Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עשה ואל תעשה עם גיר ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי 7 שנים עם אוט' חזרתי לידני והייתי רוצה לוודא שההרגלי נהיגה-ידני שלי בריאים לרכב עד כמה שניתן :roll:

פעם אחרונה שנהגתי על ידני חדיש יחסית היתה בטסט - ומאז נהגתי מדי פעם (פעם בשבוע בערך) ביונדאי עתיקה (91).

אני אתאר את הצורת נהיגה שלי וכמה שאלות ואשמח אם תעירו על דברים לא נכונים\טובים\טיפים

• התחלת נסיעה: 1000-2000 סלד ושחרור מצמד לאט, אחרי קצת ניסוי וטעיה זו הדרך שמצאתי שהרכב מתחיל נסיעה חלקה
  • נסיעה בפקקים: בד"כ מתגלגל לי על הילוך ראשון-שני כאשר הרכב לא עובר את ה 1000 סלד (אני ממש מתגלגל על 3 קמש) כדי להמנע מעצירות ולחיצות מיותרות על המצמד (עשיתי 1-13 בפקקים של איילון דרום של 16:00 אתמול בצורה הזו)
  • אם אני צריך לבלום (רמזור\תמרור) אני בולם עד עצירה מוחלטת ואז מוריד לראשון\ניוטרל

כמה שאלות:

- הילוך ראשון ושני לא נכנסים מספיק חלק כמו שהייתי רוצה, יש דרך לשפר את זה? לפי מה שהבנתי זו לא תקלה - אלא פשוט ככה הרכב.

- הקלאטצ' ברכב די קשה: טיפים לשחרור מצמד כמו שצריך בלי שיתפסו לי השרירים ברגל? כרגע אני נוטע את העקב בשטיח של הרכב ומשחרר את המצד בתנועת ציר, וככה לא מאמץ יותר מדי את השרירים, הבעיה שלפעמים הרגל מחליקה לי.

פורסם

העברת הילוכים חלקה, בעיקר בהילוכים הקצרים (ראשון/שני):

1. דבל קלאצ' - לחיצה על הקלאצ' והוצאה מהילוך > שחרור הקלאצ' כשידית ההילוכים בניוטרל > לחיצה מחדש על הקלאצ' והכנסה להילוך הרצוי.
  2. דבל קלאצ' עם גז ביניים - אותו הדבר כמו ב-1 בתוספת של לחיצה על הגז והעלאת סיבובי מנוע כשנמצאים בניוטרל בין ההילוכים.

לפעמים מספיק רק 1, לפעמים כדאי להוסיף את 2.

פעם זאת הייתה הדרך היחידה, כמעט, להעברת הילוכים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

• אם אני צריך לבלום (רמזור\תמרור) אני בולם עד עצירה מוחלטת ואז מוריד לראשון\ניוטרל

כדי להאריך את אורך חיי רפידות הבלם, רצוי להוריד הילוכים במהלך ההאטה ובכך להיעזר בבלימת המנוע.

פורסם
כדי להאריך את אורך חיי רפידות הבלם, רצוי להוריד הילוכים במהלך ההאטה ובכך להיעזר בבלימת המנוע.
קראתי איפשהו שבצורה כזו אני אומנם מאריך את חיי הרפידות אך דופק דברים אחרים במנוע...
פורסם
קראתי איפשהו שבצורה כזו אני אומנם מאריך את חיי הרפידות אך דופק דברים אחרים במנוע...

תעשה את זה נכון, ושום נזק לא ייגרם...

פורסם
להוריד את הרגל מהדוושה כיוון שלעיתים משאירים את הרגל על הדושה באופן בלתי מודע שלא לצורך.

בדיוק

כמה שפחות לגעת בקלאץ' יותר טוב

לא לעמוד כמה זמן עם דוושה לחוצה!

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

[*]אם אני צריך לבלום (רמזור\תמרור) אני בולם עד עצירה מוחלטת ואז מוריד לראשון\ניוטרל

.

אם אתה במהירות ומגיע לרמזור ולוחץ רק על הברקס מבלי להוריד הילוכים אתה עושה טעות חמורה, הרכב נעצר רק על ידי הברקסים ואורך החיים שלהם מתקצר משמעותית, אורך החיים של הצלחות מתקצר ובנוסף הברקסים מתחממים וכך יעילות הבלימה יורדת משמעותית, אתה חייב להשתמש גם בבלימת המנוע על ידי הורדת מהירות עם הברקס ומוריד הילוכים לאט לאט עד לראשון. הרכב עצר? תעביר לניוטרל ותעזוב את הקלאץ.

אני רוב הנסיעות שלי משתמש בעיקר בבלימת המנוע ולא בעזרת הברקס, פשוט משלב נכון את המהירות והסלד להילוך ואם אני מעוניין להאט פשוט עוזב את דוושת הגז הרכב מתחיל לאבד מהמהירות שלו ומוריד הילוכים.

בהתחלה שרק רכשתי ידני פשוט הגעתי במהירות לסיבובים והשתמשתי בברקס להוריד מהירות ותוך כדי מוריד הילוכים, היום בגלל שאני עושה את הדרך הזאת כמעט פעמיים ביום אני יכל לנסוע את הדרך בעיניים עצומות (לא באמת) והשימוש אצלי בברקס לעיתים נדירות או שאיזה רכב צמוד אלי מאחורה אז אני נותן לחיצה בקטנה על הברקס כדי שיבין שאני הולך להאט.

רק שים לב שבעזרת בלימת המנוע הטורים לא עולים יותר מדי, אני לא עובר את ה3 אלף טורים אלה רק בעליות שלפעמים גם מגיע ל4.

פורסם (נערך)
אם אתה במהירות ומגיע לרמזור ולוחץ רק על הברקס מבלי להוריד הילוכים אתה עושה טעות חמורה, הרכב נעצר רק על ידי הברקסים ואורך החיים שלהם מתקצר משמעותית, אורך החיים של הצלחות מתקצר ובנוסף הברקסים מתחממים וכך יעילות הבלימה יורדת משמעותית, אתה חייב להשתמש גם בבלימת המנוע על ידי הורדת מהירות עם הברקס ומוריד הילוכים לאט לאט עד לראשון. הרכב עצר? תעביר לניוטרל ותעזוב את הקלאץ.

אני רוב הנסיעות שלי משתמש בעיקר בבלימת המנוע ולא בעזרת הברקס, פשוט משלב נכון את המהירות והסלד להילוך ואם אני מעוניין להאט פשוט עוזב את דוושת הגז הרכב מתחיל לאבד מהמהירות שלו ומוריד הילוכים.

בהתחלה שרק רכשתי ידני פשוט הגעתי במהירות לסיבובים והשתמשתי בברקס להוריד מהירות ותוך כדי מוריד הילוכים, היום בגלל שאני עושה את הדרך הזאת כמעט פעמיים ביום אני יכל לנסוע את הדרך בעיניים עצומות (לא באמת) והשימוש אצלי בברקס לעיתים נדירות או שאיזה רכב צמוד אלי מאחורה אז אני נותן לחיצה בקטנה על הברקס כדי שיבין שאני הולך להאט.

רק שים לב שבעזרת בלימת המנוע הטורים לא עולים יותר מדי, אני לא עובר את ה3 אלף טורים אלה רק בעליות שלפעמים גם מגיע ל4.

יותר פשוט ונוח להחליף רפידות/דיסקים מאשר קלאץ.

הבלמים שם כדי שתשתמש בהם, לעצור/להאט, זו העבודה שלהם. זה נכון שכדאי שיהיה שילוב עם הילוך נכון, אבל את רוב הבלימה צריכים לעשות... הבלמים.

לפותח השרשור, הימצאות בהילוך הנכון בכל מצב נתון היא לטעמי המפתח לנהיגה נכונה אמיתית בידני, וגם הופכת את הנסיעה לנעימה יותר. התיאור שלך לגבי נהיגה בפקק נכון מאוד. כך אתה לא מתעסק עם הבלמים או עם הקלאץ יותר מידי. משלב להילוך המתאים (אפילו שלישי אם אפשר), ושומר על מרחק קבוע ככל הניתן מהרכב לפניך.

בנוסף, סרטון נחמד של EE בנושא תיבות ידניות והרגלים לא נכונים:

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

שאלה בנושא: לפעמים במהירות איטית (למשל בכיכר) שהרכב נמצא בהילוך שני אני לוחץ על הקלאצ בשביל שהרכב ימשיך לנסוע חלק... זה מיותר?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

תלוי במהירות הנסיעה. אם הסל"ד נמוך מידי והרכב מגמגם, אתה בהילוך הלא נכון, ואמור להיות בראשון.

אבל זה לא שחור ולבן, והרבה פעמים יש כל מיני בלת"מים. למשל נסעת בהילוך שני שמתאים לסיטואציה, אבל אז חתול קפץ לכביש לפני הרכב שלפניך, והיית צריך להאט, אבל לא מספיק כדי לשלב לראשון.

!AWDSOME

פורסם

לא רוצה ליצור שרשורפלצת ידני, אבל אני לא מוריד הילוכים ברמזורים, ומשתמש בבלימת מנוע רק בירידות והברקסים אצלי באוטו שורדים יפה (רפידות אחוריות הוחלפו אחרי 140K ,קדמיות בנות 50K ויוחלפו עוד שנה כנראה)

פורסם
תלוי במהירות הנסיעה. אם הסל"ד נמוך מידי והרכב מגמגם, אתה בהילוך הלא נכון, ואמור להיות בראשון.

אבל זה לא שחור ולבן, והרבה פעמים יש כל מיני בלת"מים. למשל נסעת בהילוך שני שמתאים לסיטואציה, אבל אז חתול קפץ לכביש לפני הרכב שלפניך, והיית צריך להאט, אבל לא מספיק כדי לשלב לראשון.

לא משלבים לראשון משני בזמן נסיעה, להילוך ראשון מומלץ להעביר רק ממצב עצירה מוחלטת, אלא אם הנסיעה מאוד איטית (פקקים וכד') ניתן להשאר בו כצורך, כנ"ל לגבי רוורס.

• תוכן חדש...