Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתן אני לפני שקניתי את שלי בדקתי הרבה לגבי הדגמים שהעלת אלה היו המסקנות שלי לפחות:

הפיוניר האלה אחי על הפנים שמעתי אותם ממש על הפנים...

הבאזוקה נשמעים מאוד טוב אבל לא יודע אלמנט אחד לא קרץ לי כל כך אבל אין מה לדבר אצל שי הם נשמעים ממש טוב...

ה8 אינץ' של פיוניר מהנתונים נראה ממש על הפנים

והקנווד חזק?!80 RMS נקרא בעינייך חזק? המאק אודיו לפי דעתי לוקחת כל אחד ואחד מההצעות שהעלת חוץ מהבאזוקות שהבאזוקות אני חושב רמה אחת מעל כולם מבחינת עוצמה אני חוזר ומדגיש עוצמה מבחינת איכות אני חושב שהמאק אודיו יותר טובים וגם לא כאלה חלשים

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קנווד 7X10 שמקבלים את כול מה שהם יכולים לספוג בהחלט חזקים

שמעתי את ה פיונר 8 אינטש ואת הפיונר סדרה הצהובה רמקולים לדעתי מאוד חזקים

אתה חושב שלא ?

אני לא יכול להתווכח איתך זה דעתך

פורסם

רק רציתי להגיב בנוגע לבאזוקה, אכן שמעת רק טוויטר יחיד, ואכן שמעת רק תדרים יחסית גבוהים, ואכן שמעת אותם בתצורה ללא תיבת תהודה ...

כל האלמנטים הללו בהחלט משפיעים על איך שהרמקול נשמע... חוות דעת אמיתית במצב כזה קשה מאוד לקבל.

בכל אופן העלות שלו יחסית יקרה, היתי ממליץ כבר לחפש אלטרנטיבה אחרת אם מדובר בתקציב לחוץ.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

המאק אודיו יותר חזקים מתן מה 7X10 תחום התדרים של המאק אודיו יותר טוב גם...

לפי דעתי גם הקטע שמקבלים עם המאק אודיו קרוס אובר אורגינל שעוזר לתחום את התדרים בצורה קצת יותר טובה גם משפיע ובגלל זה הרמקול נשמע יותר טוב..

ובוא לא נשכח אלמנט די חשוב המאק אודיו עשויים מקוולאר וקרבון הממברנה קצת יותר גמישה והחומרים יותר עמידים...

אני אבל גם בדעה כמו שלך מתן אני לא חושב שצריך יותר מדי מאחורה בגלל זה בהודעה הראשונה המלצתי על האינפינטי רפראנס...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

אני לא יודע כמה מה להחליט אני לא רוצה להתבאס או לשים קומפיננטים יותר טובים או מאחורה רמקולים פשוטים(אינפנטי)?

תודה

פורסם

אינפינטי פשוטים?

ממש ממש לא...

אם אתה מאזור המרכז לא אכפת לי להשמיע לך אותם אני ידבר עם שכן שלי ונשמיע לך אני באמת לא חושב שצריך יותר מזה לאחורה(100 RMS) הם עם סופט דום טוויטר שנשמע סוף הדרך לפי דעתי האישית אל תשקיע על משהו יותר מהאינפנטי האלה...

פורסם
אינפינטי פשוטים?

ממש ממש לא...

אם אתה מאזור המרכז לא אכפת לי להשמיע לך אותם אני ידבר עם שכן שלי ונשמיע לך אני באמת לא חושב שצריך יותר מזה לאחורה(100 RMS) הם עם סופט דום טוויטר שנשמע סוף הדרך לפי דעתי האישית אל תשקיע על משהו יותר מהאינפנטי האלה...

סבבה גבר מה עים קדימה

תודה זיו

פורסם
והקנווד חזק?!80 RMS נקרא בעינייך חזק?

הוואטים פה הם לא המדד היחידי ובטח שלא עיקרי בתוצאה הסופית. אני בספק בכלל אם היא אמיתית ואיך הרמקול באמת מתפקד בעוצמה הזאת. רמקול שבאמת מקבל 80 RMS ובאמת מסוגל לנצל הספק כזה ולפתח עוצמה לאורך כל קשת התדרים שהוא אמור להפיק יהיה חזק מאוד.

המאק אודיו יותר חזקים מתן מה 7X10 תחום התדרים של המאק אודיו יותר טוב גם...

ובוא לא נשכח אלמנט די חשוב המאק אודיו עשויים מקוולאר וקרבון הממברנה קצת יותר גמישה והחומרים יותר עמידים...

אני אבל גם בדעה כמו שלך מתן אני לא חושב שצריך יותר מדי מאחורה בגלל זה בהודעה הראשונה המלצתי על האינפינטי רפראנס...

איך קבעת את התחום תדרים של המק ושל הקנווד ? בדקת באמת כל תדר איך הוא נשמע ובאיזה עוצמה הוא מנגן ?

לגבי האלמנט של המק , הוא "עשוי" מקוולר וקרבון בגלל סיבה אחת פשוטה - זה נראה כאילו זה יוקרתי וזה מוכר. ודרך אגב , קרבון הוא לא חומר גמיש אלה שביר.

מעבר לזה אני בהחלט מסכים עם זה שרשמת שלא צריך יותר מידי מאחורה והאינפיניטי מומלצים גם לדעתי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לא שמעתי עופר הלכתי לפי נתונים לפני שקניתי את שלי וחיפשתי הרבה מאוד תאמין לי השקעתי סכום מאוד רציני בשביל אחוריים לפי דעתי מיותר גם אבל זה כבר משהו אחר...

המאק אודיו יורדים לבאס נמוך הם מאוד מדוייקים...

בקשר לחומרים שאמרת שקרבון שביר אז אני אומר לך שהוא גמיש כשאני לוחץ על הממברנה היא לא נשברת...

ממש לא נראה לי שסטים של פוקאל גם כן שעשויים מחומרים זהים הם בשביל למכור יש לזה יתרון וגם בפורומים שהעלתי תר'ד בחו"ל אמרו לי שיש לזה יתרון שהממברנה עמידה יותר יותר גמישה ושיש לזה עוד יתרון או שניים שאני לא זוכר...

פורסם
לא שמעתי עופר הלכתי לפי נתונים לפני שקניתי את שלי וחיפשתי הרבה מאוד תאמין לי השקעתי סכום מאוד רציני בשביל אחוריים לפי דעתי מיותר גם אבל זה כבר משהו אחר...

המאק אודיו יורדים לבאס נמוך הם מאוד מדוייקים...

בקשר לחומרים שאמרת שקרבון שביר אז אני אומר לך שהוא גמיש כשאני לוחץ על הממברנה היא לא נשברת...

ממש לא נראה לי שסטים של פוקאל גם כן שעשויים מחומרים זהים הם בשביל למכור יש לזה יתרון וגם בפורומים שהעלתי תר'ד בחו"ל אמרו לי שיש לזה יתרון שהממברנה עמידה יותר יותר גמישה ושיש לזה עוד יתרון או שניים שאני לא זוכר...

לגבי הנתונים - לא הייתי סומך על זה . לא בקנווד ולא במק. אני ידגיש בעניין - אני לא אומר שהמק לא יורדים נמוך . יכול להיות שכן . רק אומר שהנתונים במקרים האלו בדרך כלל לא נכונים .

בקשר לקרבון.

תבדיל בין סוגים שונים של כוחות שפועלים והמשמעות שלהם.

ישנם מאמצי מתיחה , מאמצי כפיפה , מאמצי פיתול וכוחות גזירה.

מאמצי כפיפה ומתיחה :

הקבון חזק מאוד למאמצי מתיחה וכפיפה שהם בבעצם אותו כח רק הפוך. לדוגמא אם ניקח קורה ונכופף אותה כלפי מעלה אז אפשר להגיד שהחלק העליון של הקורה ימצא תחת מאמצי כפיפה והחלק העליון שלה ימצא תחת מאמצי מתיחה. הכוחות שיושפעו על החלק האמצעי של הקורה ישאפו לאפס. ככל שנתקרב לאמצע הקורה הלחץ והכוח שיופעלו על הקורה יהיו קטנים יותר. בממברנה של רמקול יש ציר בעצם שמבטל כמעט לחלוטין את הכוחות האלו בפעולת הממברנה . מעבר לכך הממברנה עצמה דקה מאוד ולכן כוחות אלו הם קטנים מאוד. הסיבה שכן יש רמקולים שמשתמשים בקרבון היא עמידות של החומר יחסית לסוגי הקרטון \ נייר \ ושאר החומרים המוזרקים למיניהים , ומשקל סגולי קטן יחסית ביחס לחוזק הכללי של החומר - העניין הוא שחוץ ממקרים מאוד ספיציפים של רמקולים ברמה גבוה מאוד לא צריך את התמורה הנוספת הזאת.

מאמצי פיתול - כמו שזה נשמע . היכולת של החומר להתנגד לפיתול המשטח. הקרבון יעיל בצורה חלקית בתחום הזה עקב מבנה הסיבים שלו . בממברנה כח הפיתול שפועל הוא זניח.

מאמצי גזירה - כח גזירה מוגדר בתור כח שפועל על נקודה מסוימת משני כיוונים ניצבים ניצבים לנקודה.

זה בעצם הכח שגורם למשהו להיות "שביר". הכוונה לכח גזירה היא ליכולת התנגדות של החומר לכוחות הניצבים כמו שתיארתי. כמו לדוגמא אפוד מגן שצריך לעצור כדור. זה מאמץ גזירה נטו.

הקוולר הוא החומר החזק ביותר למאמצים האלו. הקרבון חלש מאוד למאצים אלו . ולכן עושים שילוב שלהם . כמו לדוגמא בקסדות שמצד אחד מנצלות את החוזק של הקרבון למאמצים השונים ומצד שני מנצלות את הקוולר בשביל שיספוג את המכה וישמור בעצם כל הקרבון.

קצת נסחפתי , בכל מקרה , תחשוב על הממברנה ותראה שהיא לא צריכה לעמוד במאמץ גזירה , ואף המהלך של הרמקול בעצם עוזר להחליש את הכח הזה. שאתה אומר אני לוחץ על הממברנה והיא לא נשברת - אתה בעצם מפעיל מגוון כוחות . שביר הכוונה לא ללחיצה אלה למכה . אני פעם התעסקתי עם צינורית קטנה שעשויה מקרבון טהור. קוטר הצינורית הזאת היה משהו כמו 5 מילימטר. אורך של 20 סנטימטר . שקלה גרמים בודדים . עלתה הון ! לא הצלחתי ( או אף אחד אחר ) לכופף אותה אפילו במאית מילימטר , הפעלנו עליה כח אדיר במטרה לבחון את החוזק שלה וכלום לא הזיז לה. עד שהיא נפלה מהכסא לרצפה ופשוט נשברה לשניים ... זה דוגמא לכך שקרבון הוא חזק אבל שביר.

בקיצור , חוץ ממקרים מאוד ספיציפיים לא באמת דרוש השילוב קרבון קוולר , ובמקרה והוא דרוש ובאמת בנוי נכון מדובר ביצור מאוד יקר. בטח שלא ברמקולים כאלו.

וכמובן שחברות משתמשות בזה לקידום מכירות .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

פששש באמת סחטן על ההסבר...

שמע זה לא נראה לי כדי לקדם מכירות למרות ההסבר המעמיק קשה לי לקנות שחברה כזאת כמו פוקאל תתנהג בצורה דבילית שכזאת בטוח יש לזה אפקט מסויים על סאונד או עמידות...

רשמת בהסבר משהו שלא ברור כל כך אם תבהיר את עצמך זה יהיה מעולה

לדוגמא אם ניקח קורה ונכופף אותה כלפי מעלה אז אפשר להגיד שהחלק העליון של הקורה ימצא תחת מאמצי כפיפה והחלק העליון שלה ימצא תחת מאמצי מתיחה

לא הבנתי את המשפט נכופף כלפי מעלה...

תבהיר לי את זה וההסבר שלך יהיה קצת יותר מובן...

ולפותח התרד שאנחנו קצת מסבכים וגולשים עם הנושא שלח הודעה פרטית עם פרטים שלך מאיפה וטלפון ונתאם נשמיע לך את המאק ואת האינפינטי...

אני אישית אומר לך ממש ממש ממש אבל בהדגשה רצינית לא צריך יותר מהאינפינטי הם עושים אחלה עבודה גם באס וגם הסופט דום טוויטר שלהם עושה אחלה עבודה גם מי שישב מאחורה יהנה וגם זה יתרום לך לסאונד מקדימה בצורה יותר משמעותית מאשר כל אלה ששמים קנווד 320 מאחורה..

פורסם

זה שרמקול עשוי מחומר מסויים לאוו דווקא אומר שהוא טוב יותר מרמקול שעשוי מחומר אחר. חלק מהרמקולים היקרים והטובים בעולם עשויים קרטון, אותם חברות שהשתמשו בו לא עשו זאת כי הוא זול יותר מקרבון אלא כי הוא התאים להם יותר מקרבון. כל חברה וההעדפה שלה.

כשאתה אוחז במוט אתה יכול לכופף אותו לשני כיוונים, או לנסות לעשות ממנו את האות U ואז כופפת כלפי מעלה או לנסות לעשות את האות ח ואז כופפת כלפי מטה.

• תוכן חדש...