היית במצב כל כך רע שבאת לפה (לפני הניתוח) שאני בחיים לא אשכח אותך.

 

שנה אחרי - אני מתפקד, לא לקחתי יום מחלה אחד בגלל הגב ובקושי נוגע במשכי כאבים אבל עדיין סובל מכאבי גב, הקרנות לרגל בקטנה ונזק עצבי לכל החיים בעיקר בבוהן (אבל לא משהו שממש משנה לי ביום יום). הליכות ארוכות שוברות לי את הצורה, וכל פעילות יותר מהנורמה באה עם קנס אבל אני מתפקד ומנסה לא לתת לזה להגביל אותי.

 

מה שאני אומר זה, אל תהיה אני בעוד 11 שנים.

 

תקשיב לגוף שלך, תשמור עליו תפנה לטיפול ויעוץ מקצועי ותתרחק מכירופקרטים וכל מיני כאלה מהרבה סיבות אבל בעיקר בגלל שהם לא יכולים להחזיר את הדיסק למקום ופוטנציאל הנזק הוא אדיר.

אני הלכתי לאחד שעזר לידידה שלי לטענתה, בעל תעודות והכל ופועל שנים וכשיצאתי ממנו לא יכלתי אפילו להיכנס לחנות ליד לקנות לאישתי פרחים כמו שרציתי מרוב כאבים.

 

בכל מקרה, בהצלחה. מקווה ש״תהנה״ מהמצב כמו שהוא ושזה לא יחמיר בעתיד.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם (נערך)

גלעד - 11 שנים הן הרבה זמן, וכנראה שמשהו זז.

אני לא סבלתי מהגב כלל עד גיל 55. ואז, יום אחד, הרגשתי משהו תוך אימון על האליפיטקל. צריך להוסיף שבחודש שקדם לכך נפלתי 3 פעמים (החלקה על רצפה רטובה בכמה מקומות). זה נגמר במיון עם פתידין, כעבור יומיים CT שמצא פריצת דיסק. האורתופד נתן לי הפניה לפיזיותרפיה. בקצרה - שבועיים בבית מתוכם שבוע ריתוק למיטה), 3 חודשים לא יכול לישון בלי פרקוצט, אבל בסוף חזרתי לעצמי לחלוטין, בדיוק לפי התחזית של האורתופד. אבל, שוב, מדובר במצב ספציפי, ואחרי בדיקה של אורתופד מנוסה ו-CT, ואבחנה של פריצת דיסק, לא בלט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...