Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון קורה לי מדי פעם שאני מדליק מזגן (בעיקר על חימום) נדלקת בלוח השעונים נורת המים הכחולה - זה קורה גם כאשר הרכב בטמפרטורת עבודה והנורה כבויה, ואחרי שאני מדליק מזגן הנורה הכחולה של טמפרטורת מים קרה נדלקת אחרי דקה או שתיים בערך.

לפעמים היא נכבת מעצמה ולפעמים נכבת רק לאחר כיבוי המזגן.

הרכב הוא יאריס TS שנת 2004

מה יכול להיות הסיבה לכך?

Toyota Yaris TS

פורסם (נערך)

ברגע שאתה מפעיל מזגן, גם על חימום, המאוורר עובד, והוא מקרר את נוזל הקירור ברדיאטור. הטמפרטורה יורדת במערכת, ומדליקה לך את המנורה של "המנוע הקר", כביכול. למרות שהתפקיד של הטרמוסטט ברכב, הוא לשמור שהטמפרטורה של המנוע תהיה קבוע, הוא מזייף טיפה, ונשאר לפעמים פתוח שלא לצורך, ועקב כך, הוא מוריד יותר מדי את טמפרטורת המנוע, והמנורה הכחולה דולקת.

נסיעה ממושכת עם הנורה הכחולה דלוקה זמן רב מדי, תגרום סתם, לצריכת דלק מעט גבוהה.

כרגע אין בעיה לנסוע ככה, אבל אם גם בקיץ זה ייקרה, או שזה קורה בתדירות גבוה מדי, תידרש החלפת הטרמוסטט.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם
האם שאתה שם חימום האויר שיוצא הוא חם? פושר? ודרך אגב, שאתה שם חימום אין צורך להפעיל את כפתור ה ac כי החימום לא קשור לפעולת המדחס.

האמת ששמתי לב שבזמן האחרון החימום טיפה מזייף, יוצא חימום אבל לא כמו שהיה פעם.

לגבי כפתור הA/C אני חושב שהוא בדר"כ כבוי אבל שווה בדיקה באמת.

לגבי המאוורר שנכנס לפועל בעת הדלקת מזגן, האמת שחשבתי על זה שהוא "מקרר" מעט את המים ולכן נדלקת הנורה אבל זה היה נראה לי קצת תמוהה העניין.

כ"כ מעצבן שאין מד טמפרטורה ברכב למה היצרנים חוסכים בדבר שהוא כ"כ נחוץ?!

Toyota Yaris TS

פורסם

תחבר סורק obd ותקרא את הטמפרטורה דרכו. ניראה שמדובר בטרמוסטט שאצלך נישאר פתוח ולכן מה שהסביר יוסי נכון מאוד. וברגע שמפעילים חימום או איוורור שלא דרך כפתור ה ac המאוורר רדיאטור לא ניכנס לעבודה.

• תוכן חדש...